[O1] Podłokietnik - ambiente

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • kuba772
    Drive
    • 2010
    • 68

Zamieszczone przez radik79
    z tego co mi się wydaje to stabilizator jest jeden, a skrzypią gumy na łączniku/łącznikach stabilizatora
    czasami wystarczy kapkę wd40 lub innego specyfiku prysnąć na łączenia i skrzypienie ustanie. moim zdaniem 20 tysięcy km to na wymianę gum troszkę za mały przebieg. w roomsterze wymieniałem po 70000 km bo już prawie ich nie było
  • Iwan89
    Ambiente
    • 2009
    • 183

Hej, ma ktoś w swojej Skodzinie podłokietnik w wersji ambiente?

Bo ogólnie chodzi mi o to, jak kolorystycznie on wygląda? W internecie znalazłem tylko podłokietniki do O1 przed liftem i do elegance.

Ma ktoś może zdjęcie takiego podłokietnika?

Komentarz

• str33t
      Rider
      • 2010
      • 625

Ja mam w swojej podłokietnik. Kupiłem ori na allegro i pasuje plug&paly (cena ok 200 zł). Ciężko jest znaleźć czarny podłokietnik, który pasuje do wnętrza, ale się da. Jak chcesz, to fotkę Ci jutro podeślę :wink:

[ Dodano: Pon 03 Maj, 10 23:22 ]
      Przepraszam, że tak późno, ale dopiero wróciłem z weekendu majowego :wink:
      Oto fotki (auto "troche" brudne, to nie wypominaj :P ; jakość komórkowa ):

Jak widać na zdjęciach wszystko pasuje idealnie - bo to oryginał. Monataż jest bardzo prosty (zdejmujesz tunel, przykręcasz łapę, zakładasz tunel, przykręcasz podłokietnik i cieszysz się, że masz gdzie położyć łapkę w trakcie jazdy :wink: ). Zapewne czytałeś inne tematy, tak jak ja przed kupnem, ale powtórzę co nieco: Golf i Leon mają takie same podłokietniki, ale u nich jest więcej plastiku, tzn. jak bedziesz montował, to trzeba będzie przyciąć trochę boczne osłony. Zwracaj uwagę przy kupnie, aby była w zestawie łapa montażowa, baz niej jest ciężko (w serwisie chyba ok 50 zł); pytaj też o śruby (ja nie miałem ich w zestawie, to płaciłem w serwisie 30 zł). Nie polecam Ci jakiś biedronkowych wynalazków (nie obrażając Biedronki), bo jeździłem autkiem z takim podłokietnikiem i nie było wygodnie, a i montaż skomplikowany. I to chyba na tyle :wink:

Komentarz

Pracuję...