http://www.opony.com.pl/narzedzia/zamienniki-opon/ tu zobacz co do przekłamań
Duży przebieg
Zwiń
X
-
Duży przebieg
Witam wszystkich.
Kupiłem nie dawno Octavie, 1.9tdi 110KM. Wiem że była utrzymywana w niej "kultura serwisowa", tj.wymieniane na czas wszystkie płyny itp. Ale ma duży przebieg prawie v400000tyś km. Jeździ narazie bez zarzutów. Chociaż ostatnio zacząłem zauważać że silnik zaczyna chodzi tak jak by "traktorowato". Głośniej i warkoczącą.
Co należy sprawdzi w pierwszej kolejności gdy jest taki przebieg? Co z silnikiem? Objawy wyczerpania? Jak to zdiagnozować?
Pozdrawiam wszystkich
-
-
Przebieg spory, ale jak był regularnie serwisowany i nie oszczędzano na częściach i materiałach eksploatacyjnych, to może się jeszcze trzymać. Kiedyś czytałem w Auto świecie artykuł o takich autkach o baaaaardzo dużych przebiegach. Nawet po kilkaset tysięcy km. Ludzie jeżdżą i cieszą się.
Tylko o bryczkę trzeba dbać. A wiadomo, że przy takich przelotach to i owo trzeba nieraz wymienić.pozdrawiam - Darek
Komentarz
-
-
hehe, ktos sie wylamal z tlumu oszustow i zostawil prawdziwy przebieg - normalnie nie mozliwe...
ja przebiegi samochodow w polsce nazywam STANEM LICZNIKA, bo rownie dobrze mozna to wsadzic miedzy bajki...
tak jak piszeUdesky, polowa samochodow, ktore w ogloszeniu ma napisane:
"jezdzony w niedziele, kiedy nie pada, itp. itd." ze stanem licznika 200000km ma najechane minimum o 100000km wecej*Moje aukcje Allegro:
https://ssl.allegro.pl/show_user_auc...hp?uid=3879488
**©kodníkus Ocktábiánus:
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=33667
*** Opakowania tekturowe z tektury falistej 3,5 i 7 warstwowej, każdy rodzaj wg normy FEFCO i na indywidualne zamówienie.
Info na PW i e-mail.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez tazuniohehe, ktos sie wylamal z tlumu oszustow i zostawil prawdziwy przebieg - normalnie nie mozliwe...
(...) polowa samochodow, ktore w ogloszeniu ma napisane:
"jezdzony w niedziele, kiedy nie pada, itp. itd." ze stanem licznika 200000km ma najechane minimum o 100000km wecej
Komentarz
-
-
chyba 400 tysięcy koledze się pomyliło ale nie przejmuj się auto zrobi jeszcze drugie tyle jak zadbasz.
traktorowato jak chodzi na wolnych obrotach możne być od pompy i dawka paliwa, ale sprawdź także filtr paliwa może już ma dosyć i też bywają takie objawy.
Czy traktorowato chodzi tylko rano jak jest zimny czy jak się zagrzeje też?[b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA
Komentarz
-
-
Przy 400 to juz moze byc różnie kwestia jazdy i serwisowania loteria jak na moje . Znajomy kupil miala 450 ale od znajomego wiedzial co i jak było robione przy autku , jezeli trafisz na jakiegos skladaka to sie szybko o tym przekonasz bo wszystko po kolei zacznie się sypac a silnik z tym przebiegiem powinien jeszcze posmigac . Tak jak mówie kwestia kto i jak jeżdził .
Komentarz
-
-
jakiś czas się nie odzywałem, jestem nadal użytkownikiem skody z dużym przebiegiem.Wymieniłem ostatnim czasem całe zawieszenie, jestem niesamowicie zadowolony komfortem jazdy ale niestety do pełni szczęścia mi brakuje. Ostatnio zaczął się pojawia problem typu gaśnięcia podczas jazdy i kłopotem z odpaleniem. Objaw charakterystyczny to gdy nie zapali mi się kontrolka od świec żarowych to nie odpali i muszę odczeka parędziesiąt sekund i próbować dalej. ostatnio przestałem 3 zmiany świateł na awaryjnych na środku skrzyżowania pod rotundą w warszawie. początkowo myślałem że ma to wpływ pogody bo gdy było ciepło tak się działo, teraz to nie ma już znaczenia. Opisywano przetarte przewody w takim przypadku ale u mnie jest ok. Możecie naprowadzi mnie na jakiś trop?? Gdzie szuka przyczyny??
Komentarz
-
-
Ja kupfiłem Fabie 1 z silnikiem 1.9 TDI ATD z przebiegiem ponad 330 000 km. Teraz mam 380 000 km
Tak jak koledzy pisali zdecydowana większość aut od handlarzy ma takie przebiegi.
Jeżeli auto było seriwsowane, bez poważnego dzwona, cena jest w miarę dobra to ja bym brał. Przynajmniej wiesz jaka jest prawda.
p.s.
A będąc kiedyś w Pradze widziałem Taxi octavię z przebiegiem ponad 800 000 km.Skoda Fabia I 1.9 TDI ATD 2003
Skoda Octavia I 1.9 TDI AXR 2006
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez DorianGrayJa kupfiłem Fabie 1 z silnikiem 1.9 TDI ATD z przebiegiem ponad 330 000 km. Teraz mam 380 000 km
Tak jak koledzy pisali zdecydowana większość aut od handlarzy ma takie przebiegi.
Jeżeli auto było seriwsowane, bez poważnego dzwona, cena jest w miarę dobra to ja bym brał. Przynajmniej wiesz jaka jest prawda.
p.s.
A będąc kiedyś w Pradze widziałem Taxi octavię z przebiegiem ponad 800 000 km.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez cesarek1Ostatnio zaczął się pojawia problem typu gaśnięcia podczas jazdy i kłopotem z odpaleniem. Objaw charakterystyczny to gdy nie zapali mi się kontrolka od świec żarowych to nie odpali i muszę odczeka parędziesiąt sekund i próbować dalej.W Polsce nie ma kryzysu.
Kryzys jest w państwach, w których kiedyś był dobrobyt.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez DorianGrayA będąc kiedyś w Pradze widziałem Taxi octavię z przebiegiem ponad 800 000 km.
Zamieszczone przez avocado
no dobra ale weź ją potem sprzedaj z tym przebiegiem nie obejdzie sie bez korekty jak nic!
"Denerwowanie się to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych"
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez avocadoZamieszczone przez DorianGrayJa kupfiłem Fabie 1 z silnikiem 1.9 TDI ATD z przebiegiem ponad 330 000 km. Teraz mam 380 000 km
p.s.
A będąc kiedyś w Pradze widziałem Taxi octavię z przebiegiem ponad 800 000 km.Skoda Fabia I 1.9 TDI ATD 2003
Komentarz
-
-
Skoda Fabia I 1.9 TDI ATD 2003
Komentarz
-
Komentarz