Duży przebieg

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • kamild55
    Classic
    • 2011
    • 3

Duży przebieg

http://www.opony.com.pl/narzedzia/zamienniki-opon/ tu zobacz co do przekłamań
  • cesarek1
    Classic
    • 2010
    • 4

Duży przebieg

Witam wszystkich.
    Kupiłem nie dawno Octavie, 1.9tdi 110KM. Wiem że była utrzymywana w niej "kultura serwisowa", tj.wymieniane na czas wszystkie płyny itp. Ale ma duży przebieg prawie v400000tyś km. Jeździ narazie bez zarzutów. Chociaż ostatnio zacząłem zauważać że silnik zaczyna chodzi tak jak by "traktorowato". Głośniej i warkoczącą.
    Co należy sprawdzi w pierwszej kolejności gdy jest taki przebieg? Co z silnikiem? Objawy wyczerpania? Jak to zdiagnozować?

Pozdrawiam wszystkich

Komentarz

• Udesky
      RS
      • 2007
      • 1692
      • Octavia I (1U2)
      • AHF 1.9 TDI VP 110 KM

Zamieszczone przez cesarek1
      Jak to zdiagnozować?
      Podpiąć się pod VAG-COMa i obok diagnostyki zrobić logi dynamiczne.
      W Polsce nie ma kryzysu.
      Kryzys jest w państwach, w których kiedyś był dobrobyt.

Komentarz

• ruwado
        RS
        • 2009
        • 14888
        • Octavia IV (NX3)

Przebieg spory, ale jak był regularnie serwisowany i nie oszczędzano na częściach i materiałach eksploatacyjnych, to może się jeszcze trzymać. Kiedyś czytałem w Auto świecie artykuł o takich autkach o baaaaardzo dużych przebiegach. Nawet po kilkaset tysięcy km. Ludzie jeżdżą i cieszą się.

Tylko o bryczkę trzeba dbać. A wiadomo, że przy takich przelotach to i owo trzeba nieraz wymienić.
        pozdrawiam - Darek

Komentarz

• Udesky
          RS
          • 2007
          • 1692
          • Octavia I (1U2)
          • AHF 1.9 TDI VP 110 KM

Połowa aut z Niemiec ma takie przebiegi tylko, że u nas są "podrasowane" :diabelski_usmiech
          W Polsce nie ma kryzysu.

Komentarz

• Lashlo
            L&K
            S_OCP Member
            • 2007
            • 1455

Udesky, dokladnie
            cesarek1, kupiles auto z normalnym przebiegiem zachodnim auta w dieslu.

Komentarz

• Jeżyk
              Rider
              • 2009
              • 691

Nie przejmuj się przebiegiem. Jak auro zadbane to powinno jeszcze trochę pojeździć. Takie przebiegi to norma w autach sprowadzonych z Niemiec. Zaglądnij też TUTAJ. To dopiero jest przebieg!
              Szerokiej drogi, jakakolwiek by ona nie była.

Komentarz

• GrabaR
                Drive
                • 2009
                • 67

Spoko, kiedyś widziałem jak koleś sprzedawał Octavię z przebiegiem coś koło 550 000. Cały czas serwisowana w ASO była i cena jaką chciał nie była wcale niska.

Komentarz

• tazunio
                  Ambiente
                  • 2010
                  • 125

hehe, ktos sie wylamal z tlumu oszustow i zostawil prawdziwy przebieg - normalnie nie mozliwe...

ja przebiegi samochodow w polsce nazywam STANEM LICZNIKA, bo rownie dobrze mozna to wsadzic miedzy bajki...

tak jak piszeUdesky, polowa samochodow, ktore w ogloszeniu ma napisane:
                  "jezdzony w niedziele, kiedy nie pada, itp. itd." ze stanem licznika 200000km ma najechane minimum o 100000km wecej
                  *Moje aukcje Allegro:
                  https://ssl.allegro.pl/show_user_auc...hp?uid=3879488
                  **©kodníkus Ocktábiánus:
                  http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=33667
                  *** Opakowania tekturowe z tektury falistej 3,5 i 7 warstwowej, każdy rodzaj wg normy FEFCO i na indywidualne zamówienie.
                  Info na PW i e-mail.

