guzolot, nie chodzi mi o podłączenie radia tylko o wykombinowanie przejściówki do podłaczenia Triflexa do oryginalnego kabla od radia. Wolałbym mieć ja przygotowaną przed zdjęciem podsufitki a nie poźniej na szybko lutować w aucie.
Ja podłączyłem Triflexa w sposób następujący:
- zdemontowałem ori antenę i odciąłem z niej kawałek przewodu z wtyczką antenową
- W Triflexie odciąłem wtyczkę FM, zarobiłem przewody i przylutowałem wtyczkę z ori anteny
- tak spreparowanego Triflexa podłączyłem do przewodu antenowego w samochodzie
Całość generalnie działa OK, jedyna drobna niedogodność to fabryczne radio śmieci błędem informującym o niepodłączeniu anteny - bez wpływu na eksploatację.
guzolot, nie chodzi mi o podłączenie radia tylko o wykombinowanie przejściówki do podłaczenia Triflexa do oryginalnego kabla od radia. Wolałbym mieć ja przygotowaną przed zdjęciem podsufitki a nie poźniej na szybko lutować w aucie.
to jak juz wczesniej doradzałem.....trzeba podjechać na szrot i za piwko kupić stara antene z 01, lub vw. Odciąć kabelek......i w domu sobie na spokojnie zrobić "przejscówke"
[ Dodano: Pon 07 Cze, 10 14:42 ]
Zamieszczone przez jacog
piotrek_os, dzięki. Jak się domyślam kabel który idzie do radia ma złącze takie jak pokazałeś w temacie:
Komentarz