Nowy na Forum. Mam pytanie?!

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • xpawlak
    Drive
    • 2011
    • 73

Witajcie

Może przypadkiem Ktos będzie w okolicy miejscowości Iłowo obok Żagania.

Potrzebowałbym zabrać stamtąd magnetowid do Warszawy

Witam. Jestem tu nowy jak juz napisalem.
    W przyszlym tygodniu jadę po auto do Niemiec, jest to Skoda Octavia kombi z 2002 roku 1.9 TDI 110KM.
    Wybrałem ja ze względu na silnik bez pompowtrysków i dobre wyposażenie. Jest to wersja Elegance, ale wydaje mi się, że została dodatkowo doposażona.
    Z tym związane jest pierwsze pytanie, czy faktycznie doposażona, czy były takie wersje?!
    Na przeróżnych giełdach znalazłem tylko dwie takie.
    To co ją odróżnia (chyba) to pełna czarna skóra, nie taka jak w L&C jasna, ta jest czarna bez wstawek z materiału, ma także ogrzewanie postojowe, jest na xenonach, reszta chyba zwykła, poduszki, elektryka, podgrzewane fotele, tempomat, spryskiwacze refl., parktronik itd.
    Drugie pytanie; na co zwrócić uwagę kupując?! Gdzie lubią rdzewieć, co lubi się psuć, gdzie obserwować ewentualne wycieki?!
    Jak już przywiozę to oczywiście porobię zdjęcia i umieszczę na forum.
    Dzięki!

Komentarz

• adamo64
      Ambiente
      S_OCP Member
      • 2008
      • 177

Kolego wersje elegance w Octavii 1 były bardzo różnie wyposażone,ja np. mam takową a mam na fotelach welur (co dla mnie jest zaletą bo nie gorszego widoku jak zniszczona skóra).
      Na pewno powinna posiadać klimatronika ,spryskiwacze reflektorów.
      Zwróć uwagę na stan sprzęgła (dwumasa) ,turbiny ,posłuchaj też uruchamianego ZIMNEGO silnika-szklanki. :wink:

Komentarz

• zielony49
        Ambiente
        • 2009
        • 180

Ja też mam elegantke i nie ma skóry, jest klimatronic, alu felgi, inne pierdoly, jak spryskiwacze reflektorow, podłokietniki, bez wiekszego znaczenia. a nie ma np. wycieraczki tylniej szyby.
        Dipol

Komentarz

• Yarek
          Elegance
          • 2005
          • 992

Zamieszczone przez adamo64
          Kolego wersje elegance w Octavii 1 były bardzo różnie wyposażone,ja np. mam takową a mam na fotelach welur
          OT: możesz zrobić zdjęcie swoich foteli? Bo jeszcze nigdy nie widziałem welurowej tapicerki w octavii...
          . pzdr Jarek
          aktualnie: Octavia 1.6 TDI i Laguna III 2.0 dci

Komentarz

Zwróć uwagę na stan sprzęgła (dwumasa) ,turbiny ,posłuchaj też uruchamianego ZIMNEGO silnika-szklanki. :wink:
            Co do sprzegla to na co zwrocic uwage, do tej pory nie mialem okazji jezdzic z takim sprzeglem, czy poprostu jak w kazdym innym jak wysoko bierze i czy sa szarpania czy jest cos jeszcze. Trubinka powinna dmuchac mniej wiecej od jakich obrotow i co z tym silnikiem, jaki dzwiek moze byc niepokojacy.

Co do wersji zdazylem sie ze sa przerozne mimo ze z nazwy takie same.

