Po świętach zakładam instalację LPG firmy Landi Renzo.
Zakład, w którym będę montował gaz zamiast zalecanych do Skody parowników IG1 (dwustopniowy), stosuje mniej wydajny LO02 (jednostopniowy) tłumacząc, że do silnika 1.6MPI BSE jest on w zupełności wystarczający.
Wydaje mi się że IG1 nawet jeśli przewymiarowany to będzie stabilniejszy i trwalszy niż LLI02
Jakie są Wasze opinie w tym temacie. Jeśli bym się uparł na ten IG1 to dodatkowo trzeba dopłacić 300zł do instalacji. W sumie koszt po rabacie by wyniósł 3900zł?
cena dość wysoka mi się wydaje za tą instalacje, dużo nie brakuje do ceny ASO, czyli 4699zl
Co do parowników to nie mam pojęcia, który będzie lepszy.... ja mam fabrycznie założony gaz i póki co wszystko działa bez zarzutu :szeroki_usmiech
Cena rzeczywiście wysoka, ale firma w której zakładam też solidna (podobno), więc się ceni. Jest to NAGAZ w Łodzi. Podobno są jednymi z najlepszych w Polsce. Taką opinie usłyszałem od technika z Landi.
Tylko że ładują wbrew temu co opracowali specjaliści z Landi inny parownik.
Nie wiem czy jest sens upierać się przy dwustopniowym czy sobie odpuścić.
mariusz8, Ja mam zalozona instalacje tak jak Landi nakazalo, rozmawialam ze znajomym gazownikiem i wedlug jego to najlepiej zebys sie uparl na ten dwustopniowy
mariusz8, Ja mam zalozona instalacje tak jak Landi nakazalo, rozmawialam ze znajomym gazownikiem i wedlug jego to najlepiej zebys sie uparl na ten dwustopniowy
Dzięki. Utwierdziłaś mnie w przekonaniu że chyba warto dopłacić te 3 stówki do IG1.
Komentarz