Yarwa, gratki autka, fajny wypasik, tylko do planow zapomniales dodac wlepe na tyl :diabelski_usmiech
[Inne] Słaby docisk klocka do tarczy?
Zwiń
X
-
kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6
SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEMTagi: Brak
-
-
to wprawdzie nie octavia, ale co Wy na to, moje niewprawne oko mówi mi, że to krótko mówiąc nie hamuje, prawda :?:saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
-
-
Zamieszczone przez szkodamądrych mechaników
trzeba rozebrać zacisk po kolei i zobaczyć:
1. prowadnice, maja się swiecić jak ......, jesli są zasyfione wyczyścić i nasmarować lub kupić nowe razem z gumkami.
2. wyczyscić do białości miejsca pracy, tam gdzie chodzi klocek( te podparcia na górze i dole).
3. zdjąć osłonę gumową tłoczka i zobaczyć czy nie ma syfu, ma się swiecić jak....
tloczek ma dość lekko chodzić, jak nie to rozruszać.
Komentarz
-
-
szkoda, a patrzyłeś jak jest z drugiej strony tarczy? Jeśli na odwrót ( brzeg zjechany a środek nie ruszony ) to może być problem z kołkami prowadzącymi ( skrzywione ) lub z całą częścią nazwijmy to "jarzma" prowadzącego klocki ( skrzywione ).
A tak najbardziej to wygląda to na skrzywioną lub źle założoną piastę przez co tarcza nie jest równoległa do powierzchni tłoczka, zacisku i klocków.Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)
Komentarz
-
-
kowal 2002, ZTCW to na pierwszej fotce jest jedna strona a na pozostałych dwóch - druga.
[ Dodano: Pią 07 Maj, 10 11:10 ]
(ja tego nie widziałem nawet na żywca, wiem tyle co Wy)
kowal 2002, podobno jest coś tam spieprzone z pochyleniem koła.
spoko, wiem, że sobie teoretyzujemy
zdaję sobie sprawęsaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szkodakowal 2002, ZTCW to na pierwszej fotce jest jedna strona a na pozostałych dwóch - druga.
kowal 2002, podobno jest coś tam spieprzone z pochyleniem koła.
Miałem na myśli drugą stronę tarczy ( od strony osłony ), a nie tarczę z drugiego koła ( też fotka od zewnątrz )...
A z tym pochyleniem to jest spieprzone tylko w tej czy w innych Yaris-ach też?Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)
Komentarz
-
-
szkoda, ale kowal 2002 mówił o drugiej stronie tarczy a nie auta.
Jeżeli coś jest nie tak z pochyleniem koła to musiała by być skrzywiona piasta względem jarzma zacisku.
Ciekawe jest jak wygląda ta tarcza od wewnętrznej strony. Jeżeli nie jest tak jak pisze kowal 2002 i wewnątrz jest idealnie (bardzo prawdopodobne) to znaczy że klocek się dopasował, jest mocniej dociskany do tarczy i tarcza teraz jest nierównomiernie zużyta, klocek też i tak na dobrą sprawę ciężko będzie stwierdzić co jest krzywe, tarcza (trzeba by pomierzyć jej grubość), czy mocowanie zacisku. A może piasta? hgw... :|
U mnie mocniej zużyły się wszystkie 4 klocki po wewnętrznej stronie. Zacisk nie "pływał' jak powinien ale zużycie było równomierne.
Komentarz
-
-
Szkoda - to hamuje, ale bierze troche nierowno i nie na 100% ....
jak sie domyslam byly wymienione klocwaldy i/lub tarcze,
obstawialbym skrzywienie prowadnic zacisku.
jesli hamowanie sie nie pogorszylo to sprawa do olania, ewentualnie wymiana/smarowanie prowadnic chlopaki wczesniej napisali juz dosyc.
kazdy nowy dzien rodzi nowe paranoje ...
Komentarz
-
Komentarz