Iec a co jest 23 ? ja chętnie podjate ?
automatyczne ryglowanie drzwi - JAK?
Zwiń
X
-
Z tego co czytalem w instrukcji to nic takiego nie ma. Tylko wizyta w ASO. Te normalne kabelki do Vag-coma chyba nie wchodza w modul komfortu w Octavi II i pozostaje ASO np. przy okazji przegladu, albo kogos kto potrafi polaczyc sie juz po CAN-BUSie.
No chyba, ze malo skrupulatnie przeczytalem instrukcjeops:
Komentarz
-
-
Tytus, jeśli juz się czegoś dowiesz daj znac na forum.
Czy w ASO robi to się od ręki przy okazji np przeglądu czy jak się do nich pojedzie to przyjdzie pan z cennikiem ??
Czy to prawda ze jeśli się ruszy (brak automatycznego blokowania drzwi) po przekroczeniu jakiejś prędkości BAGAŻNIK się blokuje do momentu gdy dowolne drzwi sie otworzy. Po prostu nie mam jak sprawdzić bo raczej jeżdże sam.Gratuluję wyboru forum
Komentarz
-
-
Ja załatwiłem to akurat przy przeglądzie ( 30 tyś) , panowie w serwisie niestety uprzedzili mnie iż , jeżeli uaktywnią mi tą funkcję , to wówczas by wpuścić kogoś do samochodu np. pasażera , będę musiał wyłączyć zapłon i wyciągnąc kluczyk ze stacyjki :shock: , co okazało się .....bzdurą . Przyciskiem od ryglowania drzwi , odblokowuję je , pasażer wsiada , i po ruszeniu , zamki automatycznie blokują się . Klapy od bagażnika jeszcze nie sprawdzałem , ale zamim uaktywniono mi funkcję blokowania zamków , bagażnika nie mogłemm otwożyć puki nie wyłączyłem zapłonu .
W poprzednimm aucie też miałem funkcję automatycznego ryglowania drzwi , ale tam ta funkcją zażądzał alarm i drzwi były blokowane w momencie przekręcenia kluczyka w stacyjce .
Komentarz
-
-
w aso chcialem zeby mi uaktywnili te ryglowanie drzwi ale pani powiedziala ze koszt to 25zl czy cos kolo tego wiec podziekowalem
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez chester121w aso chcialem zeby mi uaktywnili te ryglowanie drzwi ale pani powiedziala ze koszt to 25zl :shock: czy cos kolo tego wiec podziekowalem
BTW w wiekszosci przypadkow odpowiedz jest "nie da sie tego zrobic" :? :roll:Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
http://www.disi-tune.pl
Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
-
Mi przy wymianie oleju przy 3 kkm wlaczyli - za free. Działa tak jak piszecie, ale zauwazylem że aby odryglowac bagaznik, trzeba dwa razy wcisnac guzik od odryglowywania drzwi - tzn po pierwszym nacisnieciu odryglowuja sie drzwi, a po drugim dopiero bagaznik. W sumie to dobrze. Oczywiscie wyjecie kluczyka ze stacyjki odryglowuje wszystko.Sprzdana - Octavia II 1.9 TDI Elegance
Obecnie Ford Focus II 1.6 - najlepszy bo służbowy
Komentarz
-
-
U mnie w Octavce I tą funkcją steruje alarmSprawa jest prosta jak but
wkadasz kluczyk do stacyjki, przekręcasz do zapalenia się kontrolek na desce i potem trzeba przytrzymać na pilocie przycisk zamykania przez 5 s. I juz po sprawie - zamki blokują się automatycznie przy przekręceniu stacyjki i odblokowują po przekręceniu do pozycji neutral:P Pozdro
Nieustanny banan na twarzy...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MaicroftZamknie Ci sie wszystko, a kazde drzwi otwiera sie osobno, albo po nacisnieciu klawisza wszystko lacznie z bagaznikiem. W OI nie dalo sie zrobic zamykania tylko bagaznika i tu chyba jest tak samo."...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść"
STOP ECO-TERRORISM!