Komentarz

• romman
                    Ambiente
                    • 2009
                    • 201

Zamieszczone przez tazunio
                    hehe, ktos sie wylamal z tlumu oszustow i zostawil prawdziwy przebieg - normalnie nie mozliwe...

(...) polowa samochodow, ktore w ogloszeniu ma napisane:
                    "jezdzony w niedziele, kiedy nie pada, itp. itd." ze stanem licznika 200000km ma najechane minimum o 100000km wecej
                    połowa? optymista jesteś - auta od handlarzy to prawie wszystkie mają naciągany przebieg. Inaczej biorąc pod uwagę ceny na ich ebay, musieliby dopłacać do interesu.

Komentarz

• filipT
                      Rider
                      • 2010
                      • 554

Zamieszczone przez Udesky
                      Połowa aut z Niemiec ma takie przebiegi tylko, że u nas są "podrasowane" :diabelski_usmiech
                      połowa?!
                      w 99% ogłoszeń auta mają 170-190 tyś
                      nie ważne, 2001 czy 2006, te najbardziej chodliwe roczniki
                      inne to wyjątki potwierdzające regułę
                      Mój Szkodnik

Komentarz

• Udesky
                        RS
                        • 2007
                        • 1692
                        • Octavia I (1U2)
                        • AHF 1.9 TDI VP 110 KM

Zamieszczone przez filipT
                        połowa?!
                        w 99% ogłoszeń auta mają 170-190 tyś
                        Nie chciałem być brutalny. :szeroki_usmiech
                        W Polsce nie ma kryzysu.

Komentarz

• djczas
                          RS
                          • 2005
                          • 9612

400000tyś km
                          hmm 400 milionów km kiedy poprzedni właściciel/e nakręcił/li tyle km

Komentarz

• daneczek76
                            RS
                            S_OCP Member
                            • 2006
                            • 3642
                            • Toyota

chyba 400 tysięcy koledze się pomyliło ale nie przejmuj się auto zrobi jeszcze drugie tyle jak zadbasz.
                            traktorowato jak chodzi na wolnych obrotach możne być od pompy i dawka paliwa, ale sprawdź także filtr paliwa może już ma dosyć i też bywają takie objawy.
                            Czy traktorowato chodzi tylko rano jak jest zimny czy jak się zagrzeje też?
                            [b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA

Komentarz

• leszekmw
                              RS
                              • 2005
                              • 5356

cesarek1, no koledzy są bardzo optymistyczni i ufają silnikom vw. ale to tylko troche żelaza. możliwe że wałek się wyciera niestety.
                              O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
                              GVI 1.4TSI
                              LANCIA YPSILON 1.2 MPI
                              tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI

Komentarz

• daneczek76
                                RS
                                S_OCP Member
                                • 2006
                                • 3642
                                • Toyota

Zamieszczone przez leszekmw
                                możliwe że wałek się wyciera niestety.
                                to możliwe, ale to chyba wtedy jak popychacze są do du...y
                                [b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA

Komentarz

• rafalis222
                                  Ambiente
                                  • 2009
                                  • 160

Przy 400 to juz moze byc różnie kwestia jazdy i serwisowania loteria jak na moje . Znajomy kupil miala 450 ale od znajomego wiedzial co i jak było robione przy autku , jezeli trafisz na jakiegos skladaka to sie szybko o tym przekonasz bo wszystko po kolei zacznie się sypac a silnik z tym przebiegiem powinien jeszcze posmigac . Tak jak mówie kwestia kto i jak jeżdził .

Komentarz

• cesarek1
                                    Classic
                                    • 2010
                                    • 4

jakiś czas się nie odzywałem, jestem nadal użytkownikiem skody z dużym przebiegiem.Wymieniłem ostatnim czasem całe zawieszenie, jestem niesamowicie zadowolony komfortem jazdy ale niestety do pełni szczęścia mi brakuje. Ostatnio zaczął się pojawia problem typu gaśnięcia podczas jazdy i kłopotem z odpaleniem. Objaw charakterystyczny to gdy nie zapali mi się kontrolka od świec żarowych to nie odpali i muszę odczeka parędziesiąt sekund i próbować dalej. ostatnio przestałem 3 zmiany świateł na awaryjnych na środku skrzyżowania pod rotundą w warszawie. początkowo myślałem że ma to wpływ pogody bo gdy było ciepło tak się działo, teraz to nie ma już znaczenia. Opisywano przetarte przewody w takim przypadku ale u mnie jest ok. Możecie naprowadzi mnie na jakiś trop?? Gdzie szuka przyczyny??

