Mam okazje kupic Larka nowego 43.2 LM PL za 179 zlotych co sadzicie o niej mozna w nia wgrac bez problemu AM czy trzeba ja odblokowywac? Czy moze Goclever 5055 lub 5056? I jak tutaj wyglada odblokowanie.
Alarm do O2 ???
Zwiń
X
-
shado, a kto ci fabryczny zamontuje do używki?
jeśli nowy to wyjeżdża z fabryki ale większość dealerów montuje swój szajs twierdząc, że to fabryczne alarmy
tomil, masz rację- każdy po CANie
mariusz8, zapytaj chłopaków ze swoich okolic kogo polecają(jaki zakład) i tam montujprzyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez piotrek_gdyshado, a kto ci fabryczny zamontuje do używki?
Zamieszczone przez piotrek_gdy
tomil, masz rację- każdy po CANie
Założyłem inny i też się okazuje, że nie jest super. Otwarcie samej klapy bagażnika z pilota nie powoduje chwilowej deaktywacji alarmu, a domknięcie szyb z pilota powoduje włączenie awaryjnych.
Więc nie mówcie, że każdy na CANie, będzie dobry, bo to nie prawda.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez shadosyrena podpięta do modułu elektroniki
ciekawe jako koszt takiego alarmu w ASO-2tys?3tys?
jak sprawdzasz kodowanie to ci wyskakuja różne komponenty w modułach elektronicznych, co być może sugeruje, że niekoniecznie dolożenie może być takie proste
czujniki tak, plastikowowe osłonki tak, wyłacznik na słupku tak(no i nowy plastik na słupek), kabelkologia tak, pewnie jakas syrenka
no i elektronika
tak z ciekawości czy ktoś sie dowiadywał w ASO czy jest mozliwość dołożenia ori alarmu?przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez tomilKażdy po szynie CAN- nikt więcej Ci na forum nie napisze.
Meta System HPB6 VW CAN, Tytan DS400CAN, Seo Perfect Can, Logic Can.
Kolejność nie jest przypadkowa.
Trzeba jeszcze wspomnieć o bardzo dobrych, polskich autoalarmach Dog, ale osobiście nie miałem z nimi do czynienia.
Pierwszy system jest włoski, pozostałe polskie. Wszystkie wymienione, to pierwsza klasa.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez norbert.s.Zamieszczone przez tomilKażdy po szynie CAN- nikt więcej Ci na forum nie napisze.
Meta System HPB6 VW CAN,
Wiem, że Meta ma bardzo dobre opinie, ale ja się jakoś zraziłem. Zresztą w czasie gwarancji też miałem z nią jaja. Kolega ma Mete w Swifcie i już był z nią w serwisie kilka razy, bo od czasu do czasu przestaje reagować na sygnał z CANa. Naprawia ją albo przeprogramowanie, albo odłączenie aku. Tak czy inaczej, ja ostatni raz kupiłem niefabryczny alarm (choć do Switfa można kupić tylko Metę i ona jest serwisowana jako fabryczna).
Komentarz
-
-
Dzięki za liczne głosy na forum. Zasadnicze pytanie brzmi czy wogóle warto montować alarm skoro mam już blokadę skrzyni biegów i ubezpieczenie AC. Alarm to dodatkowe 2 tys PLN.
Ja w poprzednim autku miałem alarm firmy SEO i byłem bardzo zadowolony więc ewentualnie w grę by wchodził SEO Perfect CAN.
Jeśli już zapadnie decyzja o montażu to potrzebuję jakiegoś zaufanego warsztatu najlepiej z Łodzi. Możecie coś polecić?
Komentarz
-
-
Witam!
Zamieszczone przez mariusz8Dzięki za liczne głosy na forum. Zasadnicze pytanie brzmi czy wogóle warto montować alarm skoro mam już blokadę skrzyni biegów i ubezpieczenie AC.
tu odsyłam do swojego posta sprzed miesiąca:
czyli blokada nie wystarcza
wydaje mi się ze najlepsza byłaby jakaś samodzielna blokada zapłonu
pozdrawiam i życzę spokojuech...
TomikT
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez golibrodamariusz8,
Do samochodów grupy VW po CAN firma DEST Braterska Łódź
Zamieszczone przez tomiktmariusz8,
czyli blokada nie wystarcza
wydaje mi się ze najlepsza byłaby jakaś samodzielna blokada zapłonu
pozdrawiam i życzę spokoju
[ Dodano: Wto 04 Maj, 10 11:17 ]
Zamieszczone przez golibrodamariusz8,
Do samochodów grupy VW po CAN firma DEST Braterska Łódź
Rozmawiałem z firmą i wydaje mi się że montują dobre alarmy. Zwłaszcza że wszyscy dilerzy Skody z łódzkiego się u nich zaopatrują. Koszt alarmu w wersji z kartą SPiiD to 850zł + ewentualnie czujnik położenia (lawetowy) 200zł.
Dzięki za pomoc.
Komentarz
-
-
Witam, ja posiadam u siebie Dog 50 Dest'a , jestem zadowolony, żadnych problemów, samoczynnych załączeń czy innych jeszcze rzeczy.
Domykanie szyb działa, tak samo jak automatyczne zamykanie centralnego po kilkunastu sekundach w przypadku gdy rozbroimy alarm pilotem ale nie otworzymy żadnych drzwi.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez mariusz8Zamieszczone przez freekonWitam, ja posiadam u siebie Dog 50 Dest'a , jestem zadowolony
Komentarz
-
Komentarz