!!!
mój wydech.
Zwiń
X
-
mój wydech.
witam. w piatek mialem przeglad swojego szkodnika i co sie okazalo. gosciu nie chcial mi podpisac poniewaz stwierdzil brak katalizatora (wstawiona strumiennica) o czym wiedzialem ale stwierdzil brak tlumika srodkowego o czym nie wiedzialem mam w jego miejsce wstawiona rure i nic poza tym i pytam jaki to ma wplyw na osiagi i czy lepiej wstawic katalizator i ten tlumik czy tak zostawic???
-
-
Daber85 na moje oko to wyglada tak, że ten który wstwiał strumiennice zrobił przelot na środkowym z nadzieja, że doda to kilka kucy. Po wstawieniu środkowego samochód nie będzie mułowaty, różnica z tego co wiem wynosi kilka KM.
daber85, pojedź na inną stację, pewnie trafiłeś na jakiegoś służbisteSzlifierki taśmowe, nożyce do złomu, kruszarki | W stajni : karawan O2 FL 1.9 TDI, A3 Sportback 1.6 MPI
_
Komentarz
-
-
a jak wstawie to bedzie ciszej?? i jeszcze maly problem ten gosciu zobaczyl ze mam urwana jedna srube laczaca kolektor wydechowy z tlumikiem. fakt wyraznie chodzi glosniej i nie wiem czy tam jest sruba czy jakas szpilka z kolektora ze trzeba troche dluzej sie pobawic z naprawa
[ Dodano: Wto 16 Mar, 10 20:29 ]
i jak ta cala operacja ma sie do spalania??
Komentarz
-
-
Co się tyczy kolektora to koledzy dali Ci schemat i moment dokręcania.
Tutaj masz opinie na temat strumiennic :
W poście zamkniętym przez Yarka zapytałeś:
witam mam pytanko jaki wplyw na eksploatacje silnika ma modyfikacja wydechu tzn zamiast katalizatora strumienica oraz usuniecie tlumika srodkowgo
Tymon
No to chyba nie czytałeś dobrze o tej strumienicy.
Włożenie od tak sobie strumienicy NIC NIE DAJE
A wycięcie Kata i włożenie rurki było zalecane kiedyś przy modyfikacjach, u mnie dało to Efekt 0KM i 0NM
strumnenica psuje auto gdyż cały wydech ma odpowiednio dobrano przepustowość. Zaś strumienica nie zawsze trafia w wartosci wydechu jak sie uda dobrac akurat pasującą to jest oki , a jak złą to auto potrafi chodzic gorzej niż chodziło poprzez złe odprowadzanie spalin spowodowane zmianą ciśnienia w wydechu.
Od siebie dodam, że usunięcie kata i środka wpływa na głośność, ale w twoim przypadku może być też głośno od kolektora. Jeżeli chodzi o spalanie to nie sądze aby zmiany były jakieś wielkie, ale generalnie bez tłumnika powinno być troszke mniejsze.Szlifierki taśmowe, nożyce do złomu, kruszarki | W stajni : karawan O2 FL 1.9 TDI, A3 Sportback 1.6 MPI
_
Komentarz
-
Komentarz