miki878787, tak jak piszą koledzy... EDS - to nie system kontroli trakcji, ale system wspomagający ruszenie ( elektormechaniczna blokada układu różnicowego ) na polski , koło które ( jak się nie mylę do prędkości 30 km/h ) straci przyczepności a system działa, przyhamowuje drugi koło powodując iż auto zaczyna ciągnąć na 2 równocześnie. EDS montowany jest wraz z ABS, natomiast ASR tak jak napisano był za dopłatą w niższych wersjach i raczej na 99 % powinien być przycisk na desce rozdzielczej, który umożliwia dezaktywacje.
[O1] Komputer przestal dzialac
Zwiń
X
-
[O1] Komputer przestal dzialac
Witam, dzisiaj rano odpalam moja skodę i nie słyszę standardowego dźwięku z komputera który objawia się w postaci 5 sygnałów. Patrze na komputer pokładowy gdzie jest spalanie itd na desce rozdzielczej i w ogóle się nie świeci pozostałe kontrolki działają(olej poduszka etc ) tylko sam komputer. Czy może to być wina bezpiecznika ?? jeżeli tak to możecie mi powiedzieć który to jest bezpiecznik ? żeby go wymienić w książce nie mogę sprawdzić bo gdzieś mi się zawieruszyła , chyba ze to coś innego ?
Bardzo dzięki z góry za help !!!
Pozdrawiam Was
Jarek
skoda octavia 2001 1,9 TDI AHFSkoda Octavia I 2001 1.9 TDI Laurin&Klement(SOLD)
Skoda Octavia II 2007 2.0 TDI 140 KM Elegance
-
Komentarz