Komentarz

• DorianGray
                                      Classic
                                      • 2008
                                      • 35

Ja kupfiłem Fabie 1 z silnikiem 1.9 TDI ATD z przebiegiem ponad 330 000 km. Teraz mam 380 000 km
                                      Tak jak koledzy pisali zdecydowana większość aut od handlarzy ma takie przebiegi.
                                      Jeżeli auto było seriwsowane, bez poważnego dzwona, cena jest w miarę dobra to ja bym brał. Przynajmniej wiesz jaka jest prawda.
                                      p.s.
                                      A będąc kiedyś w Pradze widziałem Taxi octavię z przebiegiem ponad 800 000 km.
                                      Skoda Fabia I 1.9 TDI ATD 2003
                                      Skoda Octavia I 1.9 TDI AXR 2006

Komentarz

• avocado
                                        Ambiente
                                        • 2010
                                        • 182

Zamieszczone przez DorianGray
                                        Ja kupfiłem Fabie 1 z silnikiem 1.9 TDI ATD z przebiegiem ponad 330 000 km. Teraz mam 380 000 km
                                        Tak jak koledzy pisali zdecydowana większość aut od handlarzy ma takie przebiegi.
                                        Jeżeli auto było seriwsowane, bez poważnego dzwona, cena jest w miarę dobra to ja bym brał. Przynajmniej wiesz jaka jest prawda.
                                        p.s.
                                        no dobra ale weź ją potem sprzedaj z tym przebiegiem nie obejdzie sie bez korekty jak nic!

Komentarz

• Udesky
                                          RS
                                          • 2007
                                          • 1692
                                          • Octavia I (1U2)
                                          • AHF 1.9 TDI VP 110 KM

Ostatnio zaczął się pojawia problem typu gaśnięcia podczas jazdy i kłopotem z odpaleniem. Objaw charakterystyczny to gdy nie zapali mi się kontrolka od świec żarowych to nie odpali i muszę odczeka parędziesiąt sekund i próbować dalej.
                                          Przekaźnik 109. Wpisz w googlu a wszystkiego się dowiesz. Koszt niewielki. Usterka bardzo częsta.
                                          W Polsce nie ma kryzysu.

Komentarz

• Biszczu
                                            RS
                                            • 2011
                                            • 5567

w Zielonej Górze jeździ Octavia I w firmie ochroniarskiej z przebiegiem ok. 800 tyś

Zamieszczone przez avocado

no dobra ale weź ją potem sprzedaj z tym przebiegiem nie obejdzie sie bez korekty jak nic!
                                            już niedługo się to skończy
                                            "Denerwowanie się to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych"

Komentarz

• DorianGray
                                              Classic
                                              • 2008
                                              • 35

Zamieszczone przez avocado
                                              p.s.
                                              Wiem, że z takim przebiegiem będzie ciężko sprzadać Ale najlepsze jest, że ja narazie nie mam zamiaru tego robić. Myślę, że do 500 000 spokojnie dojadę. Naprawdę fajne autko

Komentarz

• gruto
                                                L&K
                                                S_OCP Member
                                                • 2007
                                                • 1262
                                                • Octavia III (5E3)
                                                • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Ja siedziałem w Audi A6 4 letniej !!!!!!! w której przebieg był 650.000
                                                auto dziennie robi ok 600 kilosów - i jest JAK NOWE ( niemiecka firma kurierska tzw drogie przesyłki - z sejfem na pokładzie - złoto brylanty itp :shock: )

Komentarz

• DorianGray
                                                  Classic
                                                  • 2008
                                                  • 35

Tu jest link do kolesia z Niemiec który zrobił 600 000
                                                  W YouTube możesz cieszyć się filmami i muzyką, które lubisz, przesyłać oryginalne treści i udostępniać je swoim bliskim, znajomym i całemu światu.

Film z 2008 roku, koles jest z niemieckiego forum fabii i ponoć chce dojechać do 1 000 000 km

Komentarz

Pracuję...