kontrolka od airbagu pasażera

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • dziekan
    Classic
    • 2006
    • 6

Faaaaajnie to było pomyślane i naprawde podziwiam modów że maja takie mocne nerwy. Purchawa sie troche o sobie naczytał..... A niektórzy to naprawdę mają słabe poczucie humoru żeby tak ostro reagować :evil: .
    Mnie sie podobało
    O² 1.9TDI 150/335
  • czarna mamba
    Drive
    • 2005
    • 94

Po odłączeniu poduszki powietrznej (podczas instalacji zestawu głosnomówiącego) w mojej Oct II świeci się kontrolka przy obrotomierzu a mryga napis AIR Bag w konsoli środkowej i przypuszczam, że w teraz poduszka jest nie aktywna. Czy może ktoś wie jak to zresetować, żeby było OK.

Komentarz

• Maicroft
      Moderator
      S_OCP MemberModeratorr
      • 2004
      • 25757
      • Audi

Wykasowac blad w vagu. Z tym, ze nowa Octa leci po CAN-BUSIE i te zwykle interfejsy do laptopow chyba nie polacza sie z poduszkami. Nimi teraz mozna bardzo malo rzeczy przestawic. Najlepiej pojechac do ASO i niech wykasuja blad, bo jakis wyskoczyl. Moze nie beda wnikac czemu to sie stalo, bo w sumie jest zimno i duzo wilgoci w powietrzu :twisted:
      Spritmonitor.de

Komentarz

• greszczyn
        Elegance
        • 2005
        • 893
        • Nissan

Miałem to samo .Wymontowywałem schowek i musiałem odpiąc wtyczkę od wyłacznika poduszki . Po ponownym podłączeniu zaświeciła się kontolka . W serwisie nawet nie pytali, co i dlaczego , błąd wykasowali . (za free )

Komentarz

• Piotrus
          Rider
          • 2004
          • 524

A kto był taki ineligenty i grzebal przy poduszce przy podlaczonym aku? Ktos lubi zabawy w malego pirotechnika :lol:
          Piotruś
          AGR(RIP) + ALH

Komentarz

• jarek_wt
            Ambiente
            S_OCP Member
            • 2005
            • 154

Zamieszczone przez Piotrus
            A kto był taki ineligenty i grzebal przy poduszce przy podlaczonym aku? Ktos lubi zabawy w malego pirotechnika :lol:
            Dodałbym pirotechnik-samobójca, przynajmniej potencjalny. Jak by poduszka wypaliła prosto "w twarz" to nie wiem czy byłoby co zbierać.
            Oprócz poduszki oczywiście ))))

pozdrawiam
            Jarecki
            Octavia II, 2.0 TDI, Elegance

Komentarz

• czarna mamba
              Drive
              • 2005
              • 94

Chyba odpalenie poduszki poduszki następuje po aktywowaniu odpowiednich czujników a nie przy jej odpinaniu.

Komentarz

• chester121
                L&K
                • 2005
                • 1053

tak
                ale podczas odpinania poduszki moze komputer stwierdzic jakas nieprawidlowosc i na wszelki wypadek odpalic ja
                z poduszkami lepiej nie ekperymentowac bo nikt nie wie jak sie zachowa
                wiec czarna mamba, miales duze szczescie ze nic ci sie nie stalo
                i nie probuj nigdy wiecej odlaczac a tym bardziej podlaczac poduch z podlaczonym akumulatorem

Komentarz

Pracuję...