mój wydech.

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Joo
    Drive
    • 2010
    • 76

mój wydech.

!!!
  • daber85
    Rider
    • 2009
    • 296

mój wydech.

witam. w piatek mialem przeglad swojego szkodnika i co sie okazalo. gosciu nie chcial mi podpisac poniewaz stwierdzil brak katalizatora (wstawiona strumiennica) o czym wiedzialem ale stwierdzil brak tlumika srodkowego o czym nie wiedzialem mam w jego miejsce wstawiona rure i nic poza tym i pytam jaki to ma wplyw na osiagi i czy lepiej wstawic katalizator i ten tlumik czy tak zostawic???

Komentarz

• mikolaj
      Rider
      S_OCP Member
      • 2006
      • 366
      • Octavia II (1Z3)
      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

daber85, jeśli przegląd jest, tak zostawić.

Komentarz

• ufo
        L&K
        • 2008
        • 1475
        • Octavia III combi (5E5)
        • CKFC 2.0 TDI CR 150 KM

daber85, pojedź na inną stację, pewnie trafiłeś na jakiegoś służbiste :wink:

Komentarz

• Sev
          L&K
          • 2007
          • 1295

daber85, powinien sprawdzić czystość spalin, głośność, jeżeli są w dopuszczalnej normie to powinien Ci podbić przegląd. Z resztą czy w dowodzie rej. masz wpisane "pojazd wyposażony w katalizator" ?
          6Y20VT codename FiA - v.1.5 - 213KM/339Nm
          Polecam NETCAR.PL - Opony i Felgi, VAGSerwis.pl

Komentarz

• daber85
            Rider
            • 2009
            • 296

a jaki wplyw ma to na eksploatacje?? czy po wstawieniu tlumika srodkowego samochod bedzie chodzil ciszej i czy bedzie bardziej mulowaty??

Komentarz

• phrix
              L&K
              • 2007
              • 1000
              • Audi
              • AGR 1.9 TDI VP 90 KM
              • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Daber85 na moje oko to wyglada tak, że ten który wstwiał strumiennice zrobił przelot na środkowym z nadzieja, że doda to kilka kucy. Po wstawieniu środkowego samochód nie będzie mułowaty, różnica z tego co wiem wynosi kilka KM.

daber85, pojedź na inną stację, pewnie trafiłeś na jakiegoś służbiste
              He he z praktyki wiem, że urządzenie do badania spalin jest bo być musi na codzień mało kto po nie sięga ... :lol: Co się tyczy "służbisty" to może facet rzetelnie pełni swoją funkcję, od tego jest i za to mu płacą. Chciałbym aby na stacjach pracowali tylko tacy, może rozwiązał by się problem idiotów z Hidami lampkami spryskiwaczy i innymi "tjuningami".
              Szlifierki taśmowe, nożyce do złomu, kruszarki | W stajni : karawan O2 FL 1.9 TDI, A3 Sportback 1.6 MPI

_

Komentarz

• daber85
                Rider
                • 2009
                • 296

a jak wstawie to bedzie ciszej?? i jeszcze maly problem ten gosciu zobaczyl ze mam urwana jedna srube laczaca kolektor wydechowy z tlumikiem. fakt wyraznie chodzi glosniej i nie wiem czy tam jest sruba czy jakas szpilka z kolektora ze trzeba troche dluzej sie pobawic z naprawa

[ Dodano: Wto 16 Mar, 10 20:29 ]
                i jak ta cala operacja ma sie do spalania??

Komentarz

• phrix
                  L&K
                  • 2007
                  • 1000
                  • Audi
                  • AGR 1.9 TDI VP 90 KM
                  • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Co się tyczy kolektora to koledzy dali Ci schemat i moment dokręcania.

Tutaj masz opinie na temat strumiennic :

W poście zamkniętym przez Yarka zapytałeś:
                  witam mam pytanko jaki wplyw na eksploatacje silnika ma modyfikacja wydechu tzn zamiast katalizatora strumienica oraz usuniecie tlumika srodkowgo

Tymon
                  No to chyba nie czytałeś dobrze o tej strumienicy.
                  Włożenie od tak sobie strumienicy NIC NIE DAJE
                  A wycięcie Kata i włożenie rurki było zalecane kiedyś przy modyfikacjach, u mnie dało to Efekt 0KM i 0NM
                  LuKaS łomża
                  strumnenica psuje auto gdyż cały wydech ma odpowiednio dobrano przepustowość. Zaś strumienica nie zawsze trafia w wartosci wydechu jak sie uda dobrac akurat pasującą to jest oki , a jak złą to auto potrafi chodzic gorzej niż chodziło poprzez złe odprowadzanie spalin spowodowane zmianą ciśnienia w wydechu.

Od siebie dodam, że usunięcie kata i środka wpływa na głośność, ale w twoim przypadku może być też głośno od kolektora. Jeżeli chodzi o spalanie to nie sądze aby zmiany były jakieś wielkie, ale generalnie bez tłumnika powinno być troszke mniejsze.
                  Szlifierki taśmowe, nożyce do złomu, kruszarki | W stajni : karawan O2 FL 1.9 TDI, A3 Sportback 1.6 MPI

_

Komentarz

Pracuję...