Czasami sztywnieje mi wajcha skrzyni biegów...

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • B_Darek
    Classic
    • 2008
    • 12

Witam
    Spalanie 5,2 jest jak nabardziej mozliwe oczywiście bez szaleństw ale gdy trzeba to sie depnie
    Zrobiłem 3 tygodnei temu trase z Gliwic do Świnoujścia i spowrotem i spalanie z komputera 4,2 a rzeczywiste wyszło 4,8 - patrz sygnaturka MOTOSTAT
    średnie mam 5,4 no ale ja nie szaleje

pozdr

to ten wpis 1400 km ponad
    " 2010-09-18 93 340 1461.0 70.69 Stacja paliw: Bliska Diesel tankowanie do pełna opony letnie
    70%
    20%
    10%
    ekonomiczny 292.57 4.84"
  • Piet-Tia
    Drive
    • 2007
    • 67

Witam wszystkich!

To chyba bardziej kwestia zapytaniowo-eksloatacyjna niż problemowo-usterkowa, więc piszę tutaj. Drążek skrzyni biegów czasami jest luźny (czyli według mnie taki jak powinien - chodzi bez oporów i sam wraca do pozycji środkowej na luzie) a czasami wyraźnie sztywniejszy (do obsługi potrzeba niewiele, ale jednak trochę większej siły, a jak na luzie odchylę drążek w prawo lub lewo to pozostaje odchylony zamiast wrócić na środek). Nie udało mi się zaobserwować żadnej zasady, co do tego, kiedy jest lepiej a kiedy gorzej. Bardzo sporadycznie miewam też problem z wrzuceniem jakiegoś biegu, ale powrót na luz i ponowne wciśnięcie sprzęgła w większości tych przypadków wystarczy...

Czy mógłby mi ktoś powiedzieć, czy da się coś z tym zrobić, czy koniecznie należy coś z tym robić, albo przynajmniej czym może być spowodowane takie zmienne zachowanie drążka?

Pozdrawiam.

Komentarz

• Shadoon
      Ambiente
      • 2005
      • 161

trzeba na podnosnik i przesmarowac cięgna. Miałem to samo i przeszło jak ręką odjął.
      Octavia Ambiente (ICE) 1.6 i Octavia II FL ELEGANCE 1.4 TSI

Komentarz

Pracuję...