Gwizd powyżej 2000

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • SIARAN
    Classic
    • 2004
    • 17

Gwizd powyżej 2000

Strzelnica jest umiejscowiona jakies 4 km od trasy Olkusz-Kraków, odbijamy z niej w miejscowości Przeginia.
    Z krakowa jest to jakies 30 km od Ronda na Conrada

Oto mampka
    S H A R A N T D I
  • Marker26
    Ambiente
    • 2004
    • 133

Gwizd powyżej 2000

Tak jak w temacie. Od kilku dni jak nastały mroźne dni słyszę dziwne gwizdy pomiędzy 2200 a 2400 poniżej i powyżej jest OKI. Nie mam pojęcia co to może być. To jest jak pisk turbiny tylko głośniejszy i bardziej przerażający. Nie ma znaczenia czy silnik jest zimny czy ciepły(przynajmniej do tej pory). Czy miał ktoś taki przypadek co to może być??

Jeszcze jedno(inny problem). Jak silnik jest zimny to na wolnych obrotach słyszę "tykanie" które wzrasta wraz z obrotami, Na wolnych obrotach częstotliwośc jest mniej więcej co pół sekundy. Po rozgrzaniu problemu nie ma.

pozdrawim
    1.9TDI "AHF"
    Master's Tuning

Komentarz

• Tymon
      RS
      • 2004
      • 2970

Hm co do pierwszego, to nie wykluczone że turbinka kończy swój żywot.
      Piszę to z doświadczenia :wink:

A co do tykania, to powiem Ci że miałem bardzo podobnie i okazało się że mam strzelone, łożyska na alternatorze, ale tak czy siak strzelił i musiałem go wymienić kilka dni temu.

pozdrawiam
      Życie jest bezwzględne nie lituje się nad nikim...
      Pokój jego duszy...KRIS 27.09.03
      BMW serii 3... Radość z jazdy.

Komentarz

• huwe
        Elegance
        S_OCP Member
        • 2005
        • 976

A może pasek napędu osprzętu ? Zdejmij na chwile i odpal silnik - pompa wody napędzana przecież z paska rozrządu - więc chłodzenie będziesz miał dalej- a tą chwilę bez ładowania bateryjka wytrzyma. Będziesz miał albo winowajcę albo prawie pewność, że problem dotyczy turbawki.
        Zenuś pa pa teraz gra nam rcd310- i bardzo fajnie gra. masz problem z LPG - walnij na PW - postaram się pomóc

Komentarz

• Marker26
          Ambiente
          • 2004
          • 133

Czy to nie za szybko na turbawkę. Mam nalatane dopiero 67tysi a moda mam jakieś 25tysi 135KM/315. (było ALH tylko wtyski od AHF)
          1.9TDI "AHF"
          Master's Tuning

Komentarz

• zaku78
            Classic
            • 2005
            • 26

??

Marker26 poradziles sobie z tym nieszczesnym tykaniem ??
            Zaku (2004 Tour Combi - ASV)

Komentarz

• Marker26
              Ambiente
              • 2004
              • 133

Dzisiaj nie mogłem zapalić bo jak brałem na rozruch to tylko było słychać sykanie (jak dawałem na zapłon cos sie kręciło ale nie było zapłonu). Po około 5 min prób włącz-wyłącz zaczął sie pojawiać "krótki" rozruch(tak jak byś delikatnie przekręcił kluczyk i zaraz go puścił) i wreszcie zapaliła. Jutro jadę do serwisu więc podam więcej info.
              Pozdrówki
              1.9TDI "AHF"
              Master's Tuning

Komentarz

Pracuję...