Nowa OII FL Elegance, tapicerka, wnetrze, deska?? WAŻNE.

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Tomekbiala
    Classic
    • 2011
    • 27

Zamieszczone przez radekgw
    astra kombi - 150KM, dla mnie (nie wiem jaki silnik, jakis swap) moze 2 dlugosci
    153,6 KM 329Nm by Tune-up
    Zamieszczone przez Ficu
    Kolego ta Astra miała pod maską c20xe, i nie wiem czy byś sobie z nią poradził, kierownik musiał być ***a :P
    Wolnossąca benzyna 2.0 SFI i moc około 150 km , u kolegi radekgw, widać troche więcej niż 150 km i do tego jest to TDI więc astra mogła polegnąć nieważne czy kierownik ogarniał czy nie .
  • Rekin Chlebojad
    Rider
    • 2010
    • 474

Witam, jakis czas temu zamowiłem O2 FL Elegance, wybrałem wnetrze a własciwie siedzenia SHADOW ONYX, (wyglad siedzen znam z katalogu na stronie, całe czarne z pionowymi tak jak by faldkami)Listwy standard (srebrne Elegance) jednak co z reszta?? Czy ktos wie jaki bedzie doł deski rozdzielczej?? Boczki dzwi??

Wiem troche pozno sie z tym budze ale wolal bym wiedziec czy czegos nieprzeoczyłem i sie nie miło rozczaruje przy odbiorze auta.

Pozdrawiam
    [scroll:d077aef450]Moja Czesia 1.6 TDI CR DSG---SPRZEDANA------> Jest Lexus CT200h [/scroll:d077aef450]

Komentarz

• Big
      RS
      S_OCP Member
      • 2007
      • 6389

Plastiki na dole deski i na panelach drzwi też będziesz miał czarne.
      Czarny Elegance

Komentarz

• Rekin Chlebojad
        Rider
        • 2010
        • 474

ok czyli całe wnetrze bedzie czarne bez odcieni szarosci czy bezu? procz listew dwkoracyjnych wokol radia i skrzyni, na drzwiach i w polowie deski. a co z podsufitka?

Sorki za "głupawe" pytanie ale wolal bym to wiedziec.
        [scroll:d077aef450]Moja Czesia 1.6 TDI CR DSG---SPRZEDANA------> Jest Lexus CT200h [/scroll:d077aef450]

Komentarz

• szkoda
          RS
          S_OCP Member
          • 2005
          • 22543

Zamieszczone przez Rekin Chlebojad
          co z podsufitka
          podsufitka tylko w RS jest czarna o ile się nic nie zmieniło po fl, ale nie sądzę...
          saport techniczny baj DGW
          była BKD+DSG '05 120kkm
          była BXE '08 190kkm
          no i nie ma :-)

Komentarz

• mrsojer
            Drive
            • 2010
            • 76

jeszcze wstawki w siedzeniach bedziesz miale ciemno szare, a reszta oprocz podsufitki to weszystko czarne jak czarna dziura ja tak mam w elegance i zaluje czasem ze to nie ivory

Komentarz

• Rekin Chlebojad
              Rider
              • 2010
              • 474

no to sie ciesze bo juz myslałem żeby mi nie zrobili jasnych kremowych lub szarych czesci dolnej deski rozdzielczej lub kremowej, bo to mi sie nie podoba, tzn to kremowe super wyglada, ale .... bez komentaża , trzeba chyba z Karcherem do butow jezdzic. Podsufitke już wiem bedzie jasna i fajnie

Komentarz

• Big
                RS
                S_OCP Member
                • 2007
                • 6389

Zamieszczone przez Rekin Chlebojad
                tzn to kremowe super wyglada, ale .... bez komentaża , trzeba chyba z Karcherem do butow jezdzic.
                Bez przesady, nie jest tak źle Jak się dba o auto to nie ma z jasnym problemów.
                Czarny Elegance

Komentarz

• Maicroft
                  Moderator
                  S_OCP MemberModeratorr
                  • 2004
                  • 25757
                  • Audi

Big, Jak sie wozi w garniaku to nie jest zle - prawda, jak sie wozi w ubiorze codziennym i/lub pracuje w terenie to nie ma szans :lol:
                  Spritmonitor.de

Komentarz

• Big
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2007
                    • 6389

