Moja pierwsza skoda 99 1.6

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • woyroy
    Classic
    • 2011
    • 4
    • Octavia III combi (5E5)
    • CLHA 1.6 TDI CR 105 KM

Tez polecam HTC Desire. Używam telefonów dotykowych ( bez fizycznej klawiatury) od roku i tak sie do tego przyzwyczaiłem ze czasami mam problemy z używaniem klasycznego telefonu :szeroki_usmiech
    Co do Desire to telefon bardzo szybki, ekran bardzo czuły. Mnogość ROM-ow pozwala na pełną personalizacje telefonu, można nawet podręcać procesor do 1,3GHz. Gry i nawigacje chodzą bardzo dobrze. Moim zdaniem to obecnie najlepszy smartfon na rynku ( bije nawet Galaxy S i Iphona 3GS).
    Jeśli chcesz klawiature fizyczną to polecam Motorole Milestone, ale radze poczekać chwile bo wkrótce bedzie wersja 2 z lepszym prockiem i pamiecią.
  • pattrycja
    Classic
    • 2010
    • 6

Hej,

Kupuje jutro Skode Octavie 99, 1.6 za 4 tys zlotych, pierwszy wlasciciel, pelna ksiazka serwisowa, uczciwy ale duzy przebieg: 234 tys mil (kierownica po prawej stronie, mieszkam w Irlandii), rozrzad zmieniony niedawno, nowe opony itp. Z pewnoscia zmienimy sprzeglo i chyba potrzebuje nowe klocki hamulcowe. Auto jezdzi wciaz na oryginalnym silnku,skrzyni,itp, poza serwisowaniem nic nie bylo ruszane.
    Do tej pory jezdzilam toyota starlet i bylam zachwycona, toyota mnie nigdy nie zawiodla, bardzo zwawe autko, ale sprzdalam ja i nie moge sie doczekac przesiadki do skody.

w zwiazku z tym mam pytanie: czego sie powinnam spodziewac? Na co uwazac i zwracac uwage?

A gory dziekuje

Komentarz

• Jeżyk
      Rider
      • 2009
      • 691

Witaj. Przede wszystkim powinnaś obejrzeć dokładnie auto, czy nie ma ognisk rdzy bo z tym to już się praktycznie nic nie da zrobić. Jak Rudolf jest, to będzie i ciężko go wyplenić. Piszesz o rozrządzie i klockach, trzeba sprawdzić tarcze, amortyzatory, czy w momencie przekręcenia klucza w stacyjce świecą się wszystkie kontrolki a po zapaleniu gasną, jak działa klima (o ile jest), czy auto nie ściąga na prostej drodze i jak hamuje, czy wszystko świeci, działa. Ogólnie musisz być przygotowana na wymianę płynów: oleju, chłodzącego, hamulcowego. Filtra powietrza i kabinowego, czy nic nie cieknie pod autem, czy nie widać mokrych plam na silniku i pod spodem, w jakim stanie jest tapicerka, szyby, czy autko nie było uderzone, czy nie dymi z rury, czy biegi wchodzą gładko i wiele, wiele innych rzeczy. Sprawdzanie auta przed zakupem to spore wyzwanie. Ma dobrze jeździć i hamować a reszta to już Twój wybór.
      Szerokiej drogi, jakakolwiek by ona nie była.

Komentarz

• pattrycja
        Classic
        • 2010
        • 6

Dzieki wielkie, wiekszosc z tych rzeczy zostalo sprawdzone, wiec wiem na co sie decyduje, mam nadzieje, ze bedzie sie dobrze sprawowalo bo zapewne bede o nie dbala

Komentarz

• zielony49
          Ambiente
          • 2009
          • 180

No to pozostaje zyczyć Ci przyjemnosci z jazdy, jesli w ogole może byc przyjemna po lewej stronie hehe
          Dipol

Komentarz

• ruwado
            RS
            • 2009
            • 14888
            • Octavia IV (NX3)

Zamieszczone przez pattrycja
            Na co uwazac i zwracac uwage?
            Żeby jeździć po dobrej stronie

[ Dodano: Wto 16 Mar, 10 23:13 ]
            Jeżyk, napisał chyba wszystko. Powodzenia i dalszych ...km
            pozdrawiam - Darek

Komentarz

• djczas
              RS
              • 2005
              • 9612

Zamieszczone przez pattrycja
              czego sie powinnam spodziewac? Na co uwazac i zwracac uwage?
              powinnaś sie pojawiać na spotach i zlotach jak i tu na forum sie udzielać nie damy ci zginąć

Komentarz

• pattrycja
                Classic
                • 2010
                • 6

Bede sie pojawiac, dzieki za dobre przyjecie, autko poki co super poza malym problemem z wycieraczkami...

Komentarz

Pracuję...