Zamieszczone przez cycek
Ubezpieczenie szkodnika w PZU to przeginka
Zwiń
X
-
Ubezpieczenie szkodnika w PZU to przeginka
Witam i z góry przepraszam za wznowienie tematu ale chyba warto . Dzisiaj w skrzynce znalazłem swoją polisę oc na octavie i ku mojemu zdziwieniu składka na samo oc wzrosła u mnie o 88zł do tego nw o kolejne 30 zl a do tego mam ac i po wejściu na stronę internetową i wyliczeniach cała kwota urosła mi o 400zł . Mam pełne zniżki i bezszkodowośc auto jest z 2004 roku a polisę mam w PZU i klasę bonus 11 . Mam pytanie gdzie koledzy z forum ubezpieczacie swoje autka myślę że czas na zmiany bo PZU chyba przegina . Proszę o wasze sugestie co do firm ubezpieczeniowych .Pozdro dla wszystkich robos....
-
-
ja mma w PZM
oba autka PZU przegina przyklad
w 2008 roku z AC bralem wymiane szyby ok 900 zl w astrze dla PZU to strata zniazek i np teraz dla scirocc policzyli mi 3500 zl AC+OC a PZM niecale 2 tys zl
chce zauwazyc ze przy wymianie szyby kaske dotalem w ciagu tygodnia wiec chyba nie sa tyacy zliScirocco 1,4 TSI 160 KM by Aligator - Dynosoft
bylo 174,5 PS i 265Nm jest 216,6 PS i 333,5 Nm
http://picasaweb.google.com/liroyek/...60154131398354
Fotografia Ślubna i nie tylko - www.negatyw.co
Komentarz
-
-
Re: Ubezpieczenie szkodnika w PZU to przeginka
Witam
Radze pójśc do agenta PZU, agencji i przedstawić im sprawe - DROGO IDE SOBIE GDZIES INDZIEJ.
Uświadom im że mają magiczną listę promocji - zniżek i niech jej użyją.
Jest taka zniżka że jak weźmiesz pakiet assistance wyższy od normalnego czyli zapłacisz za niego jakieś 70 zeta extra dostajesz na OC i AC dodatkowo 20% zniżki.
To powinno rozwiązać Twoj problem wysokiej ceny w PZU
Jesli w agencji, agent nówi nie ma żadnych zniżek powiedz mu żeby poszukał, jeśli nadla nie ma to idziesz do innej agencji PZU - czesc agentów nie kuma że jeśli nie da zniżki to nie sprzeda i nie mają w efekcie nic
pozdr
Komentarz
-
-
BANDIT
ja w PZU zostalem z OC seicenta reszte przenislem, ciezko bylo z nimi sie dogadac
pozatym nie wiem jak PZU ale np PZM oferuje mi osobne prowadzenie kazdego auta czyli jak zona stuknie jetta to nie trace znizek na scirocco w tej chwili mam 2 auta u nich brat ma atre i wszystko ok - mam nadzieje ze zawsze tak bedzieScirocco 1,4 TSI 160 KM by Aligator - Dynosoft
Komentarz
-
-
robos, wzrost składek spowodowany jest z dostosowaniem się ubezpieczycieli do standardów europejskich (chodzi o kwoty ubezpieczeń).
Ja jestem/będę 2 rok w Liberty Direct i składka (za OC/AC) wzrosła mi o 152,37 zł.obecnie Mazda 6 GL 2.5 Pb AT
wcześniej O1 1.9 TDI AGR & O2 2.0 TDI BKD
Markizy tarasowe, balkonowe, koszowe, rolety wewnętrzne -> www.x-mark.pl
Komentarz
-
-
ja ubezpieczalem autko 1 kwietnia wartosc na fakturze 84 tysScirocco 1,4 TSI 160 KM by Aligator - Dynosoft
Komentarz
-
-
Hestia H7 - ubezpieczenie oc,ac,nw + szyby i jeszcze coś tam. 1000zł - OC zniżka 60%, AC-55%. Porównywałem różne oferty i ta jest najbardziej atrakcyjna.
W tym pakiecie, musisz ubezpieczyć mieszkania za min. 250zł. - Ale i tak się opłaca.
