[O1] 01 Przeróbka lamp bez halogenów na z halogenami

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • mg1976
    Drive
    • 2007
    • 74

Zamieszczone przez Andys
    W takim razie spytam, czy cena bocznych zasłonek (kpl. 2 szt.) do O2 liftback będzie wynosić 162zł, jak na aukcji do O1?
    Taka sama cena jak do O1.
  • robos
    Classic
    • 2006
    • 39

Mam pytanie czy jest możliwe wstawienie do Octavi 1 halogenów jeżeli lampa fabrycznie takich nie posiada .Proszę o szybką odpowiedż.Pozdrawiam robos...

[ Dodano: Sro 07 Kwi, 10 19:29 ]
    Mam pytanie czy jest możliwe wstawienie do Octavi 1 halogenów jeżeli lampa fabrycznie takich nie posiada .Proszę o szybką odpowiedż.Pozdrawiam robos.

Komentarz

• Jeżyk
      Rider
      • 2009
      • 691

robos, ja zmieniałem lampy, bo wstawienie soczewek do lamp bez halogenów to spore wyzwanie. Trzeba dołożyć soczewki i regulacje, wycinać w obudowie otwór do wstawienia osłony i w lustrze otwór na soczewkę a to raczej za duża rzeźba (pomijam już problem z dokupieniem potrzebnych do tego części). Oprócz nowych lamp trzeba dołożyć kabelki z pinami do gniazdka, zmienić wyłącznik świateł, dołożyć pin z kablem do gniazda wyłącznika świateł, dołożyć na szafie kontrolkę przeciwmgielnych przednich (niekoniecznie, ja nie robiłem tego). Mówimy oczywiście o autku poliftowym. W przedliftowym jeżeli kupisz lampy z przeciwmgielnymi to OK ale jak chciałbyś dołożyć do przedliftowego lampy poliftowe to jeszcze dochodzą problemy z dopasowaniem tych lamp do budy a raczej budy do lamp. Poszukaj jeszcze na forum o zamianie lamp starego typu na nowe. W sumie teraz to chyba bym nie zmieniał tych lamp bo efekt jest delikatnie mówiąc mizerny. Przeciwmgielne w reflektorach to moim zdaniem nieporozumienie. Mniej upierdliwej roboty i zdecydowanie lepszy efekt daje założenie klasycznych halogenów przeciwmgielnych w zderzaku jak najniżej i dołożenie instalacji z osobnym wyłącznikiem na przykład obok przycisku do otwierania wlewu paliwa.
      Szerokiej drogi, jakakolwiek by ona nie była.

Komentarz

Pracuję...