jaki najlepszy odkurzacz samochodowy na 12V

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • mecholl
    L&K
    • 2008
    • 1006

To czas się wypowiedzieć na temat zakupionego Black deckera.

jednym słowem to beznadzieja. Gdyby działał tak jak hałasuje to było by super. Różnica przed i po odkurzaniu nie widoczna.

PS. Może ktoś chce kupić super odkurzacz samochodowy Black Decker, gorąco polecam, fajnie wygląda :diabelski_usmiech
    Nasze Auta http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=599169#599169

Komentarz

mecholl ja tez kupiłem ten syf, odkurzacz nadaje się do zbierania popiołu i nic więcej....
      Chętnie sprzedam, raz używany :P

Komentarz

• Hunter
        RS
        S_OCP Member
        • 2007
        • 1655

często te na stacjach mają wyświniony wąż i końcówkę, jak się poleci po siedzeniu to śmieci pozbiera, ale przy okazji wybrudzi pokrowce. Na kilku stacjach się z tym spotkałem. Niektórzy to chyba kałuże nimi odkurzają. Odkurzanie za 4 PLN :x, bo jak odkurzam to porządnie, a nie na odwal. Ten na 12 V to gadżet, do utopienia kasy. Nie ma to jak zwykły domowy odkurzacz
        ...nie ma to jak Octavia :drive:
        >>> STOP PIJANYM KIEROWCOM!!! <<<

Komentarz

• tomek8319
          Classic
          • 2009
          • 24

hmm.... mieszkając na 4tym piętrze, nie mając garażu po prostu zainwestowałem w odpowiednio długi przedłużacz. Pies jeździł w bagażniku (w poprzednim aucie) więc odkurzanie było przynajmniej raz w tygodniu (normalnym domowym odkurzaczem)krótka sierść to był dopiero syf.

nie kupuj żadnych 12V

Komentarz

• ruwado
            RS
            • 2009
            • 14916
            • Octavia IV (NX3)

A czy takie wynalazki to w ogóle coś odkurzą??? Jakoś nie bardzo w to wierzę. Lepszy zwykły odkurzacz na żetony na stacji lub myjni.
            pozdrawiam - Darek
            ​​

Komentarz

• BANDIT
              Ambiente
              • 2010
              • 164

Witam
              To ja moze odswieze temat ))
              widzę że wszyscy mówią "do d..."
              no ale coś trzeba mieć - na stacje nie chce mi się jeżdzić, z 3 piętra kabla nie zrzuce

to moze chociaż taki ?

pozdr
              pozdr
              Krzysztof
              4OO - SKODA OCTAVIA II 1,9 TDI Ambiente (2004)

Komentarz

• skipper.u
                Rider
                • 2011
                • 480
                • Superb III (3V3)
                • CGGA 1.4 MPI 80 KM

kup bosza za min. 300 pln bo to co zapodajesz to gadżet

Komentarz

• pio_wwa
                  Drive
                  • 2010
                  • 85

ja mam hoovera - lipa straszna

może jak bym codziennie odkurzał to może...

nie polecam

jak tego typu odkurzacze mają koło 50 -100 W to nie ma porównania do normalnych które mają 10 razy więcej.

Komentarz

• Big
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2007
                    • 6389

Zamieszczone przez BANDIT
                    no ale coś trzeba mieć
                    No wlasnie nie trzeba Takie odkurzacze to wywalenie kasy w błoto. No ale jeśli ktoś tej kasy ma za dużo to ..... .
                    Też mieszkam w bloku, ale takiego odkurzacza nie kupuję, bo szkoda na to kasy. Naprawdę lepiej podjechać na stację.
                    Czarny Elegance

Komentarz

• pandzik
                      RS
                      • 2011
                      • 2254
                      • Seat

Witam
                      no ale coś trzeba mieć - na stacje nie chce mi się jeżdzić, z 3 piętra kabla nie zrzuce
                      Stacja albo kabel. Innej mozliwosci nie ma.