Jeszcze dodam O1 z 2005r.Moja Skodzinka http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=34434
Komentarz
-
-
A może warto zainteresować się ubezpieczeniem w mBanku ? Piszę o tym bo widzę że płacicie jakieś straszne pieniądze... Ja za samo OC (Octavia 2 FL 2009) płacę 294 złote na rok (max zniżki). Zastanawiałem się też nad AC ale zrezygnowałem bo uznałem za mało przydatne (w pracy parking strzeżony, w domu garaż). Nie pamiętam dokładnie oferty na to AC ale było mniej niż u tych najbardziej znanych ubezpieczycieli więc może warto się nimi zainteresować ?
PozdrawiamPozdrawiam,
Jaroslav92525
-----------------------
VAG ECONOMY czyli Skoda 1.6 MPI z LPG :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Jaroslav92525A może warto zainteresować się ubezpieczeniem w mBanku ? Piszę o tym bo widzę że płacicie jakieś straszne pieniądze... Ja za samo OC (Octavia 2 FL 2009) płacę 294 złote na rok (max zniżki). Zastanawiałem się też nad AC ale zrezygnowałem bo uznałem za mało przydatne (w pracy parking strzeżony, w domu garaż). Nie pamiętam dokładnie oferty na to AC ale było mniej niż u tych najbardziej znanych ubezpieczycieli więc może warto się nimi zainteresować ?
Pozdrawiam
to masakra, dlatego nie polecam!!!
Komentarz
-
-
Re: Ubezpieczenie szkodnika w PZU to przeginka
Zamieszczone przez robosProszę o wasze sugestie co do firm ubezpieczeniowych .Pozdro dla wszystkich robos....
MTU znalazłem na poczcie i chyba tylko tam są - natomiast u agentów ich nigdzie nie spotkałem
Inna sprawa to wiarygodność firmy ale za taką stawkę jestem gotów zaryzykować.
Obecnie naprawiam szkodę z OC sprawcy PTU (też jakiś krzak i jest na razie wszystko OK___________
Octavia SEDAN SLX 1,9 TDI ASV (110 KM)
Komentarz
-
-
Ja też trzymam autko w garażu, ale OC+AC jest.Moja Skodzinka http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=34434
Komentarz
-
-
Koledzy, powyższe przechwalanie jest bez sensu. To, że komuś wychodzi najtaniej w danym TU to nie oznacza, ze komuś innemu też tam wyjdzie najlepiej. Każdy musi wyliczyć sobie indywidualnie. Dam przykłąd: "Starą" O1 ubezpieczyłem w pełnym pakiecie w AllianzDirect, bo tam było najtaniej. Ale jak 2 miesiące później chciałem ubezpieczyć "nową" O1, to AllianzDirect wyszedł 50% drożej, niż AXA... I, co ciekawe, AllianzDirect był nawet droższy niż PZU... :shock:
A co tam, pochwalę się i ja: w AXA za AC+OC+NNW+ASSISTANCE MAXI+naprawa w ASO+brak amortyzacji(?) ze zniżkami 60%, zniżką za dziecko, zniżką za płatność kartą kredytową zapłaciłem 1040zł (Warszawa, O1 '04)
Komentarz
-
-
"..a jak podpieprza spod sklepu bedzie placz..."
No risk no fun !
A tak na poważnie to ja również zastanawiałem się nad AC ale przeraziła mnie pani w dilera po wypowiedzeniu sumy... Wspominała chyba coś o 3000 zł (nie miałbym zniżek na AC bo na wcześniejsze auto też nie miałem ale jakoś się udawało)... A co do kradzieży to przeglądałem np. statystyki kradzieży aut spod hipermaketów (tak z reguły chodzę "do sklepu" :-) i jakoś przerażająco (dla właścicieli) to nie wyglądało. A w każdym razie duuuużo lepiej niż w przypadku aut trzymanych na ulicy pod blokiem.... Wiadomo że szansa na kradzież istnieje ale ja jednak zaryzykuję...Pozdrawiam,
Jaroslav92525
-----------------------
VAG ECONOMY czyli Skoda 1.6 MPI z LPG :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Jaroslav92525A co do kradzieży to przeglądałem np. statystyki kradzieży aut spod hipermaketów (tak z reguły chodzę "do sklepu" :-) i jakoś przerażająco (dla właścicieli) to nie wyglądało. A w każdym razie duuuużo lepiej niż w przypadku aut trzymanych na ulicy pod blokiem.... Wiadomo że szansa na kradzież istnieje ale ja jednak zaryzykuję...
Komentarz
-
Komentarz