kropeck, Właśnie szukałem w sieci artykułu z filmikiem i nie potrafiłem nic takiego znaleźć :P Dzięki.
Skoda - 4 lata gwarancji ?
Zwiń
X
-
arekban, na O2 jest 2 lata gwarancji mechanicznej na lakier i perforacje więcej ,ale można sobie dokupić pakiet wydłużający gwarancje do 5 lat. Zauważ ze masz limit kilometrów , wiec ja sądze ze jest to tylko zachęta żeby kupić samochodzik (od razu masz 2 lata dodatkowo).
Pozdrawiam1) Skoda Felicja 1,3 Lxi -97 jest :-)
2) Skoda Octavia II 1,9 TDI -04 jest :-)
3) Skoda Octavia I RS 1.8T -04 jest :-D
4) Skoda Fabia 1,2 TSI DSG -2016 jest :-)
Komentarz
-
-
RaczejZamieszczone przez arekbannadinterpretacjaMoja toczka -> tu
Komentarz
-
-
Jak 4 lata, to minimum 100.000 km - wtedy jest to atrakcyjne. O ile oczywiście jest to prawdziwa gwarancja, a nie pseudogwarancja z wyłączeniami, po których pozostaje tylko konstrukcja silnika i skrzyni biegów, a osprzęt nie podlega.
"Zdjęcie ma charakter poglądowy, cena nie obejmuje widocznego na zdjęciu fabrycznego radia"
A za 35.000 zł nie tylko nie obejmuje radia,ale pewnie i wieeeeeeeeeeluuuu innych rzeczy
Jeśli poglądowo dostaniemy w ogóle taki samochód, a nie np. matchboxapozdrawiam - Darek
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez arekbanOtrzymałem informację że, Skoda wprowadziła oprócz ubezpieczenia , dodatkową gwarancje Skody do 4 lat i limitu kilomentrów. Należy ją wykupić przed odbiorem auta:Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez AdamBZamieszczone przez arekbanOtrzymałem informację że, Skoda wprowadziła oprócz ubezpieczenia , dodatkową gwarancje Skody do 4 lat i limitu kilomentrów. Należy ją wykupić przed odbiorem auta:
Ktoś wykupił tę opcję i musiał sprawdzić jak działa ?
Program SkodaLife Plus - okres 4 lata i 120 tys km - kosztuje 3000 zł, a ubezpieczenie Allians SkodaLife Time ZAKRES PEŁNY na okres do 5 lat - koszt 2800 zł (w przypadku 1.4 TSI). Ciekawe co lepsze....
Komentarz
-
-
Ja dowiadywałem się w tej sprawie w salonie. Zanim zdecydujecie sie to przeczytajcie co jest obete gwarancją, albo lepiej co nie podlega tej gwarancji. Za 1500 - śmiac mi się chciało. W zasadzie to w kazdym przypadku ubezpieczyciel może stwierdzić, że auto było uzytkowane niezgodnie z przeznaczeniem i nie podlega naprawie zwiazanej z tym ubezpieczeniem...Diagnostyka komputerowa samochodów - Poznań i okolice
Komentarz
-
-
W ciągu 2 tygodni będę musiał się zapoznać właśnie z tą opcją przedłużenia gwarancji. Oczywiście pełny pakiet, bo inny w ogóle nie warto nawet rozpatrywać.
Podpytam o różnice między SkodaLife Plus i Allians SkodaLife Time, chociaż dilerzy w okolicy wspominają tylko tę drugą opcję.Morgoth
Rozsądni ludzie dostosowują się do świata, nierozsądni nieugięcie starają się dostosować świat do siebie.
G.B.Show
Komentarz
-
-
To oczywiste, ale co mnie to obchodzi kto płaci, jeśli nie ja A że będę dłużej serwisował w ASO ... co z tego, nawet lepiej, z mojego punktu widzenia.
