Dylemat lakierniczo-moralny

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • kosaG
    Classic
    • 2010
    • 26

Zamieszczone przez winni77
    loyd, no to może pomóc matce naturze i zamknąć wszystkie szpitale itp?
    Nie rozumiem - sądzisz, że każdy w szpitalu chce się zabić ??

No bo jak ktoś w zerowej widoczności wyprzedza to chce się zabić tak ?... a jak chce to po co mu przeszkadzać ..... ??

Nie rozumiem - jakbym się rozpędził do 120 km/h i przypierdolił w drzewo bo była mgła a ja nie wyrobiłem na zakręcie to co byś o mnie powiedział ? Tu była taka sama sytuacja, tylko zamiast drzewa była cięzarówka a zamiast zakrętu manewr wyprzedzania (no i 17 innych osób które niestety z tym młotkiem wsiadło do samochodu)

[ Dodano: Czw 14 Paź, 10 13:36 ]
    PS - wogóle nie rozumiem jakiegokolwiek rozczulania się nad "Mirkiem".

Już pisałem - niezaleznie od tego czy był biedny czy bogaty, czy brzydki czy ładny:
    nie miał prawa w tych warunkach wyprzedzać.

Był zwykłym kretynem przez którego zginęło 17 osób.
    0
    Sciagniecie i malowanie całości
    0%
    0
    Zeskrobanie rdzy, zaprawka i lakier
    0%
    0
    Nie robic nic, sprzedawac tak
    0%
    0
  • rkb
    RS
    • 2008
    • 2152
    • Rapid Spaceback (NH1)
    • CYVB 1.2 TSI 110 KM

Mam problem, po dokladnym wypucowaniu auta przyjrzałem się moim sfatygowanym przez kamloty dolnym partiom nadkoli, jest tragedia :cry: wczesniej byly odpryski ale sroga zima zebrała żniwo, ruda chwyciła i wyglada to paskudnie (mycie spotegowalo efekt bo sie nalot zaraz zrobil). Szykuje sie do sprzedaży... co z tym fantem zrobic bo już nie wiem sam...

FOTO:

Byłem u lakiernika i mówi ze to kwalifikuje sie do sciagniecia calych nadkoli, szlifierke i malowanie calosci, tyle ze auto nigdy nie bylo bite ani malowane wiec w ten sposob strzele sobie gola bo to juz nie bedzie ani ta grubosc ani ten lakier... Sensowne wydaja sie byc zdarcie rdzy i zaprawki, w koncu nadkola nigdy od wewnetrznej strony nie beda idealne, mozna byloby pozniej na to zarzucic chlapacze i na jakis czas bedzie spokoj. A moze zostawic to w spokoju i probowac sprzedac tak? Help ! :|
    Kiedyś O1 1.8T , Później O2FL 1.6 Fabia II 1.9 TDi, teraz Rapid 1.2 TSI 110 km

Komentarz

• winni77
      RS
      • 2009
      • 2183
      • Octavia II combi (1Z5)
      • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Jeśli szykujesz się do sprzedaży to ja nic bym nie robił, bo więcej włożysz w naprawę niż stracisz z powodu rudej. Ile lat ma auto? Czy gwarancja na blachy jeszcze tego nie obejmie?
      Mój "Batmobil"

Komentarz

• rkb
        RS
        • 2008
        • 2152
        • Rapid Spaceback (NH1)
        • CYVB 1.2 TSI 110 KM

rocznik 2002, gwarancja na blachy jest tylko w przypadku 100% serwisowania w ASO - druga sprawa ze nie obejmuje obtluczen po kamieniach

Komentarz

• Ths
          Rider
          • 2007
          • 317

rkb,
          miałem idealnie tak samo w mojej.

Ja zrobiłem tak:

Odkręciłem nadkola i wyciągnąłem sporo ziemi (razem z mrówkami) umyłem okolice bardzo dokładnie. Po wysuszeniu zeszlifowałem do gołej blachy i zająłem się malowaniem oczywiście na pierwszą warstwę poszedł specyfik BRUNOX EPOXY do zabezpieczenia po kilku dniach poszedł podkład i farba właściwa w spray i na koniec bezbarwna.

Oczywiście różnica w kolorach jest widoczna ale .... kupiłem oryginalne chlapacze na przód i po ich założeniu chlapacze zakrywają idealnie malowane miejsce.

Jeżdżę z tym już ponad 2 lata i jakoś rdza nie wyszła na zewnątrz, możliwe że jest pod chlapaczem ale nie ciekawi mnie to wcale

Komentarz

• rkb
            RS
            • 2008
            • 2152
            • Rapid Spaceback (NH1)
            • CYVB 1.2 TSI 110 KM

Ths, dzieki, tez takie rozwiazanie codzilo mi od dawna po glowie

Komentarz

• Agamek12
              RS
              S_OCP Member
              • 2006
              • 9935
              • Ford

Zaprawka i oryginalny chlapacz i nic nie widać - sam tak zrobiłem :szeroki_usmiech
              Adam... Używam:
              Rolka: e11FL 97KM/130Nm
              Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

Pracuję...