a u mnie pukało i wyszedł z tego dolny sworzeń wachacza tyle że w OI a nie wiem jak to konstrukcyjnie wygląda w OII
[O2] KLOCKI HAMULCOWE MINTa
Zwiń
X
-
GośćTagi: Brak
-
octavian16
[O2] KLOCKI HAMULCOWE MINTa
Dobry den
Przjechałem już 32000km i moje pytanie jest następujące: czy trzeba już wymienić klocki, grubość około 5mm? od nowości nie wymienione są, w aso powiedzieli że jeszcze 15000 powinny przejechać. Podobno oni tak mówią bo oni mają chęć wymienić i tarcze i mnie skasować na ok 1500 pln za komplet.
-
octavian16, jak mają ok. 5 mm to te 15000 powinieneś spokojnie dać radę zrobić. Zazwyczaj ori tarcza w normalnych warunkach wytrzymuje 2 kpl klocków.
BTW.
Za 1500 pln to miałbyś super kpl. tarcze ( np. Brembo ORO ok. 850 pln ) + klocki ( np. Ferrodo DS Performance ok. 400 pln ) łącznie z wymianą ( 250 pln ), także od ASO trzymaj się raczej z daleka i jak będzie trzeba to wymień klocki w jakimś zwykłym warsztacie ( samemu "w garażu" można to zrobić w ok. 1 godzinę )...Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)
Komentarz
-
-
octavian16, http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...r=asc&start=15 ten temacik moze Ci cos wyjasni
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez octavian161500 pln za komplet
za tyle to masz całe kolumny mcphersona od BKD z większymi hamulcami, amorami, sprężynami, robocizną i jeszcze Ci zostaje na ochlaj całotygodniowy, więc sie dobrze zastanów kto Ci chce zrobić dobrze :lol:
jak słyszę cos takiego to się scyzoryk w kieszeni otwiera :shock: ad:
Zamieszczone przez droopsioja tam nie wiem, ale wymiana klocków i tarcz po 45.000 km jest chyba dość dziwna - chyba że jeździsz z nogą na hamulcu.
U mnie przebieg ~82.000 i nic nie było ruszane jeszcze (pewnie na przeglądzie na 90.000 km będzie dopiero wymiana klocków)..
jak ja jeżdżę z nogą na hamulcu to Ty go może w ogóle nie masz... i to w BKC...saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
wymiana klocków po 90kkm to dla mnie totalna abstrakcja...Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez droopsioja tam nie wiem, ale wymiana klocków i tarcz po 45.000 km jest chyba dość dziwna - chyba że jeździsz z nogą na hamulcu.
U mnie przebieg ~82.000 i nic nie było ruszane jeszcze (pewnie na przeglądzie na 90.000 km będzie dopiero wymiana klocków)..
jak ja jeżdżę z nogą na hamulcu to Ty go może w ogóle nie masz... i to w BKC...[/quote]
szkoda - jednak coś tam mi jeszcze zostało - nie mogę nażekać
w moim wypadku co prawda jest to jazda w około 90% po trasie, gdzie stawiam na jazdę płynną - staram się kiedy tylko możliwe hamować silnikiem.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez droopsiow moim wypadku co prawda jest to jazda w około 90% po trasie, gdzie stawiam na jazdę płynną - staram się kiedy tylko możliwe hamować silnikiem.saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szkodaza tyle to masz całe kolumny mcphersona od BKD z większymi hamulcami, amorami, sprężynami, robocizną i jeszcze Ci zostaje na ochlaj całotygodniowy, więc sie dobrze zastanów kto Ci chce zrobić dobrze
jak słyszę cos takiego to się scyzoryk w kieszeni otwiera
Komentarz
-
Komentarz