Zamieszczone przez Andys
[O1] 01 Przeróbka lamp bez halogenów na z halogenami
Zwiń
X
-
[O1] 01 Przeróbka lamp bez halogenów na z halogenami
Mam pytanie czy jest możliwe wstawienie do Octavi 1 halogenów jeżeli lampa fabrycznie takich nie posiada .Proszę o szybką odpowiedż.Pozdrawiam robos...
[ Dodano: Sro 07 Kwi, 10 19:29 ]
Mam pytanie czy jest możliwe wstawienie do Octavi 1 halogenów jeżeli lampa fabrycznie takich nie posiada .Proszę o szybką odpowiedż.Pozdrawiam robos.
-
-
robos, ja zmieniałem lampy, bo wstawienie soczewek do lamp bez halogenów to spore wyzwanie. Trzeba dołożyć soczewki i regulacje, wycinać w obudowie otwór do wstawienia osłony i w lustrze otwór na soczewkę a to raczej za duża rzeźba (pomijam już problem z dokupieniem potrzebnych do tego części). Oprócz nowych lamp trzeba dołożyć kabelki z pinami do gniazdka, zmienić wyłącznik świateł, dołożyć pin z kablem do gniazda wyłącznika świateł, dołożyć na szafie kontrolkę przeciwmgielnych przednich (niekoniecznie, ja nie robiłem tego). Mówimy oczywiście o autku poliftowym. W przedliftowym jeżeli kupisz lampy z przeciwmgielnymi to OK ale jak chciałbyś dołożyć do przedliftowego lampy poliftowe to jeszcze dochodzą problemy z dopasowaniem tych lamp do budy a raczej budy do lamp. Poszukaj jeszcze na forum o zamianie lamp starego typu na nowe. W sumie teraz to chyba bym nie zmieniał tych lamp bo efekt jest delikatnie mówiąc mizerny. Przeciwmgielne w reflektorach to moim zdaniem nieporozumienie. Mniej upierdliwej roboty i zdecydowanie lepszy efekt daje założenie klasycznych halogenów przeciwmgielnych w zderzaku jak najniżej i dołożenie instalacji z osobnym wyłącznikiem na przykład obok przycisku do otwierania wlewu paliwa.Szerokiej drogi, jakakolwiek by ona nie była.
Komentarz
-
Komentarz