Zamieszczone przez star200
[O1] 9J9J vs. 4K4K - wybór koloru
Zwiń
X
-
Gość
0kapuczyno0%0antrancyt0%0jinny0%0Tagi: Brak
-
gmwojcik
Witam!
Obserwujac aktywnosc w poprzednim watku zapoczatkowanym przeze mnie musze przyznac, ze mimo iz nie mam jeszcze tej Octavii to forum bardzo podoba mi sie. Bylem sila rzeczy juz w klubach civic i focusa, ale tu zapowiada sie rewelacyjnie!
Bardzo dziekuje.
Moja prosba o rade: podobaja mi sie dwa kolory - antracyt i cappuccino. Cappuciono jest bardzo popularny i w moim mniemaniu lepszy do brudu i ewentuanych zarysowan. Antracyt wydaje sie byc bardziej elegancki i rzadziej spotykany, jak ktos napisal w jednym z postow - neutralny, a nie wybrany pod wplywem mody.
Serce podpowiada antracyt - w koncu wsiadajac do takiej O1 zakochalem sie od pierwszego wejrzenia. Rozum - wybrac bezowy - rzadsze wizyty w myjni itp. Tylko, ze na parkingu pod galeria mozna pomylic auto i wlaczyc komus alarm.
Czy ktos z kolegow ma jakies doswiadczenia? Moze ktos ma dwie skody w tych wlasnie kolorach? Czy wybor antracytu nie sprawi, ze samochod bedzie wygladal zawsze brudny?
Krotko mowiac - jak sie nosi bez a jak antracyt?
pozdrawiam,
-
miałem poprzedni kolor, zbliżony do kapuczino - beż sahara i IMO ten kolor się rzeczywiście praktycznie nie brudzi, ojciec ma antracyt i też specjalnie nie narzeka
obydwa są... ładne
nie wiem czy nie wziąłbym po niemiecku - srebrnej
ale ja ogólnie wolę jaśniejsze kolory na octavii...
z tych 2 to dla mnie remissaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Generalnie ciemny kolor bardzo się brudzi , jasny też się brudzi ale na jasnym nie widać tak bardzo brudu ze tak brzydko powiem . Przedtem miałem astrę w pięknym kolorze zielona butelka metalik- ciemny. Po wymyciu i wypucowaniu i przejechaniu paru kilomerów auto wygladało na brudne. Kolor czarny jest jeszcze gorszy pod tym względem , wygląda pięknie i rasowo, ale utrzymanie w czystości to koszmar, chyba że ktoś lubi. Teraz przesiadłem się na oktavię i wybierałem pomiędzy jasnym aqua blu a capucino , wybór padł na capucino, co nie znaczy że nie podabał mi się antracyt( piękny kolor) ale doświadczenie z poprzednim autem podyktowało jednak wybór praktycznego koloru.rycho
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez gmwojcikMoja prosba o rade: podobaja mi sie dwa kolory - antracyt i cappuccino. Cappuciono jest bardzo popularny i w moim mniemaniu lepszy do brudu i ewentuanych zarysowan. Antracyt wydaje sie byc bardziej elegancki i rzadziej spotykany, jak ktos napisal w jednym z postow - neutralny, a nie wybrany pod wplywem mody.
- antracyt może i jest mniej popularny, ale tylko w Skodach Pełno tego od Toyoty, wszystkich Francy, niemiaszków od VW, itp.
- Octavia nie jest wielką limuzyną, więc wcale nie musi być ciemna. Z drugiej strony to cappuccino jest od lat o ofercie Skody, praktycznie w każdym modelu, France też to mają prawie w każdym modelu, więc na ulicach pełno takich jeździ.
- wiadomo że ciemne auto jest eleganckie, obecnie mam czarne i ... no cóż eleganckie to ono jest, ale tylko w dwa dni po umyciu, potem zaczyna się tragedia i wyłazi każdy pyłek :?
- antracyt IMO - ale to subiektywna opinia - od razu/nowy/czysty wygląda jak brudny. Mam takie jedno auto w rodzinie i więcej nie chcę, właśnie ze względu na ten "przybrudzony" kolor.
Zamieszczone przez rychoKolor czarny jest jeszcze gorszy pod tym względem , wygląda pięknie i rasowo, ale utrzymanie w czystości to koszmar, chyba że ktoś lubi.Zamieszczone przez Jarek_wawaWeź czarny :diabelski_usmiechMorgoth
Rozsądni ludzie dostosowują się do świata, nierozsądni nieugięcie starają się dostosować świat do siebie.
G.B.Show
Komentarz
-
-
Ogólnie zgadzam się ze szkoda. Na pewno na cappuccino będzie mniej widać brud. Poza tym teraz panuje moda na jaśniejsze lakiery...
Zamieszczone przez Morgothantracyt IMO - ale to subiektywna opinia - od razu/nowy/czysty wygląda jak brudny
A beż sahara był też ładny, szkoda, że go wycofali...
Komentarz
-
-
jak możesz wybierać bierz czarny :P , ja musiałem iść na kompromis z kobietą beż ładniutki ale serce mi mówi że czarny był dla mnie :diabelski_usmiech Biały jak dla mnie całkowicie odpada ale może jednak komuś się podoba jednak nie brałbymOCTAVIA 2 FL MINT 1.6 MPI + GAZ Landi Renzo
CITIGO 1.0 MPI + GAZ Landi Renzo
PIŁEŚ NIE JEDŹ - JECHAŁEŚ NIE DZWOŃ
Komentarz
-
-
Biały w PL kojarzy się z repami i autami firmowymi. Ciężko to potem sensownie sprzedać, a np. w USA to najchętniej kupowany kolor nadwozia. Taka moda.
BTW czy ktoś w ogóle kupuje ten seledynowy, reklamujący Octę w katalogach?Morgoth
Rozsądni ludzie dostosowują się do świata, nierozsądni nieugięcie starają się dostosować świat do siebie.
G.B.Show
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MorgothBTW czy ktoś w ogóle kupuje ten seledynowy, reklamujący Octę w katalogach?
ap ropo białych to coraz częściej widuje białe furki z wyższej półki niż firmowe focusy itp.
wczoraj X6 na chrom 19" lub 20", nowe A6 S-line, moda wraca i w PL będzie jak w Dubaju
a wracając do ankiety to sam wybrałem szary antracyt, bo widziałem takich pare na ulicy i mi się spodobał ale teraz jak widzę czyściutkie Octavie w pełnym słońcu to jestem coraz bardziej przekonany, że był to dobry wybór :szeroki_usmiech
Komentarz
-
Komentarz