czyli jak to w koncu jest???
trzeba zmienic program czy nie????
aha ile ksoztuje zmiana programu (nie chodzi mi o chiptuning) tylko korekte do ewentualnie nowych wtrryskow
???
a co to jest innego jak nie chiptuning :?: :roll: IMO wymiana wtryskow i zmiana programu tylko pod nie jest kompletnie bez sensu, po co ktos mialby zmienic tylko sterowanie wtryskiwaczy pod nowe/wieksze a reszty nie zmieniac :?: robota prawie ta sama (IMO ops: ) wiec i cena pewnie jedna a zatem malo oplacalna operacja :idea: :roll:
Chcialbym sie cos dowiedziec nt oleju firmy Mobil.
W PL kupilem w Makro Mobil Super S 10W40.
Z kolei w Berlinie w Metro (podobne do Makro) kupilem Mobil Special S 10W40.
Skad ta roznica w nazewnictwie? Czy oba te oleje sa na pewno polsyntetykami? Bo ktos mi powiedzial, ze Mobil Special S 10W40 jest to olej mineralny tylko ma lepkosc 10W40. Druga rzecz to w PL z tylu opakowania na kodach kreskowych jest "5" cyfra 5 co oznacza, moim zdaniem, ze olej pochodzi z Polski albo jest rozlewany w Polsce.
W bance w Niemczech z tylu tez jest cyfra 5. Wiec tzn, ze Niemcy kupuja od Polakow ten olej czy jak?
Pomozcie.
PS. W PL Mobil jest 4l (10w40) a w niemczech 5l i tanszy.
Tylko ten cholerny Special S 10W40 znalazłem jedynie na niemieckich forach dyskusyjnych z notką "Teilsyntetisch" (półsyntetyczny) oraz na Ebay ale z uwagą: "Der Versand erfolgt in 1Liter- oder 4Liter-Behältern". Czyli prawdopodobnie to te same oleje. Nawet sam Exxonmobil nie przyznaje się, że robi taki olej jak Twój a szczególnie dziwna ta 5l bańka jest :szeroki_usmiech
Komentarz