wymiana filra paliwa O1 2.0 benzyna

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • pabloarl
    Classic
    • 2005
    • 5

Tak się szczęśliwie :wink: składa, że mam dwie Octy modyfikowane przez Andrzeja: ASZ - auto nidgy nie mierzone na hamowni, ale MisiekWAW (zresztą nie tylko ON) może się wypowiedzieć na temat skuteczności programu. AUM - Modyfikowany przy 160kkm -(186km/280nm) żadnych problemów, oprócz seryjnego sprzęgła, które trzeba było wymienić po modzie.

PS. Nie jestem w żaden sposób związany kapitałowo z Unitronic'em - po prostu jestem ZADOWOLONYM KLIENTEM.
    Octavia Tour Ice+
    ALH 90@137/210@290
  • Rafał Kurpik
    Classic
    • 2005
    • 4

robiłem przeglad w sojej O1 po 120 kkm jako ze to pierwszy przeglad od kąd jestem jej posiadaczem postanowilem wymienic wszyskie filtry włacznie z filtrem paliwa.
    najpierw nie moglem go namierzyć, potem gdy go znalazlem okazalo sie ze jest schowany pod O1 koło baku paliwa. niestety ma dosyć szczególne zapinki.
    może ktoś wie jak to poprawnie zrobić samemu tak by nie uszkodzić końcowek

Komentarz

• nico21
      RS
      S_OCP Member
      • 2005
      • 2640
      • Volkswagen

hehe. Tez sie troche natrudziłem z wymiana tego filtra :? Jest to do zrobienia. Te zapinki sciaga sie przez ścisniecie ich symetrycznie z dwóch stron - sa one w tych miejscach bardziej podatne na scisk. Trzeba sie troche nagimnastykowac z tym bo wszystkie przewody sa tu jakby na miare doprowadzone.

Te zapinki sa przy pompie paliwa w baku ( dojscie pod siedzeniem od pasazera z lewego tyłu ) wiec dokładnie mozesz obadac gdzie sie ja naciska - bo przy filtrze nie ma juz takiego dostepu niestety.

Powodzenia i mało meczacej wymiany. Daj znac czy wymieniłes bez uszczerbku
      DACAR.team

Komentarz

Pracuję...