Komentarz

• BANDIT
                        Ambiente
                        • 2010
                        • 164

pare postów wcześniej pisaliście o Black&Decker ze jest do d... czy to taki jak podałem wyżej ????
                        mam pare pkt to mogłbym wziąść chyba że ktoś już go wypróbował

pozdr
                        pozdr
                        Krzysztof
                        4OO - SKODA OCTAVIA II 1,9 TDI Ambiente (2004)

Komentarz

BANDIT, to inny model, ale szczerze nie polecam. Takim odkurzaczem możesz posprzątać jedynie popiół od fajek, nie licz na nic więcej. Odkurzacze o takiej mocy to jakieś nieporozumienie

Komentarz

• mecholl
                            L&K
                            • 2008
                            • 1006

BANDIT, to jest to samo g..... tylko w innym opakowaniu. Tu nie chodzi o firmę czy wygląd. Raczej wszystko co 12V to tylko jak napisał kross12 do odkurzania popiołu o ile nie będzie go zbyt dużo
                            Nasze Auta http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=599169#599169

Komentarz

• smer
                              RS
                              • 2008
                              • 2021
                              • Octavia II (1Z3)
                              • BKD 2.0 TDI 140 KM

Witam

to moze chociaż taki ?

pozdr
                              BANDIT większą wartość w cenie 20zł ma 10 podłych piw z Biedronki.

Kupiłem kiedyś to-to w Realu za (o grozo!) ponad 50 zł.
                              Odkurzać, to nawet się tym dało - żadnych rewelacji, ale jak się ma trochę czasu i cierpliwości, to w ostateczności można się bawić. Syf zalegający w szczelinach pomiędzy progami, a fotelami dało radę wyciągnąć, natomiast piasek spod nóg tylko powierzchniowo i po wykonaniu stu ruchów posuwisto zwrotnych w jednym miejscu. Siedzenia odkurzało jako tako - ta szeroka końcówka ma zbyt wielką powierzchnię, by znikomy ciąg odkurzacza dał radę pociągnąć choćby tylko włosy, a szczelinową strach było haratać tapicerkę...

Ogólnie oceniam, że taki odkurzacz mógłby być jakimś rozwiązaniem dla osoby, która tak jak ja nie ma dostępu do 230V, ani przekonania do odkurzania na stacjach benzynowych (pomimo wrzucenia 5 x 2zł w zakamarkach dalej zalega syf, nie mówiąc już o tym, że uświniony wąż czyni w aucie destrukcję)...
                              Mógłby, ale... w moim przypadku nie jest, bo po trzech użyciach spalił się w piździet i nie zamierzam kupić drugi raz takiego chińskiego bubla.

Wczoraj kurier przywiózł mi coś takiego:
                              Clatronic HS2631
                              Pmax = 700W
                              Pnom = 610W
                              Sprawdziłem, ciągnie przyzwoicie i na samochód wystarczy. Jeśli się nie spali, to będzie OK.
                              Szkoda tylko, że nie ma wąskiej końcówki do szczelin, ale samą rurą też da radę, bo końcówka rury jest niewiele szersza od końcówki do odkurzania szczelin.

Teraz kwestia zasilania:
                              1. Kupić przedłużacz i wio z 4 piętra (trochę obciach).
                              2. Podpiąć się pod piwnicę (trochę strach, bo w sumie na jedno odkurzanie zużyje prądu za 7 groszy, a może się zrobić z tego afera za pajęczarstwo)
                              3. Zakupię przetwornicę napięcia i będę niezależny! Tylko za cholerę nie wiem czym się kierować przy zakupie przetwornicy do odkurzacza 700W, bo te za 500zł odpadają, a takie za 200zł pachną mi odległą prowincją ChRL...

Na przykład taka: przetwornica
                              Zna się kto na tym?
                              Życie nie jest ani tak złe, ani tak dobre, jak to sobie wyobrażamy.

Piszę poprawnie po polsku.

