Zamieszczone przez drgranatt
diagnostyka komputerowa...
Zwiń
X
-
diagnostyka komputerowa...
Chcę zrobić diagnostykę VAGiem tak by sprawdzić czy wszystko jest dobrze z moim autkiem. Mam O1 ponad 1,5roku i jeszcze tego nie robiłem. Wprawdzie nie mam zastrzeżeń co do mojego autka ale postanowiłem podłączyć go do kompa w jakimś warsztacie.
Co mogę sprawdzić na takiej diagnostyce komputerem i na co zwrócić szczególnie uwagę??? Chodzi mi głównie o poprawność działania silnika i jego podzespołów.strazakp
Była O1 1.9 tdi 110KM ASV 2001r. - służyła mi dzielnie 6 lat.
Jest O2 1.4 tsi, 156KM/260Nm (podobno), CAXA, 2009r.
-
-
Po podłączeniu sprawdza się czy pokazuje jakieś błędy. Potem robi się logi dynamiczne lub ewentualnie statyczne :P
Zależenie od objawów sprawdza się róże grupy, ale najpopularniejsze to:
003 - przepływomierz
008 - dawka paliwa
011 - turbina
PS. jak chcesz dobrze sprawdzić, to jedz do Roberta(Rob555) do TuneUP, on zrobi logi dynamiczne, bo w np. w ASO opierają się na statycznych :lol:
Komentarz
-
-
Re: diagnostyka komputerowa...
Zamieszczone przez strazakpChcę zrobić diagnostykę VAGiem tak by sprawdzić czy wszystko jest dobrze z moim autkiem. Mam O1 ponad 1,5roku i jeszcze tego nie robiłem. Wprawdzie nie mam zastrzeżeń co do mojego autka ale postanowiłem podłączyć go do kompa w jakimś warsztacie.
Co mogę sprawdzić na takiej diagnostyce komputerem i na co zwrócić szczególnie uwagę??? Chodzi mi głównie o poprawność działania silnika i jego podzespołów.
Komentarz
-
-
Przepraszam ze w starym wątku pisze ale nie chciałem zakładać nowego. Na początku chciałem powitać, jestem nowy na forum.
Mam problem z esp w swojej OC 1> Potrzebuje podłączyć pod komputer wiec zwracam się do kolegów z okolic Ciechocinka , czy może ktoś z was ma vag i pomogłby błędy odczytac
Pozdrawiam
Komentarz
-
Komentarz