Kowal_ldz, a no wiesz, samochod rzecz o wiele droższa a nie takie przekręty ludzie robią... :wink:
DSG OT
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez MaicroftBo mechanicy to maja takie pojecie o skrzyniach biegow a dokladnie automatach a szczegolnie o DSG jak ja o gwiazdach :twisted:
Zamieszczone przez MaicroftW momencie kiedy cofniemy i wrzucimy D albo S i gwaltownie dodamy gazu, nawet malo, to szarpnie, ale jesli przelaczymy z R na D(S) i poczekamy sekunde i wtedy wcisnie sie gaz to nie ma zadnego szarpniecia.Morgoth
Rozsądni ludzie dostosowują się do świata, nierozsądni nieugięcie starają się dostosować świat do siebie.
G.B.Show
-
-
Zamieszczone przez szkodaZamieszczone przez MorgothTo jak ich szkolą?
Zeby nie być gołosłownym. Klient zleca serwis DSG po 60kkm w S2 - gosc na przyjeciu do serwisu, a to takie cos sie wykonuje w tym aucie :lol:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ckwietniewskiA że mechanicy nie znają DSG to fakt. :/Zamieszczone przez szkodaMorgoth napisał/a:
To jak ich szkolą?
a szkolą :?: :lol:Zamieszczone przez MaicroftTemat DSG w ASO to od 5 lat jest w wielu przypadkach na tym samym poziomie, czyli cos swita, ale malo, bardzo malo. 3 lata temu na slowo DSG dwa serwisy Skody w moim miescie zrobily tylko wielkie oczy.
Szkoda że w Skodzie nie wiedzą o tej nieustawicznej nauce. Być może dlatego trza będzie ze Skodziną jeździć do Panzerwagena.
Maicroft byłem z tydzień temu przejazdem w Welm-Centrum w BB, przynajmniej handlowiec wszystko wiedział, serwisu nie sprawdzałem. Toyotą byłemMorgoth
Rozsądni ludzie dostosowują się do świata, nierozsądni nieugięcie starają się dostosować świat do siebie.
G.B.Show
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Maicroft3 lata temu doradca serwisowy na pytanie czy maja takie sprytne urzadzonko do wymiany oleju w DSG zrobil tylko :shock:
Zamieszczone przez ckwietniewskimożliwe że lepiej się opłaca wstawienie używki DSG (razem z mechanizmem)Morgoth
G.B.Show
Komentarz
-
-
Morgoth,
DSG7 to sprzęgło suche tzn że sprzęgła nie pracują w oleju jak w DSG6, ale hydraulika sterowana jest zapewne olejem.
A czy używka będzie wolna od wad to oczywiście trudno powiedzieć , ale jak masz kogoś pewnego kto ma taką skrzynię to jak będzie wadliwa to nie powinien za nią policzyć - to kwestia umowy. Ja mam taka propozycję wymiany skrzyni i jeżeli się okaże że to nie przyniosło poprawy to liczone mam za samą robociznę i olej.
Natomiast za nówkę w ASO płacisz pewnie z 10-20k zł i jak nie to to i tak ci powiedzą że skrzynia była uszkodzona tylko jest zepsute coś jeszcze i dlatego awaria nie została usunięta, i dalej wymieniamy , może silnik, może .... (mi się już pomysły kończą
A poza tym na inwestowanie 20% wartości samochodu to mnie nie stać.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MorgothSzkoda że w Skodzie nie wiedzą o tej nieustawicznej nauce. Być może dlatego trza będzie ze Skodziną jeździć do Panzerwagena.
[ Dodano: Wto 23 Mar, 10 12:58 ]
Zamieszczone przez MorgothSzkoda że w Skodzie nie wiedzą o tej nieustawicznej nauce. Być może dlatego trza będzie ze Skodziną jeździć do Panzerwagena.
Zamieszczone przez Morgothbyłem z tydzień temu przejazdem w Welm-Centrum w BB, przynajmniej handlowiec wszystko wiedział
[ Dodano: Wto 23 Mar, 10 13:00 ]
Zamieszczone przez MorgothCzy DSG7 w benzynowcach też ma olej? Gdzieś wyczytałem, że to suche sprzęgło, jak np. w motocyklach Ducati.saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szkoda[serwis VW] nie wszędzie Cię przyjmą i bywają z tym problemy, aczkolwiek serwis VW zrobił na mnie lepsze wrażenie, chociażby dlatego, że kiedy chciałem wykonać serwis DSG to panowie WIEDZIELI o co chodzi :idea:
Zamieszczone przez szkodaludzie z Inter Welmu zrobili na mnie bardzo dobre wrażenie, do momentu, kiedy w nowoodbieranym aucie pojawił się... problem :lol: :kciukgoraMorgoth
G.B.Show
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MorgothZ Tobą to i tak pewnie jeszcze będę gadał na temat serwisów w Wawie
Zamieszczone przez MorgothVW czy Skoda?saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Sucha skrzynia 7 biegow tzw mala skrzynia 1,7l oleju.
Mokra skrzynia 6 biegow tzw duza 6-7l oleju.
Kiedys wrzucalem w poradnikach rozpoznanie.
Zamieszczone przez Morgothszkoda napisał/a:
ludzie z Inter Welmu zrobili na mnie bardzo dobre wrażenie, do momentu, kiedy w nowoodbieranym aucie pojawił się... problem :lol: :kciukgora
VW czy Skoda?
Welm Centrum (budynek na koncu) to Skoda
Zamieszczone przez ckwietniewskiNatomiast za nówkę w ASO płacisz pewnie z 10-20k zł
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szkoda[ Dodano: Wto 23 Mar, 10 13:00 ]
Zamieszczone przez MorgothCzy DSG7 w benzynowcach też ma olej? Gdzieś wyczytałem, że to suche sprzęgło, jak np. w motocyklach Ducati.Golf VI TSI TwinCharged