Zima-Rozszczelnianie klimatyzacji?

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • jan17
    Classic
    • 2005
    • 19

byc moze juz bylo, ale pewnie moja sytuacja jest nieco inna, a wiec sluchajcie :

mam 2.0TDI, ktore jak wiadomo, teoretycznie mozna zrobic na circa 170KM/370Nm, tylko, ze ja tak zrobic nie moge (nie chce), bo mam DSG i momentu wlasciwie, zakladajac, ze przynajmniej trzyma serie, balbym sie troche ruszac - przynajmniej teraz jak jeszcze fura na gwarancji.
    wiec, pewnie wyglada to tak, ze mozna troche podkrecic moc i ewentualnie popracowac troche nad przebiegiem mocy i momentu, pytanie tylko: co mi to tak na prawde w praktyce da?

dodam jeszcze, ze nie mam jakiegos specjalnego cisnienia na robienie tego typu zmian, jestem bardzo zadowolony z tego co jest (na szczescie) i raczej "plyne z fala" bo "wszyscy tak robia" :twisted: (nie no, nie jestem debilem ) , ale jezeli mialoby byc SUPER to czemu nie, tylko czy w mojej sytuacji tak bedzie?
    wiem, ze to wrozenie z fusow, ale jednak wydaje mi sie, ze mozna cos tam wygdybac.
    co myslicie?
    pzdr!
  • Jacek Nowak
    Rider
    • 2005
    • 390

Panowie duzo sie mowi ze trzeba dbac o klimatyzacje a w szczegolnosci w zimie! Przynajmniej raz na 2 tygodnie trzeba ja zaloczyc na min. 10m tak aby srodek spowodowal nasmarowanie kazdego podzespolu. A moje pytanie brzmi?? jak sobie radzicie z tym problemem bo ja juz od bezmala 3 miesiecy nie widzialem zeby bylo wiecej niz 4 stopnie ,a wiemy ze ponizej tej granicy klima poprostu nie pracuje!Jak zapobiec rozczelnieniu klimy zima??? :?:
    Skoda Octavia 19-TDI Elegance 136/304NM

Komentarz

• chester121
      L&K
      • 2005
      • 1053

moja juz ma 3 lata i w zimie wogole nie byla odpalana (nie wiedzialem poki nie zapisalem sie na forum ops: )
      jedyne co zauwazylem to w lecie wentylato podczas wlaczenia klimy piszczal
      przez okolo 5min
      tak popiskiwal sobie przez miesiac i przestawal
      o klime tez specjalnie nie dbalem nabilem ja raptem 2 razy
      odgrzybilem raz i ani razu nie sprawdzalem szczelnosci itp
      teraz wiem ze zle robilem :|
      ale klima dziala bez awaryjnie i chlodzi rewelacyjnie i o dziwo nic nie smierdzi k

ale po zimie pojade na kompleksowe badanie i napelnienie klimy

pzdr

Komentarz

• lukas_78
        Ambiente
        • 2004
        • 148

rozmawialiśmy już na podobny temat całkiem nie dawno...

Spoko loko lusi sponton

Komentarz

• Jacek Nowak
          Rider
          • 2005
          • 390

Rzeczywiscie-sorki za odgrzewanego kotleta. Pozdrawiam :wink:
          Skoda Octavia 19-TDI Elegance 136/304NM

Komentarz

Pracuję...