Hey mam pytanieponiewaz jestem swiezo upieczonym tatusiem i nie wiem jaki fotelik kupic do skody mojej zeby pasowal i byl bezpieczny dla mojego dziecka.Niestety wyrosla cora juz z tego malego (nosidelka) a chce wyjechac w dluzsza trase ale jaki fotelik dobrac zeby mial mozliwie duzo atestow i gwiazdek bezpieczenstwa i byl do 36 kg wole wydac raz wiecej kasy ale zeby starczyl na dluzej a corka wazy teraz juz 6kg a z tego co sie orjetuje to chyba sa od 9km ale nie jestem obeznany w temacie dlatego pytam Was doswiadczonych co doradacie kupic... pozdrawiam i oczekuje na wiesci
Nasz synek również szybko wyrósł z pierwszego fotelika, a nie umiał jeszcze siedzieć. Jedynym wyjściem było kupno fotelika, którego siedzisko można uchylać - wybraliśmy Bebe Confort Iseos TT - wygodny i bezpieczny fotelik z regulacją kąta oparcia i szerokości siedziska 9-18 kg. Tak na marginesie to nie ma fotelika 9-36 kg tylko 9-18 i 18-36 a potem to podstawka - także czekają cię jeszcze dwa foteliki bo w tych 18-36 to w większości można oddzielić oparcie od siedziska i jak dziecko wyroście z oparcia to masz podstawkę.
Paweł Kurpiewski - twórca fotelik.info zaprasza do punktu w Otwocku. Wspólnie wybierzemy najlepszy fotelik samochodowy dla Ciebie, Twojego dziecka i samochodu.
Paweł Kurpiewski - twórca fotelik.info zaprasza do punktu w Otwocku. Wspólnie wybierzemy najlepszy fotelik samochodowy dla Ciebie, Twojego dziecka i samochodu.
Nie kupuj fotelika 9-36!!! To jak kupowanie opon całorocznych!!! Tylko 0-9 ; 9-18 ; 15-36. Jak kupisz 9-36, to nie będzie ani bezpiecznie, ani wygodnie.
A wracając do pytania: ja używam MaxiCosi: najmłodsza używa CabrioFIX, najstarsza RodiXR, a po drodze był PrioriXR. Wszystkie bez ISOFIX-a. Ja polecam... W PrioriXR jest praktyczna regulacja pochylenia fotelika.
Komentarz