[O2]Woda na skrzynce z bezpiecznikami

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • woju11
    Classic
    • 2010
    • 13

Arkadia ma sens, miejsc parkingowych nie zabraknie, a jak postanowimy wejść coś zjeść to po wyjsciu ubranie nie będzie przesiąknięte do ostatniej nitki smrodem papierosowym. Za to w Arkadii może byś problem z odpowiednia ilością miejsc do siedzenia jakby wszyscy zdecydowali się pójść na jedzenie

1. Arkadia - lukasz3112, mozgi, ZASADZKA2, MisiekWAW
    2. Wola Park - Mihau
  • tbiel
    Classic
    • 2009
    • 31

Mam problemy z elektryką w O2, przy okazji zauważyłem ciekawą rzecz co może być przyczyną moich problemów.

Octavia 2 przed liftem nie ma rowków pod maską zabezpieczających przed spływaniem wody do silnika. Także po deszczu, myciu cała skrzynka z bezpiecznikami jest mokra ;/

Miał ktoś z tym jakieś problemy ? Macie jakieś sposoby aby temu zapobiec ?
    Octavia II TDI

Komentarz

• robekcool
      RS
      • 2009
      • 2041
      • Octavia II (1Z3)
      • BJB 1.9 TDI PD 105 KM

woda między płytkami może nieźle narozrabiać :szeroki_usmiech
      www.k-mot.pl
      Specjalizacja VAG, inne marki też naprawiam.
      Autoholowanie.
      Robert Kulma

Komentarz

• kontakt.pl
        Drive
        • 2008
        • 62
        • CZDA 1.4 TSI 150 KM

u mnie nie domknięta skrzynka po myjni spowodowała zapalenie się praktycznie wszystkich kontrolek na desce oraz po wyjęciu kluczyka silnik nie gasł :diabelski_usmiech ASO sobie poradziło wymienili jakiś przekaźniki czy coś takiego już nie pamiętam (na gwarancji) :wink: więc nie ma co tego lekceważyć

Komentarz

• kowal 2002
          RS
          S_OCP Member
          • 2006
          • 5161

Re: [O2]Woda na skrzynce z bezpiecznikami

Zamieszczone przez tbiel
          Mam problemy z elektryką w O2, przy okazji zauważyłem ciekawą rzecz co może być przyczyną moich problemów.

Octavia 2 przed liftem nie ma rowków pod maską zabezpieczających przed spływaniem wody do silnika. Także po deszczu, myciu cała skrzynka z bezpiecznikami jest mokra ;/
          Ale jest mokra w środku ( po otwarciu ) czy tylko z wierzchu? Bo jeśli tylko z wierzchu to bym się specjalnie nie przejmował; jest tak zbudowana, że woda nie dostaje się do wnętrza, chyba ze jest źle złożona...
          Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
          Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)

Komentarz

Pracuję...