[O1] wymiana drzwi ,lusterek..

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • descente
    Classic
    • 2010
    • 21

Nie wiem jak Wy ale ja kupuję jak najlepsze opony, ale rzadko myślę o tym, żeby jak najszybciej dojechać ale żeby jak najszybciej zatrzymać, i tu nawet 5% to może być czyjeś życie lub zdrowie.
    Metr dalej i już ktoś może mieć nogi połamane a to jest moim zdaniem nie warte tych 300 czy 500zł (nawet jeśli to nie moje nogi).
    Raz tylko miałem dziecko na masce /nic na szczęście się nie stało/ i nie mam zamiaru pluć sobie potem w brodę, ze "oszczędziłem" na czymś na czym się nie oszczędza.

Zamieszczone przez tomek
    Dla mnie, opony to jak ESP, dmucham na zimne i osobiście biorę lepsze, na czym innym się przyoszczędzi.
    Jakbym nie miał kasy na dobre, markowe opony, to bym kupił mniejszy rozmiar i na stalowej feldze
    Całkowicie się zgadzam.
  • vince123
    Elegance
    • 2009
    • 923

mialem mala kolizje, ucierpialy w niej m.in drzwi rzednie lewe +tylnie lewe , lusterko ....elementy te kwalifikuja sie do wymiany.
    znalazlem kompletne drzwi od 'dawcy' z anglii (OI hatchback z tego samego roku co moje auto), sa one w tym samym kolorze..teraz pytanie -
    1-- czy beda one pasowaly do mojego sedana :?: :?: boje sie ze moga nieznacznie roznic sie wymiarami i po zalozeniu beda jakies szczeliny itd...
    2--co do lusterka-ori bylo nie elektr. , zastanawialem sie nad zakupem elektrycznych
    lusterek..duzo roboty bylo by przy ich montazu :?: czy nie warto zawracac sobie tym glowy :?:
    3 - sprawa lakieru ...jak skorygowac roznice odcieni lakieru, jezeli zalozyl bym te drzwi od angola ...jakas polerka/cieniowanie :?:
    mile widziane wszystkie podpowiedzi,sugestie..
    sprzedam do OI :

szyby cala lewa strona
    nadkole nowe LP
    kontakt PW

Komentarz

• JanuszSz
      RS
      S_OCP Member
      • 2007
      • 2835
      • Superb II combi (3T5)

Drzwi będą pasowały.Nie będzie różnicy w wymiarach.
      Co do założenia el.lusterek,to pogadaj z elektrykiem.Roboty dla fachowca dużo nie będzie.
      Jeśli drzwi z tego samego roku,co Twoje,to istnieje duże prawdopodobieństwo,że nie będzie różnic w odcieniu.Ale tego nie stwierdzisz,dopóki nie zobaczysz.
      Zbilansowana dieta to piwo w obu dłoniach.

Komentarz

• vince123
        Elegance
        • 2009
        • 923

Zamieszczone przez JanuszSz
        Jeśli drzwi z tego samego roku,co Twoje,to istnieje duże prawdopodobieństwo,że nie będzie różnic w odcieniu.Ale tego nie stwierdzisz,dopóki nie zobaczysz.
        koles mial mi wyslac dla upewnienia zdjecie z danymi auta ( ta naklejka z bagaznika spod wykladziny) ...jezeli kod lakieru bedzie sie zgadzal to je wezme..bo nowych drzwi chyba nie oplaca sie kupywac i malowac.... :?:

nr lakierow zgadzaja sie . nie chce zakladac 2watku dlatego tutaj zapytam-
        -wysylal ktos moze drzwi kurierem :?: :?: jaka firme polecacie :?: Sprzedajacy nie posiada podpisanej umowy z zadna firma kurierska,a mnie interesuje przesylka pobraniowa...
        sprzedam do OI :

szyby cala lewa strona
        nadkole nowe LP
        kontakt PW

Komentarz

Pracuję...