Zamieszczone przez Martinez
Temperatura oleju.
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez loydPytam z ciekawości czy temp. oleju może być wyższa niż 90 st. (jak temp silnika na wskaźniku).
przykład co prawda bxe ale obrazuje zachowanie wskaźników:
na szafie wskazuje 90 stopni
rzeczywista temp wody 76 stopni
rzeczywista temp oleju 62 stopnie
to jest przykład zachowania wskaźnika gdy auto stało całą noc na dworku.O rany - jedna siódma życia to poniedziałek
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Andysloyd, spytam, bo z Twojego profilu to nie wynika, jaką masz wersję wyposażenia?
Ja mam Ambiente bez Maxi-DOTa z 1.4TSI i niestety przeszukiwałem VAGiem bloki odczytywane z silnika i niestety nie znalazłem temp. oleju
Komentarz
-
-
Temperatura oleju.
Zamieszczone przez MaicroftZobaczycie jak w tych seryjnych autach jak na zewnatrz bedzie po 30stopni olej dojdzie do 110-115'C i to wcale nie trzeba jechac szybko. A co dopiero po programie :twisted:
Od 120'C ?@200KM
Komentarz
-
-
Jak sie ma dobra oliwe to nic nie grozi.
Przy 110C to juz bym noge zdjal
Zalezy tez gdzie jest czujnik zamontowany bo przy turbinie to dopiero musi byc cieplo niz w dole w misce olejowej czy podstawce filtra.VW Vento 1.9TDI 1Z ++
Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0 :lol
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez loydDzisiaj trochę pogoniłem autko na autostradzie niemieckiej (średnio 180, max do 205 km/h) i temperatura oleju wzorsła do ok 110 st. c.
Czy przy takiej temperaturze powinienem zwolnić czy jeszcze jest to norma ?
Moje 1.4 TSI przy jezdzie autostradowej 130-140 km/h w lecie miało ok 103-105 stopni.
Max zobaczyłem 108 ale to przy wysokiej temperaturze na zewnątrz i nieco wyzszej prędkości.
Niestety teraz prz temp. na dworze 12 stopni silnik juz tak szybko sie nie dogrzewa... temperatura oleju po spokojnych przejechanych 10 km u mnie dopiero 77 stopni.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez loydNiestety nikt nie jest w stanie mi na to pytanie odpowiedzieć.
(ja się staram do niej nie zbliżać, z czym teraz nie mam żadnych problemów )
teoretycznie nowoczesne oleje powinny trzymać swoje właściwości do ~150 stopni, o ile się nie mylę.saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
kross12
Panowie to może jednak jest coś nie tak z ubywającym płynem?
Mi temperatura nigdy nie przekroczyła 104 st C, płynu w ogóle nie ubywa.
Komentarz
Komentarz