Jak nakleic naklejkę rejetracyjną na szybę? Kiedys ta naklejka byla jedna i nie było problemu. Teraz sa dwie... Na jednej jest numer rejestracyjny, na drugiej "tło". Po naklejeniu całoś ma tworzyc jedną naklejke (zespoloną). Za cholerę niewiem jak dobrze ją nakleic, zeby wszystko do siebie pasowało...
Koledzy, pomożecie? :lol:
Octavia Ambiente (ICE) 1.6 i Octavia II FL ELEGANCE 1.4 TSI
generalnie to nie wiem, czy jest uszkodzona, bo jakos intuicyjnie nie wiem jak to zrobic... Mam dwie nakjejki na jednym większym "papierku", też miałeś dwie? Czy jedną nakleja się na szybę a drugą dopasowuje i nakleja na naklejkę, która jest już na szybie? Może moja naklejka jest błędem drukarskim...
No jest taka zakładka która zostaje po przyklejeniu naklejki ale ja tez normalnie się odrywa i sama naklejka zostaje. Szkoda ze wcześniej nie napisałeś bo bym ci fotoporade wkleił hehe. Wklejaj i nie przejmuj sie to co sie przylepia to tak łatwo odlepić się nie daje uwierz mi.
Dzisiaj około południa naklejałem naklejkę rejestracyjną.
Nic trudnego.
Zdaję sobie sprawę, że nie wszyscy muszą się na wszystkim znać i wszystko potrafić zrobić
Jeśli masz jakiekolwiek wątpliwości , poproś kogoś kto to już kiedyś robił.
Albo podjedź do dealera, ASO, lub firmy wymieniającej szyby.
Myślę że bez problemu ktoś Ci pomoże.
Może za zwyczajowego "browara", ale zawsze to chyba lepiej niż patrzeć na spieprzona naklejkę na przedniej szybie...
Bo zawsze można krzywo nakleić, bąbel powierza pozostawić lub zmarszczyć naklejkę, a to już naprawdę fajnie nie wygląda...
Opisałem oczywiście przypadki skrajne. W praktyce wystarczą zupełnie podstawowe zdolności manualne.
moja naklejka jest uszkodzaona... tak też myślałem od początku, ale była nadzieja, że to jakiś nowy typ... Naklejałem już takie naklejki kilka razy i zawsze było to proste, ale ta mnie przesrosła - byłem w ASO i jak ją zobaczyli to oczy w słup :shock: Też stwierdzili, że to błąd drukarsko-techniczny.
Jutro jade do Wydziału Komunikacji, żeby wydali nową.
...Niezłe jaja.
Może masz możliwość wrzucenia zdjęcia tego dziwadła?
Nowa naklejka to nowe numery rejestracyjne i nowy dowód rejestracyjny do wydrukowania.
Wydawało mi się że tablice i nalepka to komplet.
Nie słyszałem o tym że to Urząd może dodrukować nalepkę do tablic.
Jeśli tak, to fajnie...
Jeszcze lepiej by było gdyby można było dorobić zgubioną tablicę rejestracyjną.
A może można, a ja o tym nie wiem...
:roll:
Wydawało mi się że tablice i nalepka to komplet.
Nie słyszałem o tym że to Urząd może dodrukować nalepkę do tablic.
Jeśli tak, to fajnie...
Jeszcze lepiej by było gdyby można było dorobić zgubioną tablicę rejestracyjną.
A może można, a ja o tym nie wiem...
:roll:
mozna dorobic zgubiona tablice ale wszystko kosztuje,
To ja tak z innej beczki - po co jest ta nalepka kontrolna (tzn. wiem co ona oznacza, ale wciąż nie kumam poco jest ona tam umieszczona)? I czy za granicą ma to jakieś znaczenie, bo ostatnio spotkałem auto ze zerwaną nalepką.
No u nas na fotoradary, bo nic wiecej :twisted: Rownie dobrze naklejka mozna byc przywalona wycieraczka, no bo tak wyszlo ( w Octavii II ciezko to wykonac) albo wozic w schowku no bo przeciez ona zepsuta jest :twisted:
Najlepiej jak jest ciepło
Delikatnie podważasz, żeby mieć za co uchwycić a nstępnie delikatnie żyletką podcinasz, żeby równomiernie odchodziło.
Jak masz problemy a manualem albo bardzo trudny dostęp to najlepiej podjedź do serwisu z szybami - mają już wprawę
Pozdro
Człowiek planuje, Bóg decyduje ...
Jark7
było 119/296 jest 143/328 by Aligator
Najlepiej jak jest ciepło
Delikatnie podważasz, żeby mieć za co uchwycić a nstępnie delikatnie żyletką podcinasz, żeby równomiernie odchodziło.
Jak masz problemy a manualem albo bardzo trudny dostęp to najlepiej podjedź do serwisu z szybami - mają już wprawę
Pozdro
Pozostałości kleju najlepiej zmyć acetonem.
Miała być Octavia 2 FL 1.8 TSI DSG
Jest Jeep Grand Cherokee 4.7 V8 :diabelski_usmiech
Komentarz