Maicroft, no ale nikt rozsadnie myślący nie wybiera do "woła roboczego" jasnobeżowej tapicerki.
                    Czarny Elegance

Komentarz

• Maicroft
                      Moderator
                      S_OCP MemberModeratorr
                      • 2004
                      • 25757
                      • Audi

Big, Flotowcy maja rozne pomysly
                      Spritmonitor.de

Komentarz

• rkb
                        RS
                        • 2008
                        • 2152
                        • Rapid Spaceback (NH1)
                        • CYVB 1.2 TSI 110 KM

A czy w ambiente da sie zamowic auto z czarnym wykonczeniem deski? to ala szare wyglada jak plastkiki z łady :P juz w O1 mi bardziej do gustu przypada ....
                        Kiedyś O1 1.8T , Później O2FL 1.6 Fabia II 1.9 TDi, teraz Rapid 1.2 TSI 110 km

Komentarz

• Rekin Chlebojad
                          Rider
                          • 2010
                          • 474

Zamieszczone przez rkb
                          to ala szare wyglada jak plastkiki z łady
                          rkb, i dla tego sie już przestraszyłem;( żebym nie miał szarego, bo to tak wyglada jak napisałes. Bo to jest gora czarna a dol czarny prawda?? Mowa w Ambiente o tym co mowisz, ja zamowiłem Elegance wiec tego nie bedzie z tego co koledzy wyzej pisza.

Komentarz

• SP9XWW
                            Rider
                            • 2009
                            • 579

Zamieszczone przez rkb
                            A czy w ambiente da sie zamowic auto z czarnym wykonczeniem deski? to ala szare wyglada jak plastkiki z łady :P juz w O1 mi bardziej do gustu przypada ....
                            Wygląda na to, że da się. Przynajmniej tak mi powiedział jeden ze sprzedawców w salonie. Ja przy zamawianiu Elegantki miałem takie same odczucia. Ambiente nie do końca mi się podobał z wykończeń (srebrne plastiki a'la tandeta). Srebrny Carbon w Elegance mnie odrzucił od siebie (jak qna można zadrukować farbą imitację kratki na plastiku z Ambiente?). Moja żona jak go zobaczyła, stwierdziła stanowcze NIE :!: Więc w zasadzie pozostałem bez opcji wyboru, ostał się jeno dekor drewniany i czarne wnętrze. Chorowałem strasznie na Ivory, ale jednak względy praktyczne (czyt. żona) :lol: oraz dotychczasowe doświadczenia zmusiły mnie do innego wyboru, że lepszym wnętrzem niestety będzie Onyx. Ciemne to wszystko wyjdzie zdaje mi się - widziałem niestety przez krótką chwilę takie wnętrze - ale chyba jedyną alternatywą będą białe dywaniki, jasno świecące zegary w nocy i moherowy jasny "pokrowczyk" na gałę zmiany biegów...

Swoją drogą, dramatyczne jest to, że w zasadzie klient nie do końca ma z czego wybrać. Classic - wiadomo, Ambiente tylko srebrne tandetne plastiki a w Elegance Carbon i ciemny Wood. Aż się prosi zaoferować jeszcze inne opcje...

Podczas rozmów z jednym ze sprzedawców doszliśmy do wniosku, że w zasadzie najładniejszą opcją (oczywiście poza Ivory z Woodem) jest to nieszczęsne wykończenie z Classika. Ale jego montaż w wersji Ambiente i Elegance to profanacja.
                            IMHO brak innych opcji to duży fake ze strony producenta...

PS: Na osłodę i wizualizację swoich niespełnionych marzeń, koło komputera położyłem sobie gąbkę z irchy w kolorze Ivory ...i tak sobie od czasu do czasu na nią zerkam z tęsknotą i przegładzę (niby przypadkiem) paluchem... :lol:

PS2: Dla zainteresowanych - dopadłem zdjęcia środka Elegance w ciemnej karnacji, z Wood dekorem. Na sieci naprawdę ciężko znaleść zdjęcia takiej konfiguracji - więc zamieszczam dla potomnych. Uwaga na światło jarzeniowe oświetlające wnętrze! Znacznie zniekształca rzeczywisty kolor tapicerki!

Vy 73! de S!@w

Komentarz

Pracuję...