Alarm

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • milun28
    Drive
    • 2006
    • 47

Alarm

aciu, przy podswietleniu pokreteł nawiweu trzeba troche sie pomeczyc. Szukałem odpowiedniego plastiku zeby zastapic ten zielony ale niestety nie znalazłem :?Wiec nie pozostaoami nic innego jak wsadzic tam kilka a dokłądniej 4 diód 3V i nimi podswietlic pokretła. Niestty do tego konieczne jest wyjecie tego całego mechanizmu z samochodu w celu dojscia.
    Świeci to troche słabiej niz pozostałe, ale jeszcze mysle nad poprawka tego. Ostatnio widziałem ze neck99 miałzmienione podswitlenie pokreteł na czerwono - trzeba do niego zastukac

Aha. Nie wiecie czy sa moze diody 3mm o mniejszym napieciu nic 3V??? Wtedy mozna by dac ich wiecej
  • Robert
    Classic
    • 2005
    • 12

Alarm

Mam pytanie czy w Europie czyli za granicami naszego kraju jest zabronione uzywanie alarmu z sygnałem dzwiekowym podczas włącz. i wył. alarmu i co za to grozi ?

Robert

Komentarz

• chester121
      L&K
      • 2005
      • 1053

z kad takie pytanie???
      jeszcze nigdy nie spotkalem sie z takim problemem
      moje autko piszczy podczas zamykania i otwierania i bylem nim juz w kilkunastu krajach
      i nigdy podczas zamykania lub otwierania auta nikt na mnie sie nie popatrzyl jak na
      kolesia ktory domaga sie mandatu :P
      ba policja w neapolu sama posiada (przynajmiej niektore auta) sygnal dzwiekowy podczas zamykania i otw auta
      sam slyszalem :wink:

swoja droga naprawde zazdroszcze ci ze tylko takie masz problemy :diabelski_usmiech

Komentarz

• Robert
        Classic
        • 2005
        • 12

Pytanie jest stąd, że panowie z ASO przy montażu alarmu nie chcieli włączyć mi takiej funkcji, ponieważ takie są przepisy UE , na moje usilne " prośby" zgodził się, ale tylko na moją odpowiedzialność.

Komentarz

• szkoda
          RS
          S_OCP Member
          • 2005
          • 22543

w wielkiej brytanii zazwyczaj ludzie sie dziwnie patrzyli jak mi samochod piszczal, ale zeby to bylo zabronione?
          saport techniczny baj DGW
          była BKD+DSG '05 120kkm
          była BXE '08 190kkm
          no i nie ma :-)

Komentarz

• Ziomal
            RS
            S_OCP Member
            • 2005
            • 5841
            • Octavia I (1U2)
            • BFQ 1.6 MPI 102 KM

Robert, a czasem samemu nie można przy syrenie przekręcić kluczykiem i wtedy się nie wyłącza sygnał ? Ja osobiście nic nie słyszałem o takim prawie a byłem tu i tam i jakoś nikt się nie przyczepił.
            Była O1 130/280 powered by turbodiesel.pl

Była O2 143/305 powered by turbodiesel.pl

Jest O1 1.6 BFQ

Komentarz

• Robert
              Classic
              • 2005
              • 12

Zamieszczone przez Ziomal
              Robert, a czasem samemu nie można przy syrenie przekręcić kluczykiem i wtedy się nie wyłącza sygnał ? Ja osobiście nic nie słyszałem o takim prawie a byłem tu i tam i jakoś nikt się nie przyczepił.

W tym alarmie syrena nie ma osobnego wyłącznika , wyłacza sie go poprzez kod w centrali
              ktory zna tylko serwis.
              Oczywiście chętnie mogą go wyłaczyć tylko pytam ,czy jest sens wyłączać na czas wyjazdu za granicę .

W każdym bądź razie dzięki za odpowiedzi.

Komentarz

• Qulek
                RS
                • 2005
                • 1630
                • Octavia II combi (1Z5)
                • CAXA 1.4 TSI 122 KM
                • CHPA 1.4 TSI 140 KM

No wlasnie mam alarm zakladany w ASO ale nie fabryczny .. tylko taki które ASO zakłada Firmy X i nie wiem czy mozna w nim wlaczyc pikanie.. instrukcja jest po wlosku i niestety nie kminie o co kaman..A tata by jednak chcial zeby sygnalizowalo dźwiękowo ze alarm wlaczyl czy wylaczyl.. :szeroki_usmiech
                BEST Czesci i artykuly motoryzacyjne

Było O1 jest O3

Komentarz

• Krzych
                  Rider
                  • 2005
                  • 671

No wlasnie mam alarm zakladany w ASO ale nie fabryczny .. tylko taki które ASO zakłada Firmy X i nie wiem czy mozna w nim wlaczyc pikanie.. instrukcja jest po wlosku i niestety nie kminie o co kaman..A tata by jednak chcial zeby sygnalizowalo dźwiękowo ze alarm wlaczyl czy wylaczyl..
                  Podaj producenta alarmu bo w ASO na terenie kraju montują alarmy różnych producentów.
                  DigiTech PROMOCJA na chiptuning ZOBACZ
                  www.chiptuning.katowice.pl
                  DIAGNOSTYKA, CHIPTUNING, HAMOWNIA OBCIĄŻENIOWA

Komentarz

• T/J
                    Drive
                    • 2006
                    • 87

Witam
                    Oficjalnie w prawie pisanym tego nie ma i obcokrajowców w starej UE się na razie toleruje. Ale ASO miało racje ponieważ dobre wychowanie nakazuje zachowywać się w całej już nowej UE tak aby nie przeszkadzać innym.Tam te funkcje mają powyłączane bo tak nakazuje prawo nie pisane .
                    Wyobraź sobie że przyjażdżasz w nocy na osiedle mieszkaniowe latem gdzie jest gorąco i w mieszkaniach są pootwierane okna a ty wysiadasz ze swej bryki i BEP BEP a jak tak co kilka mimut przyjeżdża następny koleś i BEP BEP i w ten sposób zakłucasz skutecznie innym spokój.Rozumiesz.Kultura jest potrzebny wszędzie również u nas .Wszyscy powinni powyłączać te funkcje.Pisze to bo mam w niemczech w POLICAI kogoś z rodziny i stąd o tym wiem.
                    Pozdrawiam

Komentarz

• chester121
                      L&K
                      • 2005
                      • 1053

T/J,
                      w krajach UE w lecie maja zamkniete okna bo tam kazdy wiekszy blok ma klimatyzatory
                      to tylko w polsce jest tak ze w lecie jest okno otwarte

jak bylem we wloszech czy w holandi, austrii itp
                      to w lecie jest tak goraco ze nie da sie wytrzymac na dworze wiec po co otwierac okna????

po za tym ilekroc wychodzilem do sklepu to na parkingu piszczaly alarmy wlascicieli(podczas zamykania czy otwierania) i jakos nikomu to nie przeszkadzalo :wink:

a w nocy dopiero zaczynaja jezdzic samochodami, bo w dzien jest tak goraco ze nie wszyscy sie decyduja
                      my np jezdzilismy albo wczesnie rano albo wieczorkiem bo jak na dworze jest + 40 czy wiecej to klima na nic sie nie zda (

Komentarz

Pracuję...