[O1] kontrolka check i kontrolka oleju

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • JARO 1
    Classic
    • 2011
    • 5

Zamieszczone przez arci9
    fałszowanie podpisu jest ścigane z urzędu...
    no tu akurat "na wniosek", problem w tym że z doświadczenia wiem, że książka serwisowa nie jest traktowana jako dokument, więc ciężko mówić o podrobieniu czy przerobieniu.

Zamieszczone przez loyd
    W tym przypadku nie stosuje się ustawy o szczególnych zasadach sprzedaży konsumenckiej ponieważ sprzedaż dokonana była pomiędzy dwiema osbami "prywatnyimi" a nie pomiędzy przedsiębiorcą i konsumentem.
    no właśnie dlatego sugeruje drogę cywilną (błąd do co treści czynności prawnej) popartą sprawą karną (choć przypuszczam że wtedy się postępowanie cywilne do czasu końca sprawy karnej zawiesi).

Myślę że jak gościu jest rozsądny, to albo przyzna rację, albo powinien się przestraszyć zawiadomienia o przestępstwie. No chyba, że to jakiś większy cwaniak. No a wtedy trzeba się udać do najbliższej jednostki policji czy prokuratury i złożyć zawiadomienie.
  • michalccc
    Classic
    • 2010
    • 11

Witam od miesiąca jestem szczesliwym posiadaczem Octavi 2.0 benzyn SLX i mam 2 pytania 1 to czy kontrolka oleju w kazdej octavi gasnie wczesniej niż urchomienie silnika,a 2 pytanie to czy kontrolka check sama kiedyś zgsnie bo zapaliła sie pewnego razu przy odpalaniu samochodu po 2 tyg nieużywania go .Z góry dziekuje za pomoc

Komentarz

• endryu
      RS
      • 2006
      • 3773
      • Octavia II combi (1Z5)
      • CAXA 1.4 TSI 122 KM

ad.1 w TDI też tak jest.
      ad.2 może być bląd spopradyczny, odepnij klemę z akumulatora. Po chwili podepnij ponownie, odpal silnik, przejedź kilkaset m. Jeżeli nie zgaśnie to potrzebna będzie diagostyka silnika.
      O I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
      O II FL < Ambition > <2G2G> powoli do przodu
      =================================================

Komentarz

• michalccc
        Classic
        • 2010
        • 11

Dzieki wielkie za pomoc ,a tak kożystając z opini doswiadczonych posiadaczy Skody zapytam czy silnik 2.0 benzynka 115 koni to dobry wybór bo troche ich mało nawed na allegro ia sie na taki silnik zdecydowałem i chciałem sie dowiedzieć czy to był wybór trafiony

Komentarz

• ruwado
          RS
          • 2009
          • 14885
          • Octavia IV (NX3)

Jak check się świeci i nie gaśnie, to coś jest nie tak - diagnoza kompem prawdę Ci powie.
          pozdrawiam - Darek

Komentarz

• michalccc
            Classic
            • 2010
            • 11

Niestety zdiecie klemy nic dało wiec chyba została wizyta w waarsztacie dzieki

Komentarz

Pracuję...