Zamieszczone przez Kmab
oleje BP VIsco 3000
Zwiń
X
-
djczas, Staszek glupoty opowiadasz - tj. super olej - robiony jest w Belgi i smiga na nim ojcowe Vito juz 5 rok (140 tys zrobione), T4 brata 5 rok (70 tys zrobione) ja smigalem Golfem III 3 lata (75 tys zrobilem) i teraz zaleje pewnie nim Skode. Zadnych ubytkow w oleju w w/w autach nie ma. Wytrzymuje spokojnie 15 tys, mimo ze tam sa silniki starszej generacji i wogole nie ma co nazekac. Stad zupelnie dobry olej niczym nie ustepujac Mobilowi, no i cena, bo mobil to sam nie wie ile wolac.
Czepiliscie sie tego Mobila i w kolko walkujecie te lepszego nie ma. A mobil nie jest wart tej ceny ile za niego wolaja i wcale nie jest taki super. :evil:Była O1 jest F2.
Komentarz
-
-
Maicroft, Visco 3000 to polsyntetyk i kosztuje kolo 20 zl za litr. Pelny syntetyk to Visco 5000. Ja placilem za wymiane oleju lacznie z filtrem oleju niecale 100 zl. A cena 5 do 10 zl drozsza na litrze, to 20 do 40 zl na wymianie.
chester121, U mnie brat, ojciec i ja jezdzimy non stop na Visco 3000 i wierz mi ze nic sie nie dzieje w zadnym z aut. Kazde ma nalatane troche km w roznych warunkach i jest OK. Pozatym sasiedzi jezdza w Renaultach Masterach na visco 5000 jeden 2,8 dTi, a drugi 2,5 dTi czy TDc (jeden ma 3 lata i z 200 tys nalatane, a drugi z zeszlego roku i 50 tys) - ten sam dostawca oleju i oni tez nie nazekaja. Maja tez omege 2,5 TDi (ten z BMW) jezdza na Visco 3000 i jest rozniez spox.
A sprawe ze jest robiony w belgii napisalem, bo zazwyczaj wiekszosc argumentow przeciw olejom poruszana na forum tj to , ze sa rozlewane czy tez produkowane w polsce i w przypadku Mobila tez byla podawana jako jedna z zalet ze nie jest niby robiony w Polsce.
Ja uwazam ze BP Visco to dobre oleje i warto nimi zalac auto. Co do Mobila to uwazam ze szkoda doplacac. Osobna kwesia sa oleje Motula, ktore do pompowtryskiwaczy stosujecie. Tu sie nie wypowiadam, bo nie mialem do czynienia z tymi olejami, ani nikt ze znajomych nie jezdzil na nich.
[ Dodano: Pią 27 Sty, 06 22:26 ]
Znajomych z sasiedztwa, o znajomych z Forum nie wspominam.Była O1 jest F2.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez borutGdzie można kupić mobila 5W-50 lub 0W40 za 35-40 PLN za litr?? Bede wdzieczny jak napiszesz bo do tej pory nigdzie taniej niz 178 za zajemnik nie znalazlem....With age comes wisdom, but sometimes age comes alone
Komentarz
-
Komentarz