[O2] Nakładka na tłumik

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • krzystan
    Classic
    • 2010
    • 12

[O2] Nakładka na tłumik

Zamieszczone przez elvis696
    poprzedni własiciel mówił że odkąd auto ma (4lata) nie używał tego urządzenia i
    Niedobrze, producent zaleca piec powinien być regularnie uruchamiany nawet latem (minimum raz w miesiącu)

Zamieszczone przez elvis696
    gdy włączam je załącza się wentylator i pompka wodna chodzi chwilę wyłącza się na chwilę potem znów się włącza na około 5 minut i potem się wyłącza i już się nie włącza
    U mnie był podobny objaw. Pomogło wyczyszczenie komory spalania - była zasyfiona osadem o konsystencji żużla.
    Proponuję na początku próbować przepalić ten osad. Włączyć piec, jak zagaśnie próbować włączyć ponownie i tak do skutku. Jak nie pomoże to jechać na diagnostykę.
  • OctaviaFLKrak
    Ambiente
    • 2009
    • 138

[O2] Nakładka na tłumik

W najblizszczych dniach planuje zakupo końcowki rury wydechowej o nr kat FDC 610 001. Montuje się ja poprzez przyspawanie do rury wydechowej, w zwiazku z tym mam pytanie, czy dla tego typu montazu dedykowany jest jakis secjalny sposób spawania? Czy mozna spawac na elementach przymocowanych do samochodu, tzn czy nie wpłynie to chociażby na elektronike, jakies zwarcie, spęcie, impuls itp?

Komentarz

• mobil
      Ambiente
      • 2009
      • 139

Podłączam się do tematu. Jak jest z końcówką do 1,9 TDI Oktavia po fc . Podobno po zamontowaniu trzeba coś wycinać w zderzaku i na dodatek zderzak jest okopcony. Zaproponowano mi cały tłumik, jakiś sportowy, w cenie 600 zł wraz z zamontowaniem.
      Przerabiał to ktoś w dieslu i co może mi polecić.
      http://emmu.pl
      ----------------------------------------------------------
      W końcu robi się to, co się lubi.

Komentarz

• SP9XWW
        Rider
        • 2009
        • 579

Re: Nakładka na tłumik

Cze krajan! :diabelski_usmiech

Zamieszczone przez OctaviaFLKrak
        Montuje się ja poprzez przyspawanie do rury wydechowej
        Mi w Emidzie na Opolskiej powiedzieli, że podobno jest przykręcana...

czy dla tego typu montazu dedykowany jest jakis secjalny sposób spawania?
        Chyba nie, ale na mój gust jeżeli już trzeba by było ją spawać - chwyciłbym ją tylko punktowo, w żadnym wypadku na okrętkę!

Czy mozna spawac na elementach przymocowanych do samochodu, tzn czy nie wpłynie to chociażby na elektronike, jakies zwarcie, spęcie, impuls itp?
        Nie powinno to mieć żadnego wpływy na elektronikę, ale klemę uziemiającą przypiąłbym jak najbliżej spawu...
        Vy 73! de S!@w

Komentarz

• niuniek54
          Ambiente
          • 2009
          • 110

OctaviaFLKrak, słuchaj kolega (mobil), jest w błędzie: cytat " Podobno po zamontowaniu trzeba coś wycinać w zderzaku i na dodatek zderzak jest okopcony" - ja posiadam 1.9TDI i nic nie wycinałem i nie mam okopconego zderzaka, mam org. końcówkę od RS, a śmigam z tą końcówką prawie rok :!: :!: :!:
          Więcej info na: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=25810 - tu wstawiłem fotki mojej Octavii z końcówkami.

Komentarz

Pracuję...