cholera Trzymam kciuki by auto sie odnalazlo...
O II - Biała czy czarna ??
Zwiń
X
-
O II - Biała czy czarna ??
Miałem czarną niunię - dla odmiany chcę kupić coś innego -BIAŁĄ - czy można prosić o opinię tych którzy mieli bądź mają białą - z góry dzięki - bo na temat czarnego słyszałem dużo niedobrego ......ale powiem ze nie było tak źle :lol:
No i najważniejsze - jak potem według was z odsprzedażą białej - będą kłopoty ??
-
-
gruto, nie mam białej O II tylko ... czarną ale moi rodzice mieli kiedyś białą Vectrę b po lifcie. Auto bardzo ładnie prezentowało się w tym kolorze (zresztą sam jechałem nim do slubu i wcale nie było ciezkie do utrzymania w czystości. Jednak jego sprzedaż była okropna (na szczęscie kupiła je siostra cioteczna, bo znała to auto). Każdy jak widzial biały kolor to odchodził, bo biały :? Chociaz auto było kupine w polskim salonie od 1 go własciciela i zadbane, ale ... było białe 8)Czarny Elegance
Komentarz
-
-
Dużo niedobrego na temat czarnego koloru to może słyszałeś od osób jej nie miejącej albo mającej czarny akryl badz zwykły czarny bez drobinek metalu. Jeżeli biały to tylko w perle nie akryl. Wady i zalety mają obydwa kolory np na białym bardziej widać korozje na czarnym brud. Czarny nie zadbany będzie matowiał a biały żółkł. Czarny ładnie wygląda w zime a biały w nocy itp. Wybór jak zawsze zależy od ciebie.
PS. ja mam czarny :szeroki_usmiech
Komentarz
-
-
shado, to nawet nie o to chodzi że bida kolor bo taniej , tylko na przedstwicielstwa kupuje się tą wersję bo tnie się koszta we flocie a później potencjalny klient martwi sie czy to aby nie jeździło 500000 km z zupami albo przyprawami, dlatego są takie obawy przy odsprzedaży moim zdaniem, uznają ludzie ten kolor za firmowy (kość słoniowa w niektórych krajach lub żółty to taxi )Pozdrawiam
Piotr
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kurczak1985czarny to czarny
biały jest ciągle brudny, wszystkim się kojarzy z firmówką i najtańszą możliwą opcją, nie sposób tego sprzedać w żaden sposób :idea:
bierz czarny :idea:saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Biały lolor jest barzo praktyczny. Praktyczniejszy i lepszy może być tylko "srebro".
Przez 17 lat jeżdziłem białą Dacią 1300. Samochod zawsze wygląda dobrze, a zrobienie po latach jakiej kolwiek zaprawki (nieuniknione po czasie) jest praktycznie nie widoczne, i można zrobić to byle jaką farbą, nawet taką olejną do okien i drzwi. Zaprawki są dobrze maskowane w białym tle. Wbrew pozorom biały kolor dobrze maskuje brud, po długim nie myciu samochód wydaje się tylko trochę szary, a nie brudny.
Obecnie mam klasyczny srebrny metalik, i też podobne zalety.
Komentarz
-
-
Miałem białą fabię służbową - to że wiecznie brudny to pieprzenie kotka.... Czarna umyta po 100 metrach szutrową drogą jest widocznie zakurzona. Na białej kurzu nie widać, woda nie zostawia bardzo widocznych zacieków, na czarnej od razu widać zacieki, etc.
Poza tym biała Octa na dużych felach wygląda bardzo spokofajnie
Jak ci żona pozwala to bierz białą - mnie nie pozwala - w ogóle baba gustu nie ma
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szkodaZamieszczone przez kurczak1985czarny to czarny
biały jest ciągle brudny, wszystkim się kojarzy z firmówką i najtańszą możliwą opcją, nie sposób tego sprzedać w żaden sposób :idea:
bierz czarny :idea:
ps- ja miałem dwa białe auta i jedno czarne ale bardzo krótko i na białym mniej widać rysy, na czarnym widać wszystko i żeby był ładny trzeba go myć codziennie :wink:
jak octavke to ja bym brał biała :szeroki_usmiech
Komentarz
-
-
Jest jeszcze jedna sprawa o której tu nikt nie wspomniał. Biały kakier w O II to lakier zwykły, nie metalizowany. A zwykły lakier jest bardziej miękki i bardziej podatny na np. zarysowania niz lakier metaliczny. Myslę, że to równiez trzeba brać pod uwagę zamawiając określony kolor nadwozia.Czarny Elegance
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Octavia2LimitedBiała RS jest piękna . Brat właśnie powolutku przymierza się do zakupu auta i bierze pod uwagę tylko taką RS-ke z linka:
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C11490588
[ Dodano: Sob 10 Kwi, 10 18:39 ]
raczej tylko konsola środkowa i kierownica po fl bo fotele jeszcze stare... :roll:
Komentarz
-
-
każdy mówi że biała ok . tylko mało kto je kupuje... ,
według mnie jeżeli mowa jest w kontekście późniejszej odsprzedaży - tylko czarna.
biała w rs jest fajna, i taka bym kupował teraz , tylko że mnie cena odsprzedaży mało co interesuje..O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI
Komentarz
-
Komentarz