Nakładki naprogowe

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • ludwikk1
    Classic
    • 2010
    • 9

Nakładki naprogowe

Zamieszczone przez phrix
    Najpierw napisz jaki przebieg, wtedy można cos doradzić.
    Każdy dwumas 1.9 TDI można wykończyć w 1 dzień nawet nówkę z salonu.( potwierdzone i sprawdzone w kilku autach ..nie jestem takim szatanem lecz to dzieła kolegów z upalania Q)
    Podstawa to dobra diagnoza.
    Naprawa ( nabijanie ) tarcz sprzęgłowych lub regenracja docisków polecam w Ursusie na ul. Dzieci Warszawy sam naprawiałem zestaw ,który nie mogłem dokupić ( inne auto niż s.)

[ Dodano: Pon 01 Lis, 10 11:51 ]
    Zamieszczone przez robekcool
    TOMASZEK masz rację jednak ocena stanu części to podstawa. Inaczej każde ślizgające się sprzęgło kończyłoby się wymianą kpl z dwumasem włącznie, każdy notfaul wymianą turbiny, itd. Wg mnie pies jest pogrzebany w trafnej diagnozie.

np. raz wytrzyma dana część 100 tysi ,raz 300 tysi bez diagnozy mozna tylko wymieniać w ciemno.
  • radik79
    Ambiente
    • 2008
    • 222
    • Octavia III (5E3)
    • CAXA 1.4 TSI 122 KM
    • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Nakładki naprogowe

Witam,

Chciałbym się poradzić co zrobić.
    Jakiś czas temu montowałem w ASO oryginalne nakładki progowe. W tym tygodniu zobaczyłem, że jedna z nakładek odkleiła się, a ponieważ jest to bardzo sztywny plastik porysował mi drzwi od spodu. Rysa jest na tyle głęboka, że prawdopodobnie zdarty jest podkład (białe ślady). Rysa a właściwie wytarcie jest na około 0,5 cm średnicy.

Wiadomo próg wyczyszczą i jeszcze raz przykleją nakładkę, ale co zrobić z drzwiami?

Pozdrawiam,
    Radek
    ... Èerná Magic s perle»ovým efektem, dvouzónová klimatizace s elektronickou regulací, dal¹í 4 reproduktory vzadu, navigaèní systém "COLUMBUS"...

Komentarz

• oolsztyniak
      RS
      S_OCP Member
      • 2007
      • 6647
      • Superb II combi (3T5)
      • BMN 2.0 TDI RS 170 KM

Zgłoś im to, że przez odklejenie się osłony porysowało Ci drzwi.
      Jeśli nie zasłonią się tym, że osłona odkleiła się bo niewłaściwie była używana to masz niestety problem (niewłaściwie czyt. uderzyłeś gdzies podłogą etc.)
      A jeśli stwierdzą, że faktycznie jest to ich wina walcz o pomalowanie drzwi.
      Na wymiane nie masz co liczyć niestety...
      Była O2 RS 190 km / 436 Nm
      Jest Superb 2FL 201 km / 436 Nm

Komentarz

• shado
        RS
        S_OCP Member
        • 2007
        • 5315
        • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Mnie krzywo przykleili i zdarło mi lakier na drzwiach. Malowali w ramach gwarancji drzwi + wymieniali obie listwy z przodu na nowe.
        BIURO RACHUNKOWE WIELICZKA KSIĘGOWOŚĆ WIELICZKA

SPRZEDAM OII 1.9TDI Elegance 2007

Komentarz

• radik79
          Ambiente
          • 2008
          • 222
          • Octavia III (5E3)
          • CAXA 1.4 TSI 122 KM
          • CZDA 1.4 TSI 150 KM

shado,

Mam pytanie malowane miałeś całe drzwi? Boję się malować całe drzwi, nie wiem czy załatanie spodu nie będzie lepszym rozwiązaniem.

Pozdrawiam,
          Radek
          ... Èerná Magic s perle»ovým efektem, dvouzónová klimatizace s elektronickou regulací, dal¹í 4 reproduktory vzadu, navigaèní systém "COLUMBUS"...

Komentarz

• fuego_2007
            Ambiente
            • 2009
            • 230
            • Octavia II (1Z3)
            • BSE 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez radik79
            ale co zrobić z drzwiami?
            Gdybym robił to osobiście to pomalowałbym ci drzwi tylko i wyłącznie od spodu bez konieczności malowania z zewnatrz.

Komentarz

• shado
              RS
              S_OCP Member
              • 2007
              • 5315
              • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

radik79, malowali od listwy drzwiowej w dół. Podobno rozważana była wymiana całych drzwi, ale postanowili zacząć od malowania. Z czujnikiem lakieru odbierałem auto i nie widać różnicy w grubości lakieru.
              BIURO RACHUNKOWE WIELICZKA KSIĘGOWOŚĆ WIELICZKA

SPRZEDAM OII 1.9TDI Elegance 2007

Komentarz

Pracuję...