Spray do czyszczenia EGR, turbo itp.

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • jaroo
    Classic
    • 2010
    • 4

Kupiłem ze dwa miechy temu taki sam (nawet od tego samego kolesia), jak nie dasz podkładek sprężynujących i dobrze z wyczuciem nie przykręcisz (elementy wykonane z aluminium) to będzie się co chwila "luzował". Ja się staram nie wieszać na nim i jego nie obciążać (tylko czym jest jego obciążanie ?? ). Co do wykonania jest całkiem nie źle.
    Reasumując polecam, za takie pieniądze to rozsądna alternatywa, ale oryginał to to nie jest i troszkę "jemu" brakuje. I ważna sprawa, zapomnij że będziesz miał zapalniczkę, KONIECZNY jest demontaż, w moim przypadku "łapa" mocująca w tunelu przeszkadzała. W opisie natomiast nie było o tym wzmianki. Konieczne jest też przycięcie (jakiś 1cm) dolnej osłony podłokietnika, a od strony foteli z tyłu trzeba wyciąć ciut więcej aby mona było otwierać schowek/popielniczkę.

• pawaloo
    Classic
    • 2009
    • 7
    • Octavia III combi (5E5)
    • CRKB 1.6 TDI CR 110 KM

Witam
    Warto coś takiego zakupić ?

Pomoże to coś ? czy lepiej wyskoczyć na trasę, przebutować i rozgrzać turbinkę do czerwoności ?

Komentarz

• phrix
      L&K
      • 2007
      • 1000
      • Audi
      • AGR 1.9 TDI VP 90 KM
      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

He he to ja mam tylko takie pytanie gdzie znika ten syf z dolotu i EGRa ??

Daj sobie spokój z takimi wynalazkami
      Szlifierki taśmowe, nożyce do złomu, kruszarki | W stajni : karawan O2 FL 1.9 TDI, A3 Sportback 1.6 MPI

_

Komentarz

• Jaras E21
        Drive
        • 2008
        • 51

nie no jak 200ml preparatu usuwa 5mm grubości syf w kolektorze dolotowym... nie no bajer

genialny sposób zarabiania na ludzkiej głupocie
        E21 335csi reconstruction in progress ;]
        Alfa 155 2.0 ts 16V swap.
        octavia-dupowóz ;] arl turbo +soft made by soft- car

Komentarz

• kazik4x4
          RS
          • 2008
          • 2728

Kolejny preparat na poprawę samopoczucia własnego, a nie silnika

Ostatnio na stacji paliw widziałem jegomościa nalewającego STP Formułę do Diesli do Saaba 19tdi. Powiedziałem mu, żeby wylał to do kanału, wypił, wlał do lampy naftowej to mu tak samo pomoże jak w zbiorniku. Na własnym doświadczeniu nie widzę różnicy, a ten preparat pewnie jest kolejnym "cudownym środkiem".

Komentarz

• liroyek
            Rider
            • 2008
            • 620

kazik4x4
            tu sie nie zgodze
            ja uzywam stp ten czarny co wtryski czysci i jest poprawa
            przyklad seico lpg 2 gen caly czas sie jezdzi na lpg, ciezko przegadac ale to inna sprawa
            np po roku jak wzieli odemnie auo na brynie skakalo, nie chcialo jechac itp na lpg ok
            zalalem pelny bak wlalem stp i po tygodniu juz bylo ok
            po kolejny roku problem znowu sie pojawil stp i znowu ok
            sam do jetty leje tak raz na pol roku i jak narazie (50 tys na lpg) zadnych problemow autko smiga az milo
            Scirocco 1,4 TSI 160 KM by Aligator - Dynosoft
            bylo 174,5 PS i 265Nm jest 216,6 PS i 333,5 Nm
            http://picasaweb.google.com/liroyek/...60154131398354
            Fotografia Ślubna i nie tylko - www.negatyw.co

Komentarz

• kazik4x4
              RS
              • 2008
              • 2728

Zamieszczone przez liroyek
              kazik4x4
              tu sie nie zgodze
              przyklad seico lpg 2 gen caly czas sie jezdzi na lpg, ciezko przegadac ale to inna sprawa
              np po roku jak wzieli odemnie auo na brynie skakalo, nie chcialo jechac itp na lpg ok
              sam do jetty leje tak raz na pol roku i jak narazie (50 tys na lpg) zadnych problemow autko smiga az milo
              Boże, Ty to widzisz i nie grzmisz??? :?: :?: :?:

Kolega niech mi tu nie wjeżdża z LPG i benzyną na wtrysku! Kolego wtrysk paliwa w dieslu i wtrysk paliwa w benzynach o których piszesz ma tyle wspólnego ze sobą co świnia zwykła ze świnką morską

Zupełnie inne układy, zupełnie inna zasada działania, totalnie odmienne parametry pracy....

