Przymierzam se do zakupu Octavii Kombi TDi :)

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Danio
    Classic
    • 2007
    • 8

Przymierzam se do zakupu Octavii Kombi TDi :)

Odwiedziłem dziś d'Route66.
    Zmienił się właściciel, postawili ściany, zmieniło się menu.
    OCP ma na dzień dobry 10% zniżki na żarcie stare karty zniżkowe są już nieaktualne)
    Nowy właścicel zaprasza nas do powrotu.
    Dla przywiązanych do menu Pizza del Forno powiem tylko tyle, że obecne menu w Route66
    nie odbiega od tego w Pizza - też głównie pizze i makarony :diabelski_usmiech

kobieta za barem już wie co to jest "duża pepsi" :diabelski_usmiech
  • PAT
    Classic
    • 2006
    • 7

Przymierzam se do zakupu Octavii Kombi TDi

Mam pytanie jestem laikiem w sprawie Octavii, zamierzam napewno kupic Kombi TDi tyle wiem.teraz szukam milego silnika..nie wiem w jakich latach wychodzil badz wychodzi 130PD ale nigdzie go w ofertach nie znalazlem tylko 90PD i 110PD, czy to jest ASZ?? w jakich latach byl w octaviach kombi jesli byl???

Jaka wersje kupic ?? chce troszke miec tych gadzetow interesuje mnie octavia do max 40 tysiecy bo za tyle sprzedaje civica a nie chce dokladac.

4x4 w kombi z jakimi silnikami wychodzila.

Moze jakies dane techniczne wyczerpujace posiadacie co do wyposazenia, osiagow poszczegolnych silnikow, pojemnosci , masy i wszystkiego??

Szukalem w opcji "szukaj" ale nie znalazlem interesujacych mnie odpowiedzi

Z gory dziekuje za odpowiedzi :

POZDRAWIAM
    Civic TURBO Coupe 95
    312KM/387Nm
    Made By TomaRacing

Komentarz

• MiKruS
      RS
      S_OCP Member
      • 2004
      • 7976

Za 40.000 PLN raczej nie kupisz kombi 130PD.
      Tym bardziej, ze tych samochodow jest niewiele na rynku.

Byly produkowane zdaje sie od 2003 roku (moze od koncowki 2002) do konca 2004 (lub poczatkow 2005).
      Generalnie troche za wysokie progi jesli chcesz wydac 40.000.

Za taka kase mozna kupic kombiaka np. Elegance TDI 110 z 2002/2003 roku.
      Elegance jest juz dosc dobrze wyposazony. Byly jeszcze wersje tzw. limitowane, jak np. Rider. Ponizej tego lepiej nie schodzic, jesli zalezy Ci na dodatkach.

90 i 110 to nie PD tylko VP.
      ASZ to wlasnie 130PD

4x4 wychodzila w wersji TDI 101PD (silnik ATD), 1.8T i 2.0
      TDI 205PS

Komentarz

• PAT
        Classic
        • 2006
        • 7

czyli smialo brc kombiaka 110KM?? jaki jest zakres modow i wytrzymalosc podzespolow, ile daje chip?? mam zamiara odrazu zakupic go i wstawic IC bo mam dosc fajny lezacy i czekajacy i wydech

ile tak moge uzyskac z tych modow?? tak orientacyjnie??

Nie bede wydawal wiecej bo nie chce wiec zatrzymam sie na 110KM TDi chyba i wersji elegance
        Civic TURBO Coupe 95
        312KM/387Nm
        Made By TomaRacing

Komentarz

• MiKruS
          RS
          S_OCP Member
          • 2004
          • 7976

Zamieszczone przez PAT
          czyli smialo brc kombiaka 110KM?? jaki jest zakres modow i wytrzymalosc podzespolow, ile daje chip?? mam zamiara odrazu zakupic go i wstawic IC bo mam dosc fajny lezacy i czekajacy i wydech

ile tak moge uzyskac z tych modow?? tak orientacyjnie??

Nie bede wydawal wiecej bo nie chce wiec zatrzymam sie na 110KM TDi chyba i wersji elegance
          W sumie to wszystkiego mozesz dowiedziec sie w archiwum jesli poswiecisz troche czasu.
          Samym chipem osiaga sie ok. 135-140KM. Czasami troszke wiecej.

FMIC oczywiscie sie przyda, bo seryjny jest zbyt maly i zle umiejscowiony, zeby byc wydajnym.

Wydech - hmmm... sprawa troche dziwna. U mnie np. przybylo po jego instalacji 29Nm i 6 koni i jest to chyba najwiekszy znany mi przyrost po zalozeniu wydechu w TDI. Zdarza sie, ze niektorym nie przybywa nic.

IMHO lepiej wiec sprzedac wydech i kupic wydajniejsze wtryskiwacze, np. u kolegi Aligatora z Masters Tuning O/Katowice.
          Bo to jest wlasnie waskie gardlo TDI VP, czyli wydajnosc i rozpylenie dawki paliwa. Bez wiekszych wtryskow niezaleznie coby sie nie zrobilo, nie da sie raczej przekroczyc 150KM.

Recepta jest prosta. Wtryski, wieksze turbo, np. od ASZ, FMIC i mozna cieszyc sie stabilnymi 160-170KM. Bedzie to juz calkiem dynamiczne i bezawaryjne auto.
          TDI 205PS

Komentarz

• hubert
            Ambiente
            • 2006
            • 119

siema.polecam O1 z silnikiem1,9tdi 110km,są dwa rodzaje tego silnika ahf i asv.ja posiadam ahf po wirusie w MT na 137km i 300nm(narazie)samochód kupiłem rok temu jako cztero letni z przebiegiem 117 tyś.km,teraz mam 141tyś.km.kupiłem go w auto-wimarze przy al.jerozolimskich w michałowicach,może nie była to promocja ,ale auto jest warte bo pomyka bezawaryjnie.myślę że za 30-35 tyś można kupić ładny egzemplasz(uważaj na przebiegi).jeśli pomykasz delikatnie to ten samoschód wącha paliwo,a jeśli zapierdala.. to więcej jak 7.5 nie spali.polecam i pozdrawiam k
            X1 20d s-drive m-pakiet i Ducato 100 Multijet...Skode miło wspominam

Komentarz

• mva
              Classic
              • 2005
              • 1

Nie tylko ty się przymierzasz. Jak tyko sprzedam Fuckusa (nie pomyliłem się ).

Komentarz

• PAT
                Classic
                • 2006
                • 7

Zamieszczone przez mva
                Nie tylko ty się przymierzasz. Jak tyko sprzedam Fuckusa (nie pomyliłem się ).
                Hehe powiem ci wiecej na jakim forum nie pytam czy japonczykow jak civic czy ford kazdy z TDi poleca Octavie a Passaty okresla jako awartjne dlatego kupuje skode

Fuckusy sa do dupy tyle odemnie, ale to dlatego ze mialem zle doswiadczenia z fuckusami
                Pozdr

MiKruS dzieki wielkie i zaczynam studiowanie archiwum
                Civic TURBO Coupe 95
                312KM/387Nm
                Made By TomaRacing

Komentarz

• Purchawa
                  Admin
                  S_OCP Member
                  • 2004
                  • 8007

Mysle, ze te dwa watki powinny byc pomocne: