1U0 862 429 A i kolor onyx 47H chyba, no chyba ze bezowy to 1SQ
Aha i 5 monet tez wchodzi :twisted:
tak, juz mam
ale cena mnie zniechecila dosc skutecznie. w dodatku mam jechac do nich specjalnie, zeby zaplacic CALA KWOTE i pozniej jeszcze raz, za pare dni po odbior.
podziekowalem :diabelski_usmiech
jezeli mowicie o tym czyms co jest w Riderze seryjnie obok hamulca recznego (moge pozniej fotki zrobic dla pewnosci) to to jest straszliwe gowno ktore nawet na postoju nie na wiele sie przydaje i nie jest warte złamanego grosza :!: :?
Podobnie jak uchwyt z tyłu od którego zaczęła sie chyba dyskusja :? gówno w którym sie nic nie trzyma a juz napewno nie podczas jazdy
Od kilku dni jestem szczęśliwym posiadaczem Octavii 1,6 (AKL) z 1998 roku. Niestety nie miała książki serwisowej. Nic o niej nie wiem. Poradźcie od czego zacząć - planuję wymienić olej - ale jaki byłby najlepszy? Czy rozrząd należy pilnie robić czy może zaczekać? Jakie są słabostki tych samochodów, jaka jest Wasza opinia o tym silniku?
jesli to jest używka to bym natychmiast wymienił na podejrzenie wskazuje brak książki serwisowej. Auto mogło mieć licznik cofany i należałoby dla własnego bezpieczeństwa wymienić rozrząd. jesli chodzi o olej to nie wiadmo też jaki był lany auto nie jest nowe i można było by zalać jakiś pół syntetyk chyba że lany był cały czas syntetyk to przy nim zostać jak nie ubywa. Ja polecam i Mobila i Motula
wymiana rozrzadu to sa dosyc duze koszty
wiec moze najpierw odwiedz dobrego mehanika niech zobaczy pod maske sciagnie pasek i go oceni czy juz trzeba czy jeszcze wytrzyma
o ile pamietam w benzynkach jesli rozrzad pojdzie to wiecej szkod nie bedzie
tam jest duzo miejsca na zawory itp( nie to co w TDi)
po za tym wymien wszystkie filtry i olej
skoro nie ma kasiazki to ja bym udal sie tez na badanie geometri i grubosci lakieru
lepiej wiedziec czym sie jezdzic :wink:
Co to braku ksiązki serwisowej to rzeczywiście podejzana sprawa :? Sprzedajacy miusiał miec cos do ukrycia. NAjlepiej jak pojedziesz do jakiegos dobrego mechanika - obluka silnik i reszte. Wizyta u lakiernika i na geometrii tez bym zalecił. Jak ci wszyscy stwiedza ze wzystko jest oki to nic innego ci nie pozostaje jak cieszyc sie z posiadani szkodnika spod znaku skody no i wybrac sie na jakis spocik k
Trochę pogrzebałem na forum. Naprawdę ta stronka to fajna sprawa .
Nie znalazłem niestety opinii uzytkowników tego silnika. Są w sumie 4 rodzaje silników 1,6. Zastanawiam się czy mój AKL to dobry zakup i czy ewentualnie bawić się w instalacje gazową. Na komputerze średnie spalanie pokazuje ok. 7-8 l. Niby nie jest tak źle, tylko czy komp nie kłamie.
Mam jeszcze pytanko ile oleju wchodzi do silnika?
Trochę pogrzebałem na forum. Naprawdę ta stronka to fajna sprawa .
Nie znalazłem niestety opinii uzytkowników tego silnika. Są w sumie 4 rodzaje silników 1,6. Zastanawiam się czy mój AKL to dobry zakup i czy ewentualnie bawić się w instalacje gazową. Na komputerze średnie spalanie pokazuje ok. 7-8 l. Niby nie jest tak źle, tylko czy komp nie kłamie.
Mam jeszcze pytanko ile oleju wchodzi do silnika?
gaz jak najbardziej.. ale tylko sekwencja.. oleju wchodzi 4,5l (z wymiana filtra oleju) no i uwazaj na mise olejowa, aluminiowe cholerstwo byle pukniecie i zaraz peka ( w ten sposob braciak mi zafundowal remont generalny silnika) a silnik przy dbaniu o wymiane olejow i paskow jest praktycznie nie do zajezdzenia..
skoro nie ma kasiazki to ja bym udal sie tez na badanie geometri i grubosci lakieru
lepiej wiedziec czym sie jezdzic
takie rzeczy trzeba było zrobić przed zakupem teraz to po zawodach. Nie zawsze jak samochód nie ma książki to jest podejrzany mogła się zalać spalić różne przypadki chodzą ale najczęściej to samochody kradzione. Miłego użytkowania życzę
Ziomal, nie doluj kolegi
kradziony napewno nie bo jesli udalo by im sie wyrobic lewe papiery i przebic numery
to taka ksiazka dla nich to jest chwilka momen
Nic się nie przejmuj, już czwarty miesiąc doginam na tym silniku i nie narzekam, w prawdzie, rozważam instalkę ale to na wiosnę. Natomiast co do braku książki to fakt j.w. Wymieniłem tylko filtry i olej i śmigam. Na rozrząd mam jeszcze czas (mam książkę serwisiową). Generalnie wszystko jest OK, czasami tylko gaśnie na wolnych ale to podobno przypadłość tych samochodów k
henio, naciales sie czy to rozwazanie czysto teoretyczne
Hmm... ops: , szczerze powiedziawszy nie wiem.Jak kupowałem to gość mówił że kilka razy była brana w lizing i teraz nie wie gdzie ta książka mogłaby być.
Listek, To jeszcze sie oplaca pchac w sekwencje?? Bo roznica w cenach paliw coraz mniejsza, a instalka troche kosztuje - oczywiscie bez wszczynania wojny, ja pytam calkiem realistycznie :?:
henio, naciales sie czy to rozwazanie czysto teoretyczne
Hmm... ops: , szczerze powiedziawszy nie wiem.Jak kupowałem to gość mówił że kilka razy była brana w lizing i teraz nie wie gdzie ta książka mogłaby być.
Zazwyczaj takie książki wszyscy wożą w samochodach. Giną one zazwyczaj gdy są cofane "szafy".
Co do pytania o rozrząd to trudno cokolwiek powiedzieć nie wiedząc ile auto przejechało. Natomiast generalna zasad jest taka że zaraz po zakupie należy dokonać przeglądu auta i wymienić wszystkie oleje i filtry.
Tak se wspominający Octavię - byly jej posiadacz
teraz: stalowe A4 B7 2.0 TFSI tiptronic
czarna AR 156 1.8 T.Spark
Ja jak zwykle jestem podejzliwy, ale sami rozumiecie mało mnie nie nabili na 60kzł. Chyba mi tak zostanie. A jak ktoś uważa że wystarczy sprawdzić na policji i w zastawach to niech się dalej łudzi. Szczególnie przy lisingu.
Pasek rozrzadu kompletny z rolkami do tego silnika to 330zl plus wymiana, wiec nie ma tragedii(w TDI jest gdzie 2x drozej). Olej okolo 150zl, zestaw wszystkich filtrow kolo 100zl. Wymienic tez mozna dla swietego spokoju pasek wielorowkowy ok 50zl i przegladnac hamulce, bo czesto ktos o nich zapomina, czyli zobaczyc ile zostalo klockow i szczeki z tylu, ktore wytrzymuja okolo 100tys km.
Komentarz