Właśnie jestem po rozmowie z salonem, w tej chwili przedłużenie gwarancji funkcjonuje TYLKO jako dodatkowe ubezpieczenie w Allianz. Zaraz przyślą mi na maila ogólne warunki tego ubezpieczenia.Morgoth
Rozsądni ludzie dostosowują się do świata, nierozsądni nieugięcie starają się dostosować świat do siebie.
G.B.Show
Komentarz
-
-
To zależy jak na to patrzeć. 3K PLN za 3 lata to nie tak dużo jeśli można spać spokojnie.
Akurat ta 5-letnia przedłużona gwara od Skody była jednym z decydujących czynników przy wyborze tej marki. Oprócz turbo w benzynie i DSGMorgoth
G.B.Show
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MorgothTo oczywiste, ale co mnie to obchodzi kto płaci, jeśli nie ja A że będę dłużej serwisował w ASO ... co z tego, nawet lepiej, z mojego punktu widzenia.
Zamieszczone przez Morgothchociaż dilerzy w okolicy wspominają tylko tę drugą opcję.Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez AdamBZamieszczone przez arekbanOtrzymałem informację że, Skoda wprowadziła oprócz ubezpieczenia , dodatkową gwarancje Skody do 4 lat i limitu kilomentrów. Należy ją wykupić przed odbiorem auta:
działa na zasadzie ubezpieczenia ale warunki sa takie jak na gwarancji auta
ten program(ubezpieczenie) sprzedaje fabryka mozna go wykupic tylko przed odbiorem auta
a ubezpieczenie gwarancja w ALLianz mozna wykupic do dwóch lat po odbiorze autaET 13.064 1/4 mili 2009 Octavia Rs I
ET 13.576 ---->13.3xx---->13.006 1/4 mili Golf I TFSI bY GTO
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez AdamBMorgoth napisał/a:
chociaż dilerzy w okolicy wspominają tylko tę drugą opcję.
a nie tego co Cię obchodzi kto płaci.
To teraz uważaj, wyłożę łopatologicznie - żaden obdzwoniony diler nie potwierdził że istnieje coś takiego jak dodatkowa przedłużona gwarancja Skody. Owszem, przyznają że była taka możliwość kilka lat temu, a teraz niemiecki koncern VW dogadał się z niemieckim Allianzem i mają tylko ubezpieczenie. Teraz jasne?
BTW gdy kto kupuje nową furę za kilkadziesiąt tysięcy PLN, to dołożenie 2.520 PLN za 3-letnie przedłużenie gwarancji, nawet w formie ubezpieczenia, to raczej niewielki koszt i IMHO warto się zdecydować.
Zamieszczone przez S3 CHRISten program(ubezpieczenie) sprzedaje fabryka mozna go wykupic tylko przed odbiorem auta
Cytuję info podane mailem przez dilera:
Taryfy promocyjne dla samochodów maki Skoda do 6 niesiaca ekspolatacji
pojemność silnika 1201-1600cm3 zakres pełny:
1 rok - 990zł
2 lata- 1.720zł
3 lata- 2.520zł
W przypadku wykupienia gwarancji, po 6 ale przed 18 miesiącem ekspolatacji pojazdu, należy do powyższych składek doliczycz zwyzkę w wysokosci 25%.
(literówki jak w oryginale)
* * * * * * *
[ Dodano: Czw 13 Maj, 10 15:15 ]
Żeby wszystko było jasne, zamieszczam 2 strony z najważniejszymi informacjami a propos ubezpieczenia/przedłużenia gwarancji SKODALife Time w wariancie pełnym, co obejmuje i jakie są wyłączenia :
Strona 6 OWU
Strona 7 OWU
Niech każdy sobie poczyta i przemyśli, czy mu to pasuje.
Tyle o tym.Morgoth
G.B.Show
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MorgothCzytaj ze zrozumieniem, co?
