Brak katalizatora

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Kieriestof
    Drive
    S_OCP Member
    • 2006
    • 47

Brak katalizatora

W benzynie zalanie tego filtra, ktory ma za zadanie, zeby nie smierdzialo benzyna moze cos zrobic, ale w dieslu wiele osob za kazdym razem tankuje pod korek i nic sie nie dzieje :twisted:
    Kieriestof
    ---------------------------
    Octavia radość sprawia
  • stefan86
    Ambiente
    • 2005
    • 119

Brak katalizatora

Coś w katalizatorze oberwało mi się w środku i teraz strasznie brzęczy od znajomego słyszałem aby całkowicie go wykruszyć i zawartość wysypać i zostawić tylko obudowę - samą puszkę katalizatora. I tu mam pytanie? Czy to jest dobre rozwiazanie? Jak to wpłynie na na dzwięk, moc i samą pracę silnika?

Komentarz

• Tymon
      RS
      • 2004
      • 2970

Jaki silnik?
      Życie jest bezwzględne nie lituje się nad nikim...
      Pokój jego duszy...KRIS 27.09.03
      BMW serii 3... Radość z jazdy.

Komentarz

• stefan86
        Ambiente
        • 2005
        • 119

No jak wiadomo układ wydechowy ma duży wpływ na pracę silnika. Odpowienie opory, zawirowania itp.

Komentarz

• Tymon
          RS
          • 2004
          • 2970

Jak masz TDi-ka to zaleca się wycięcie kata, co do głośniejszej pracy to ja u siebie nie zabserwowałem.

Komentarz

• stefan86
            Ambiente
            • 2005
            • 119

Nie to nie jest TDi tylko zwykły benzyniaczek a konkretnie to 1,6 (101 KM)

A co ci się stało, że też zdecydowałes się wykruszyć cała zoawartość katalizatora? A wzrostu/zmnijeszenia spalania albo mocy nie zauważyłeś? Czyli co - silnik chodzi jakby kat była tak? A pwoedz mi cezmu w TDi zalecane jest wycięcie tego kąta?

Komentarz

• lyzy 110
              Ambiente
              S_OCP Member
              • 2004
              • 237

Coś w katalizatorze oberwało mi się w środku i teraz strasznie brzęczy od znajomego słyszałem aby całkowicie go wykruszyć i zawartość wysypać i zostawić tylko obudowę - samą puszkę katalizatora.
              słusznie możńa i tak
              lub poprostu wjechać nakanał i pierdyknąć młotkiem w puchę kata powinno zablokować przsuwanie się elementu wnętrza w razie W i tak bedzie rura lub nowy
              była czeszka jest franca ale wolałem czeszkę

Komentarz

• MiKruS
                RS
                S_OCP Member
                • 2004
                • 7976

Rozpadla sie ceramika, skoro brzeczy.

Znaczy, ze katalizator nie spelnia ju swoich funkcji i mozna wyrzucic go na smietnik.
                TDI 205PS

Komentarz

• Tymon
                  RS
                  • 2004
                  • 2970

Zamieszczone przez stefan86
                  Nie to nie jest TDi tylko zwykły benzyniaczek a konkretnie to 1,6 (101 KM)

A co ci się stało, że też zdecydowałes się wykruszyć cała zoawartość katalizatora? A wzrostu/zmnijeszenia spalania albo mocy nie zauważyłeś? Czyli co - silnik chodzi jakby kat była tak? A pwoedz mi cezmu w TDi zalecane jest wycięcie tego kąta?
                  Zalecane jest w sytuacji, gdy podnosisz moc w celu lepszego przepływu spalin.
                  Wzrostu zmniejszenia mocy nie zauważyłem, czasem bardziej czuć spaliny.

Komentarz

Pracuję...