Komentarz
-
-
Ja nie mam fabrycznego alarmu, a alarm montowany w salonie przy kupnie wozu. Ale mam taką fajną opcje, że jak mam jedne otwarte drzwi i włączę centralny z alarmem, to wszystkie 3 drzwi się zaryglują, a jak zamknę czwarte drzwi, to one tez automatycznie się zaryglują. to samo mam z bagaznkiem.
To jest bardzo przydatne gdy mam duzo bagazy do zabrania, tzn owtieram bagaznik, włączam alarm z centralnym, wyjmuje torba z bagaznika i zamykam bagaznik, a bagaznik sam sie zarygluje.
Macie tez tak u siebie? A to z rygliowaniem drzwi przy ruszniu to tez bede musial uruchomic przy najlbliższym serwisiehttp://www.blask-swieczki.pl Zapraszam
Komentarz
-
-
A jak takie ryglowanie wplywa na samki? No bo mnie w ASO straszyli ze sie szybciej zuzywaja i wogole. Tez bym chcial to uruchomic przy nastepnym przegladzie.
Autorushttp://forum.muratordom.pl/showthrea...5%82a-Autorusa
Budowa mojego domku MURATORZE
----------------------------------------------------
Octavia AZS TDI 130KM obecnie 407 kkm
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez krzyszt0fTytus, jeśli juz się czegoś dowiesz daj znac na forum.
Czy w ASO robi to się od ręki przy okazji np przeglądu czy jak się do nich pojedzie to przyjdzie pan z cennikiem ??
Czy to prawda ze jeśli się ruszy (brak automatycznego blokowania drzwi) po przekroczeniu jakiejś prędkości BAGAŻNIK się blokuje do momentu gdy dowolne drzwi sie otworzy. Po prostu nie mam jak sprawdzić bo raczej jeżdże sam.
Co do bagażnika - to z tego co pamietam bagażnik jest zablokowany do momentu odryglowania wszytskich drzwi - tj. do wyciągnięcia kluczyka ze stacyjki lub otwarcia drzwi przciskiem.
pozdrawiamJarecki
Octavia II, 2.0 TDI, Elegance
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez PurchawaZamieszczone przez MaicroftZamknie Ci sie wszystko, a kazde drzwi otwiera sie osobno, albo po nacisnieciu klawisza wszystko lacznie z bagaznikiem. W OI nie dalo sie zrobic zamykania tylko bagaznika i tu chyba jest tak samo.
Komentarz
-
-
aciu,
normalnie gdy włączam alarm to migają raz kierunkowskazy bez dziwęku. A gdy mam jedne drzwi otwarte lub bagaznik, to alaram rowniez wydaje pojedynczy dzwięk i wszystkie zamkniete drzwi się ryglują.
O to ci chodziło?http://www.blask-swieczki.pl Zapraszam
Komentarz
-
-
olej,
normalnie gdy włączam alarm to migają raz kierunkowskazy bez dziwęku. A gdy mam jedne drzwi otwarte lub bagaznik, to alaram rowniez wydaje pojedynczy dzwięk i wszystkie zamkniete drzwi się ryglują.
jaki masz model alarmu? moim zdaniem nie jest to dobra cecha alarmu. Mój alarm nie seryjny, gdy mam otwarte drzwi lub bagażnik/klape silnika daje znać, że jest aktywna strefa chroniona 5 krotnym bip bip. Nie rygluje drzwi.
Komentarz
-
-
aciu
ale ta cecha mi odpowiada, bo moim zdaniem nie wplywa na pogorszenie bezpieczenstwa, a do tego nie musze szukac kluczyków gdy mam pełne recę z siatkami. Niestety narazie nie kojarze modelu alarmu, ale używa on oryginalnego pilot skoda z kluczykiem.
Zauwazylem dodatkowo że moj trez nie rygluje drzwi ani (niestety) nie daje sygnały gdy drzwi kierowcy są źle zamknięte. To jest narazie jedyny minus pilota.http://www.blask-swieczki.pl Zapraszam
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez aciua czy alarm informuje ,że strefa jest aktywna ( chodzi mi o otwarty bagażnik) gdy alarm czuwa??
Komentarz
-
Komentarz