W benzynie zalanie tego filtra, ktory ma za zadanie, zeby nie smierdzialo benzyna moze cos zrobic, ale w dieslu wiele osob za kazdym razem tankuje pod korek i nic sie nie dzieje :twisted:
Brak katalizatora
Zwiń
X
-
Brak katalizatora
Coś w katalizatorze oberwało mi się w środku i teraz strasznie brzęczy od znajomego słyszałem aby całkowicie go wykruszyć i zawartość wysypać i zostawić tylko obudowę - samą puszkę katalizatora. I tu mam pytanie? Czy to jest dobre rozwiazanie? Jak to wpłynie na na dzwięk, moc i samą pracę silnika?
-
-
Nie to nie jest TDi tylko zwykły benzyniaczek a konkretnie to 1,6 (101 KM)
A co ci się stało, że też zdecydowałes się wykruszyć cała zoawartość katalizatora? A wzrostu/zmnijeszenia spalania albo mocy nie zauważyłeś? Czyli co - silnik chodzi jakby kat była tak? A pwoedz mi cezmu w TDi zalecane jest wycięcie tego kąta?
Komentarz
-
-
Coś w katalizatorze oberwało mi się w środku i teraz strasznie brzęczy od znajomego słyszałem aby całkowicie go wykruszyć i zawartość wysypać i zostawić tylko obudowę - samą puszkę katalizatora.
lub poprostu wjechać nakanał i pierdyknąć młotkiem w puchę kata powinno zablokować przsuwanie się elementu wnętrza w razie W i tak bedzie rura lub nowybyła czeszka jest franca ale wolałem czeszkę
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez stefan86Nie to nie jest TDi tylko zwykły benzyniaczek a konkretnie to 1,6 (101 KM)
A co ci się stało, że też zdecydowałes się wykruszyć cała zoawartość katalizatora? A wzrostu/zmnijeszenia spalania albo mocy nie zauważyłeś? Czyli co - silnik chodzi jakby kat była tak? A pwoedz mi cezmu w TDi zalecane jest wycięcie tego kąta?
Wzrostu zmniejszenia mocy nie zauważyłem, czasem bardziej czuć spaliny.Życie jest bezwzględne nie lituje się nad nikim...
Pokój jego duszy...KRIS 27.09.03
BMW serii 3... Radość z jazdy.
Komentarz
-
Komentarz