nie zabezpieczaj!!!! po konserwacji traci sie gwarancję na blachę, pozatym mineły czasy polonezów maluchów i duzych fiatów....aut juz sie nie konserwuje
Zamieszczone przez Maicroft
10 letnie Octavie jak nie byly bite, sa bez sladu rdzy na tych elementach.
ja też tak uważam.
Maluch, 2 Poldki były bitexowane, potem Nexia, Lanos i Octavka już nie.
Witam
Zaczeły się jakieś opady deszczu i zauważyłem, że przy tylknych drzwiach zbiera mi się woda na uszczelce i może się dostać do środka. Możecie coś na to poradzić? Niedawno nabełem OI i chciałbym, aby wszystko było z nią ok
Tutaj zamieszczam fotkę (niestety z telefonu)
Jak narazie nie chce mi się otworzyć podana przez Ciebie strona (próbuję po 3G - zobaczę potem w domu). Tak ogólnie jest to do zrobienia samemu czy muszę się udać do jakiegoś serwisu, czy czegoś podobnego? Złotą rączką raczej nie jestem
Z tego co widzę strona klubowa aktualnie nie działa.
Generalnie - musisz ustalić źródło wycieku - w tym akurat wypadku była to odklejona w narożniku folia pod tapicerką drzwi.
MrOwA, tak jak pisze rogoz, (nomen omen prawie mój imiennik :P) a jeżeli masz szyberdach to jeszcze sprawdź odpływy bo z tego też leje się woda na tył za kierowcą tylko nie na uszczelkę a na dywan. Może być odklejona lub uszkodzona folia w drzwiach, uszczelka drzwi lub nie daj Boże coś stuknęło w drzwi i teraz się leje. Bardzo dokładnie obejrzyj tą część drzwi, która przylega do uszczelki. Poszukaj na forum, było o wodzie w środku wielokrotnie pisane. Powodzenia.
Troszkę poczytałem i wynika na to, że jest jakiś problemi z folią w drzwiach. Nie orientujecie się ile może kosztować naprawa/wymiana foli w ASO? Trochę nie chę mi się samemu grzebać (jeszcze coś połamię przy zdejmowaniu tapicerki). Czy jednak spróbowac samemu?
A czy trzeba to robić szybko, czy można z tym żyć, jak narazie nie zalewa wnętrza?
MrOwA, w zeszłym roku wymiana (albo podklejenie, tego nie jestem pewny bo nikt nie chciał mnie uświadomić w tym temacie :grrr) w drzwiach przednich kosztowała mnie 140 zł. Czy można z tym żyć? Można, tylko pytanie jak długo to wytrzyma i nie zacznie puszczać do środka? Woda w środku to naprawdę spory kłopot. Załatw to jak najszybciej.
Teoretycznie w tylnich jest trochę mniejsza folia Zobaczymy ile u mnie krzykną, ale wiem przynajmniej czego się spodziewać Jak rozumię od tego czasu problem zniknął
MrOwA, usiądź sobie zanim przeczytasz to do końca. Problem nie był w tej folii tylko puszczał mi gumowy przepust kabli na podszybiu a te ćwoki wymieniły mi folię w drzwiach :klnie:
Bez boczka to raczej delikatnie z wodą bo sobie zrobisz kałużę w środku. Jak doszedłem? Po prostu kiedyś byłem w myjni i nie wysiadłem z auta. Jak zaczęło lać mi po butach to już wiedziałem gdzie szukać. Potem to już "tylko" suszenie :x Zaglądnij TUTAJ są tam książki, w których masz to dokładnie opisane jak rozbroić drzwi. Powodzenia.
MrOwA, jak będziesz zdejmował ten boczek, to po odkręceniu musisz go zdejmować pionowo, a nie ruchem od drzwi do siebie. Tam na górze koło uszczelki szyby, jest zawinięty brzeg tego boczku i ciasno siedzi. Kiedy odkręcisz śrubki i szarpniesz go do siebie, możesz na górze go wyłamać. Zatem tak jak pisałem wyżej, ruchem równoległym do drzwi, boczek (płat tapicerski wg nazwy z rysunku) unosisz do góry. Bolczyk do ryglowania drzwi możesz wykręcić.
Komentarz