Komentarz

• progressowy
              Rider
              • 2008
              • 453

Zamieszczone przez Yarek
              Zamieszczone przez adamo64
              Kolego wersje elegance w Octavii 1 były bardzo różnie wyposażone,ja np. mam takową a mam na fotelach welur
              OT: możesz zrobić zdjęcie swoich foteli? Bo jeszcze nigdy nie widziałem welurowej tapicerki w octavii...
              Nie łap kolegi za słówka. :x Każdy dobrze wie, ze chodzi o szmaty. :shock: Przyjeło sie mowic skóra lub welur. :wink:
              Już odebrane A3 TFSI limuzyna

Komentarz

• adamo64
                Ambiente
                S_OCP Member
                • 2008
                • 177

Dzięki kolego progressowy za pomoc ,po prostu tak określam szmatę :wink:

Komentarz

• Yarek
                  Elegance
                  • 2005
                  • 992

Zamieszczone przez progressowy
                  Nie łap kolegi za słówka. Każdy dobrze wie, ze chodzi o szmaty. Przyjeło sie mowic skóra lub welur.
                  Nie wiem, gdzie się niby tak przyjęło.
                  Sorry - dla mnie alcantara to alcantara, skóra to skóra, welur to welur, a tapicerka materiałowa to tapicerka materiałowa :wink:
                  . pzdr Jarek
                  aktualnie: Octavia 1.6 TDI i Laguna III 2.0 dci

Komentarz

• filipT
                    Rider
                    • 2010
                    • 554

sam tak jedziesz?
                    sry, ale bez znajomości tematu ( mechaniki, blacharki ) to jedziesz na loterie gdzie możesz stracić sporo pieniędzy.
                    jeszcze jedno, jaki ma przegieg to autko? coś pewnie ok 170 tyś.
                    Mój Szkodnik

Komentarz

• juri
                      Rider
                      • 2010
                      • 349
                      • Octavia I (1U2)
                      • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

ja swojego wziąłem z ogródka od Niemca z przebiegiem 136tys, tak że oglądaj go dokładnie popatrz na kurek od oleju czy ma pełną książkę i faktury
                      Spot Graniczny Małopolska - Podkarpacie, piątek 23.11.2012r. godz. 18.00, Pogórska Wola, Zajazd u Kazika, 521 km DK4 Tarnów - Dębica

Komentarz

Zamieszczone przez filipT
                        sam tak jedziesz?
                        sry, ale bez znajomości tematu ( mechaniki, blacharki ) to jedziesz na loterie gdzie możesz stracić sporo pieniędzy.
                        jeszcze jedno, jaki ma przegieg to autko? coś pewnie ok 170 tyś.
                        Nie sam, jade ze znajomym ktory zajmuje sie sprowadzaniem aut, a pracowal parenascie lat jako blacharz lakiernik w serwisie fiata, wiec mysle ze pomoc jest dobra. On je wynalazl, pewien czlowiek w niemczech sprawdzil a teraz jedziemy osobiscie, mam nadzieje sie nie przejechac na tym. Co do przebiegu, jest wiekszy sporo wiekszy, ale jest ksiazka serwisowa auto niemal do konca serwisowane, nawet stosunkowo niedawno rozrzad byl robiony.
                        Tak wogole wychodze z zalozenia ze wiekszosc aut zwozonych z zachodu w polsce ma przekrecane liczniki, bo to neci bardzo, a w niemczech gdzie jest ksiazka, auto od 1 wlasciciela itd. nie chca sie z tym bawic.

Komentarz

• filipT
                          Rider
                          • 2010
                          • 554

podeślij mi vin na pw,, jesli go masz, może będę mógł ci go sprawdzić pod kątem historii.
                          nie tylko polacy kręcą przy sprzedaży :evil:
                          tak czy siak, powodzenia
                          Mój Szkodnik

Komentarz

Zamieszczone przez filipT
                            podeślij mi vin na pw,, jesli go masz, może będę mógł ci go sprawdzić pod kątem historii.
                            nie tylko polacy kręcą przy sprzedaży :evil:
                            tak czy siak, powodzenia
                            Jeszcze nie mam, wroce w czwartek to wysle jestem ciekaw co i jak jesli jest mozliwosc sprawdzenia.

Komentarz

• bodzioh
                              Classic
                              • 2009
                              • 23

skoda nie ma centralnej bazy danych, jeśli nie skontaktujesz się z punktem w którym było serwisowane auto, to na podstawie nr vin niczego się nie dowiesz. Wiem to z własnego doświadczenia związanego z zakupem auta.
                              bodzioh

Komentarz

• filipT
                                Rider
                                • 2010
                                • 554

z właśnego wiem że czasem się da z sieci vw :P
                                Mój Szkodnik

Komentarz

Pracuję...