Mam zapytanie do kolegów: żeby wjechac np do centrum Berlina, oraz kilku innych miast niemieckich i nie zapłacić mandatu :P należy posiadać specjalną nalepkę ekologiczną....
Czy ktoś się orientuje :
czy jest ona konieczna dla mojej skody :?: :?: 2009 1,4 tsi :?: :?: a jeżeli jest potrzebna to gdzie i za ile -w Polsce, na granicy; można ją nabyć ????
przemo9, do każdego auta takie coś jest potrzebne najlepeij takie coś kupić zaraz po przekroczeniu granicy w np stacji obsługi jakiejś marki obojętnie jakiej. Koszt to 5 euro w Polsce możesz kupić ale drogą wysyłkową ale za to zapłacisz 2-3 razy tyle no i bardzo długo trwa, tak więc najlepiej w Niemczech :
Niezastanawiajcie sie jaka wybrac poniewaz mily Pan 8) /Pani :P poprosi o wasz dowod rejestracyjny po czym poklika troszke w komputerku i wybierze odpowiednia naklejke
Kupowalem dla dwoch roznych aut z takim samym silnikiem i takim rocznikiem a jednak powiedziala ze musi poklikac zeby miec pewnosc :diabelski_usmiech
Koszt 5 Euro w stacji kontroli pojazdu w DE - adres znalazlem w necie.
dodam,że wystarczy tylko kolorowe ksero dowodu rejestracyjnego,jak ktoś by chciał załatwić dla znajomego,bez potrzeby fizycznego oglądnięcia auta,ja tak załatwiałem dla paru znajomych i było bezproblemowo-może być w stacji diagnostycznej GTU lub DEKRA lub ADAC lub w każdym ASO bez względu na markę
Komentarz