Komentarz

• sew1981
                                Moderator
                                S_OCP MemberModeratoRS
                                • 2009
                                • 10986
                                • Fiat

na dobrych myjniach bezdotykowych są odkurzacze z dobrym ciągiem (z tymi długimi rurami), lepszym moim zdaniem niż na stacjach. Jedyną wadą jest brak końcówek na wymiane - np. do szczelin.
                                a co do odkurzaczy na 12v....lepiej w ogóle sobie tym głowy nie zawracać.
                                mój brat ma jeszcze lepszy gadżet w domu....jakąś reklamówke dostał - odkurzacz do kompa na usb :shock: niby to ma służyć do czyszczenia klawiatury, ale to jest taki badziew, że chyba piard muchy daje większy podmuch niż to ma ciąg. :|

Komentarz

• Jeżyk
                                  Rider
                                  • 2009
                                  • 691

smer, ta przetwornica Bass Polska to produkt PRC jak wszystko czym handluje ta firma. W ogóle przetwornica dająca 600W pracy ciągłej pobierze 50A a raczej biorąc pod uwagę straty to około 60A a to już sporo dla akumulatora, chyba że z załączonym silnikiem... 600 W to przeciętny odkurzacz, dobrze ciągnący to 1200-2000W a to już prąd prawie jak rozrusznik. Niestety, lepiej znaleźć nawet płatny dostęp do 230V niż inwestować w odkurzacz 12V czy przetwornicę.
                                  Szerokiej drogi, jakakolwiek by ona nie była.

Komentarz

• sew1981
                                    Moderator
                                    S_OCP MemberModeratoRS
                                    • 2009
                                    • 10986
                                    • Fiat

domowy mój philipsa ma 1700 wat, więc 1200-2000 to już wartość zwykłego. E tam nie kombinować lepiej , tylko jechac na myjnie, albo ciągnąć prąd lepiej i zwykłym odkurzaczem pomachać raz na jakiś czas

Komentarz

• Lesiu34
                                      Ambiente
                                      • 2010
                                      • 159
                                      • Octavia II combi (1Z5)
                                      • BSE 1.6 MPI 102 KM

może to pomoże:

Komentarz

• matwrc
                                        Ambiente
                                        • 2010
                                        • 235

Ja kupiłem ostatnio coś takiego w sieci:

i przyznam, że czytam Wasze opinie ze zdziwieniem.
                                        Uczciwie też muszę zaznaczyć, że do tej pory użyłem go dwa razy i za każdym razem auto nie było jakoś szczególnie uświnione, ale było jednak dość brudno (pasek, zaschnięte błoto, kurz).
                                        Odkurzacz jest dość głośny, siła zasysania odpowiednia (myślałem, że będzie gorzej), ale najlepsze są końcówki. W szczególności dwie, ta umożliwiająca odkurzanie zakamarków/szpar i taka z włoskami, którą można czyścić delikatniejsze elementy bez obawy, że się porysują (radio, szybka przed zegarami).

Komentarz

• aro_40
                                          RS
                                          • 2007
                                          • 1529
                                          • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

wczoraj widziałem w Carrefourze odkurzacz ze wszystkimi końcówkami, prod. Zelmera za 100 PLN. Gabaryty odpowiedniej wielkości (mały) i właśnie się przymierzam się do zakupu jego wyłącznie do użytkowania w autku.
                                          If we could convert bullshit into energy, we would be millionaires.
                                          _______________________________________
                                          a teraz doszła służbówka O III combi 2,0 150 KM

Komentarz

• smer
                                            RS
                                            • 2008
                                            • 2021
                                            • Octavia II (1Z3)
                                            • BKD 2.0 TDI 140 KM

Zamieszczone przez aro_40
                                            widziałem w Carrefourze odkurzacz ze wszystkimi końcówkami, prod. Zelmera za 100 PLN
                                            Jakim napięciem zasilany?
                                            Życie nie jest ani tak złe, ani tak dobre, jak to sobie wyobrażamy.

Piszę poprawnie po polsku.

Komentarz

Pracuję...