Zamieszczone przez szkoda
Płyn do spryskiwaczy.
Zwiń
X
-
Płyn do spryskiwaczy.
Mam pytanie jakich płynów do spryskiwaczy używacie?
Na rynku jest ich sporo, na każdej stacji mozna kupic jakiś firmowy BP,Shell, Orlen itd w każdym hipermarkecie itp.
Niedługo skonczy mi się owy płyn a niedługo pogoda sprawi, że bedzie trzeba sporo go używać.
Szukam czegoś co w miarę możliwości nie zostawia smug wiem, że częsciowo to wina tłustych szyb i wycieraczek ale czasem także płynu.
Perfum nie chcę ale nie lubie w samochodzie czuć śmierdzącego płynu którego zapach obudzi wszystkich w samochodzie.
Czy macie jakieś konkretne czy kupujecie co popadnie :?:
:roll: Szukałem tematu i mam nadzieję ze nie było tego jeszcze nigdzie ... albo słabo szukałem. Jeśli podobny topic jest proszę o usunięcie tego.Gratuluję wyboru forum
-
-
Ja polecam Psik Psik (cytrynowy); w razie tęgich mrozów dostępny jest również jako uzupełnienie w koncentracie (-60 C w proporcjach 1:1)
Dostępny powszechnie z wyłączeniem firmowych stacji
Tani.
Swego czasu był zwycięzcą testu płynów do psikaczy.aczkolwiek...
NajtFukinPatrol North-West
Techno-destroyed by dobrygrzeswawa
WhitePride :smokedevil
6,92 s do setki by DGW
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez bernardoJa polecam Psik Psik (cytrynowy); w razie tęgich mrozów dostępny jest również jako uzupełnienie w koncentracie (-60 C w proporcjach 1:1)
Dostępny powszechnie z wyłączeniem firmowych stacji
Tani.
Swego czasu był zwycięzcą testu płynów do psikaczy.
ma bardzo zachecajaca nazwe!
kupuje w tesco
jeszcze jedno: nad wlasciwym plynem zastanawiam sie tylko zima
normalnie kupuje marke tescosaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
jakis czas temu był test płynów do spryskiwaczy w auto świecie, w tescie najlesza ocene otrzymał płyn shell i płyn z biedronki nie pamietam jaka była jego nazwa, ja ostanio miałem jack car i nie polecam, marznie i pozostają smugiByłe...:
Skoda S100L, rok produkcji: 1974
Skoda 120L, rok produkcji: 1988
Skoda Felicia, rok produkcji: 1995
Skoda Fabia I, rok produkcji: 2000
Skoda Octavia 1U, rok produkcji: 2005
Jest
Octavia 2, rok produkcji 2010
Komentarz
-
-
W ostatnim odcinku magazynu Garaz, byl test plynow i genalnie wyszlo, ze plyn za 9zl ma te same wlasnosci co plyn za 29zl (5l) Roznice temp zamrozenia byly znikome dla normy -22(-25) rozbieznosc byla rzedu 1-2'C.
To ze taki BP zamarzl znaczy, ze albo zamarzla woda w dyszach spryskiwaczy, a jak sam plyn to byla jakas podroba na stacji BP :lol:
Ja uzywam tego Psik-Psika i mam jeszcze ten koncentrat do -60'. W trzech autach to stosujemy i nic nie zamarzlo tej zimy :wink:
Komentarz
-
-
Ja też tylko psik-psik z takim lejkiem. Ten lejek mnie ujął. No i jak mam wlewać to robie dziurkę srubokretem w rączce dla odpowietrzenia. Na jeden raz jak u mnie.
W lato ten sam.
Kiedys kupiłem jakis tani ale dawał jak jabol ledwie przezyłem.
Autorushttp://forum.muratordom.pl/showthrea...5%82a-Autorusa
Budowa mojego domku MURATORZE
----------------------------------------------------
Octavia AZS TDI 130KM obecnie 407 kkm
Komentarz
-
-
ja w zimie wogle nie uzywam plynu bo kiedys psiknalem i byla kicha
plyn nie zamarz(psik psik z lejkiem :wink: ) ale piora mi zamarzly i oprucz
skrzypienia nic sie ine dzialo (nie zgarnely tego plynu z szyb)
wiec mialem gorzej niz przed psiknieciem(
macie jakis sposob na zamarzajace piora wycieraczek??
moze brac je ze soba do domu :wink: :lol:
Komentarz
-
-
Ja używam z powodzeniem płynu zimowego made in bierdonka (-22 st. C) lub zamiennie made in kaufland i powiem Wam, że przy tych największych mrpzach spisywały się rewelacyjnie. Poza tym nie walą jakimś denaturatem jak czasem się zdarza i ta cena... 8.99 za 5l :diabelski_usmiechNieustanny banan na twarzy...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez chester121ja w zimie wogle nie uzywam plynu...
bo ja po 2km drogi do pracy nie widze juz kompletnie nic, dzis mi plynu zabraklo i musialem zatrzymac sie na stacji bo nie daloby sie pokonac pozostalych 8km
nic mi nie zamarza, uzywam juz od dluzszego czasu plaskich wycieraczek, chociaz niektorzy twierdza, ze to one zamarzaja, mnie sie to nigdy nie zdarzylo.saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
A mnie ta cholera jak zamarzła bo zapomniało się przed mrozem wymienić to tak trzyma i mam nadzieję, że nie padła pompka. Dolałem zimowego ale nadal nic.
Czekam na odwilż bo garażu nie ma na razie.
PozdrO2 1.6 MPI BGU (102KM/148Nm) '04 Amb. - pierwsza sztuka?
"Now we are free and we will see you again but not yet, not yet!"
Uniden Pro 510XL+Hustler IC100
Komentarz
-
Komentarz