[ Dodano: Czw 13 Maj, 10 15:30 ]
Zamieszczone przez MorgothTo teraz uważaj, wyłożę łopatologicznie - żaden obdzwoniony diler nie potwierdził że istnieje coś takiego jak dodatkowa przedłużona gwarancja Skody. Owszem, przyznają że była taka możliwość kilka lat temu, a teraz niemiecki koncern VW dogadał się z niemieckim Allianzem i mają tylko ubezpieczenie. Teraz jasne?Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
-
Morgoth, mylisz się i te gwarancje
jeszcze raz powiem dodatkowe dwa lata gwarancji od producenta na zasadzie ubezpieczenia mozesz wykupic tylko i wyłącznie przed odbiorem auta lub zamawiając samochód.
potem możesz sobie wykupić to co napisałes gwarancji przedłużoną tez na zasadzie ubezpieczenia z firmy ALLianz
czym róznią sie te gwarancje
z Allianz przed naprawa trzeba miec zgode ubezpieczalni
z fabryki decyduje dealer tak jak na gwarancji
czy mam Ci jeszcze napisac jak to sie zamawia żeby cię przekonac??ET 13.064 1/4 mili 2009 Octavia Rs I
ET 13.576 ---->13.3xx---->13.006 1/4 mili Golf I TFSI bY GTO
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez S3 CHRISczy mam Ci jeszcze napisac jak to sie zamawia żeby cię przekonac??Morgoth
G.B.Show
Komentarz
-
-
Są dwie opcje dodatkowych świadczeń w Skodzie.
1. Skoda LifePlus dodatkowa gwarancja fabryczna zamawiana jak samochód na produkcję przed jego wyprodukowaniem lub po wyprodukowaniu samochodu ale przed odbiorem jak część inteligentną z podaniem nr VIN który rejestruje producent i automatycznie przedłuża gwarancję. Nazywa się LifePlus a nie dodatkowa gwarancja ponieważ polskie prawo nie dopuszcza sprzedawania gwarancji.
2. Skoda LifeTime to produkt ubezpieczeniowy firmy Allianz który możan zakupić 6 mc po kupnie samochodu ale nie później niż 6 mc przed upływem gwarancji. Czy drązszą opcję wykupisz tym masz większa ochronę
Jeżeli w salonie w którym pytałeś nie wiedzą o tym to zmień salon widać pacany się nie douczyły albo nie chce im się dodatkowo dwa razy myszka kliknąć.
Komentarz
-
-
A moim zdaniem to trochę naciąganie klienta. Może źle myślę, ale gwarancja jest raczej dla osób, które jeżdżą mało, tzn. w miarę mało. Jeśli ktoś używa samochodu do pracy i robi ok. 800-1000 km na tydzień to taka gwarancja jest nie na miejscu, bo zrobienie 60 kkm to kwestia trochę ponad roku. Idąc dalej tym tokiem rozumowania - osoby, które nie robią takich przebiegów użytkują samochód normalnie - nie katują itd, więc prawdopodobieństwo zepsucia się czegoś, czego naprawa byłaby kosztowna jest małe w 3 letnim samochodzie, z przebiegiem na poziomie ok. 60 kkm.
Dodatkowo obawiam się, że taka gwarancja może nie obejmować niektórych elementów - tych, które najczęściej się psują. Proponowano mi taką gwarancję do mojego poprzedniego auta - Mondeo 2.0 TDCi. Wszystko było super, poza tym, że aby kupić gwarancję trzeba było zrobić pełen przegląd w ASO i wymienić wszystkie zużyte (lub lekko zużyte) podzespoły, a do tego gwarancja nie obejmowała pompowtryskiwaczy - tego co miało największą szansę się zepsuć. Może stąd wynika moje negatywne nastawienie do tego typu produktów.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez redziakJeżeli w salonie w którym pytałeś nie wiedzą o tym to zmień salon widać pacany się nie douczyły albo nie chce im się dodatkowo dwa razy myszka kliknąć.
Zobaczymy, dam znać.Morgoth
G.B.Show
Komentarz
-
Komentarz