mój dezelek przed cip.. na trasie pali ok 6 a w miescie ok 7 po cip.. na trasie ok 5 przy spokojnej jezdzie a jak ładuje to ok 8 litra. Kom przy przysrieszaniu na Max na 1 pok 55l :shock: a na 2 38l :shock:
Smarowanie zamków.
Zwiń
X
-
wd40 jest środkiem penetrującym - smaruje tak sobie. Poszukaj np oliwy do maszyn do szycia, w ostateczności można też olejem silnikowym - ale trzeba się liczyć z tym, że po operacji kluczyk może przez kilka dni niekoniecznie być czysty po otwarciu/zamknięciu drzwi. :twisted:
Ps kiedyś była taka oliwka w sparyu- inhibol- do urządzeń precyzyjnych - stosowali to np rusznikarze do konserwacji broni - na zamki też było dobre- ale dawno nie widziałem ustrojstwa w sklepach.Zenuś pa pa teraz gra nam rcd310- i bardzo fajnie gra.masz problem z LPG - walnij na PW - postaram się pomóc
Komentarz
-
-
Staszek20vt, ja mówie o oliwkach castrola.. albo taki płyn do smarowania broni "Lubens" czy jakos tak .. w czerwonej puszcze z pistoletem na niej.. u mnie w sklepie np. jest ale nie wiem czy w innych miastach nie bedzie wlasnie w sklepach mysliwskich lub sklepach z bronia.. :szeroki_usmiech
Komentarz
-
-
Witam! Jak dobrze rozumiem, to lejecie te wszystkie "świństwa" do bębenka zamka???
Jeśli tak to ZBRODNIA I ZABÓJSTWO DLA ZAMKA. Preparat WD-40 to nic innego jak nafta w spray'u - nic nie warta. Olej silnikowy no comments.. Zwróccie uwagę na dobre wkładki bębenkowe w zwykłych drzwiach do domu (np. Gerda) napisane jest po kilka razy wielkimi wołami NIE SMAROWAĆ WKŁADKI!!!!!! Moim skromnym zdaniem zaryzykowałbym delikatny smar silikonowy i to też w ostateczności. Najprawdopodobniej zamek zamarza. Wystarczy osuszyć, mozna też ostroznie zaaplikować rozmrazacza, ale lepiej ogrzać i osuszyć.
pzdr. Endress
Komentarz
-
-
Olej silnikowy no comments.
ostroznie zaaplikować rozmrazacza
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Qulek
.. a zamek w domu to chyba w innych warunkach pracuje niz zamek w drzwiach....
A jak jest z zamkami w bramach,furtkach, drzwiach wejsciowych? zamarzają? Nie mam żadnych dowiadczen bo mieszkam w bloku ale wydaje mi sie ze jak zamek się używa to szybciej zamarźnie.
Spotkałem się juz ze jak zamarznie zamek od kierowcy to wchodzi sie przez drzwi jestli takowy jest od pasażera, raz nawet musielismy wchodzic do samochodu przez bagażnikops:
Gratuluję wyboru forum
Komentarz
-
-
No kolega który ma zamek w bramie do domu musi skakać przez brame bo marznie zamek co jakis czas.. wiec wydaje mi sie ze marznie.. Ja tez mieszkam w bloku ale wiem ze zamki nie smarowane majace wilgoc w sobie muszą :!: zamarznąc nie ma takiej siły która im tego zabroni.. no chyba ze im sie pomoze..
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez endressZwróccie uwagę na dobre wkładki bębenkowe w zwykłych drzwiach do domu (np. Gerda) napisane jest po kilka razy wielkimi wołami NIE SMAROWAĆ WKŁADKI!!!!!!Była 01 2.0 AQY + LPG, jest Focus Mk2 1,6 + LPG
Komentarz
-
-
Do smarowania wkładek zamków(także Gerda) jest specjalne smarowidło beztłuszczowe.Dzięki temu,że nie ma tłuszczu do wewnętrznych elementów nie klei się kurz i inne nieczystości fruwające w powietrzu.
Można ten specyfik kupić w punktach specjalizujących się w naprawie zamków.Zbilansowana dieta to piwo w obu dłoniach.
Komentarz
-
-
a coś takiego http://www.bestgun.pl/ballistol-spray-50-ml-p-134.html
chodzi mi bardziej o stacyjkę niż zamek, ale w sumie wszystkie zamki i stacyjkę bym psiknął
Komentarz
-
-
aż dziw bierze że nikt nie zaproponował tak banalnej propozycji jak wymontowanie wkładki (całe 15 minut roboty) wyczyszczenie jej i "nasmarowaniem" jej grafitem w proszku....
ops:
zrobiłem tak 5 lat temu zaraz po zakupie mojego jeździdła bo zacinały się zamki w drzwiach kierowcy i klapie bagażnika....do dziś nawet nie tykałem tego bo po prostu działa
aczkolwiek pewnie niedługo zajrzę do środka co się ciekawego dzieje profilaktycznie i znów zaaplikuję grafitu
Komentarz
-
Komentarz