Komentarz

• rezon
                RS
                • 2006
                • 1894
                • Volvo
                • AKL 1.6 MPI 101 KM
                • BSE 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez kazik4x4
                Ostatnio na stacji paliw widziałem jegomościa nalewającego STP Formułę do Diesli do Saaba 19tdi. Powiedziałem mu, żeby wylał to do kanału, wypił, wlał do lampy naftowej to mu tak samo pomoże jak w zbiorniku. Na własnym doświadczeniu nie widzę różnicy, a ten preparat pewnie jest kolejnym "cudownym środkiem".
                a ja na własnym doświadczeniu widzę różnicę i to dużą. W ub. roku dwa zbiorniki benzyny z dodatkami STP uchroniły mnie przed wymianą wtryskiwacza w BSE+LPG. koszt dodatków jest znacznie niższy niż wymiany. Może totalnie zasyfionego nie wyczyści, ale jeżeli nawet tylko będzie dzięki temu mniej się odkładało to warto. Ja używam w TDI raz na kilka zbiorników zwykłego ON dodatku Castrola http://www.allegro.pl/item1011399482...wa_diesel.html . 30zł na 5 zbiorników to nie jest jakiś wielki wydatek, a lepsze samopoczucie bezcenne :wink:

[ Dodano: Wto 11 Maj, 10 13:35 ]
                Zupełnie inne układy, zupełnie inna zasada działania, totalnie odmienne parametry pracy....
                ale zasyfienie paliw na stacjach bardzo podobne - w TDI też bywają zasyfione wtryski. A kolega Ci podawał przykład, abyś nie negował czegoś, o czym pewnie masz wiedzę ograniczoną do kilku przypadków, bo profi badań porównawczych i placebo zapewne nie robiłeś dla TDI.

Komentarz

• kazik4x4
                  RS
                  • 2008
                  • 2728

Zamieszczone przez rezon
                  30zł na 5 zbiorników to nie jest jakiś wielki wydatek, a lepsze samopoczucie bezcenne :wink:
                  Dokładnie SAMOPOCZUCIE i nic więcej

[ Dodano: Wto 11 Maj, 10 13:53 ]
                  Zamieszczone przez rezon
                  ale zasyfienie paliw na stacjach bardzo podobne - w TDI też bywają zasyfione wtryski. A kolega Ci podawał przykład, abyś nie negował czegoś, o czym pewnie masz wiedzę ograniczoną do kilku przypadków, bo profi badań porównawczych i placebo zapewne nie robiłeś dla TDI.
                  Ograniczona do kilku przypadków? Dokładnie do jednego sprawdzonego na sobie, z tylko i wyłącznie czystej ciekawości a nie wiary w "cudowne ulepszenie silnika"
                  "Motodoktory, powerboxy, i inne cuda" - dobre na półkę do marketu w dziale promocja.

Zasyfiony wtrysk w TDI?? Znajdź mi coś co się przyklei do gładkiej metalowej powierzchni, gdzie co 0,03s (trzy setne sekundy) czyli 33x na sekundę i ok.4000 razy na minutę przepływa paliwo pod ciśnieniem kilkuset barów??
                  Wiem, że mie za bardzo jesteś w stanie sobie wyobrazić warunki pracy silnika, ale to już nie mój problem

Komentarz

• liroyek
                    Rider
                    • 2008
                    • 620

kazik4x4
                    tu sie nie zgodze

Kolega niech mi tu nie wjeżdża z LPG i benzyną na wtrysku! Kolego wtrysk paliwa w dieslu i wtrysk paliwa w benzynach o których piszesz ma tyle wspólnego ze sobą co świnia zwykła ze świnką morską

oki ale mi chodzilo o stp a nie jakies mogiczne spraye do turbiny

widomo ze w zyciu bym sie nie odwazyl czegos takie uzyc ale ty poruszyles temat stp :P

Komentarz

• kazik4x4
                      RS
                      • 2008
                      • 2728

kazik4x4
                      tu sie nie zgodze

oki ale mi chodzilo o stp a nie jakies mogiczne spraye do turbiny

widomo ze w zyciu bym sie nie odwazyl czegos takie uzyc ale ty poruszyles temat stp :P
                      No wiem że chodzi Ci o STP!!! I dlatego taka draka Liroyek!
                      Niech to zostanie między nami, ja nikomu nie będę o tym mówił, a Ty nigdy, przenigdy nie daj do zrozumienia, że dla Ciebie wtrysk benzyny i wtrysk oleju napędowego to taki sam układ! Zgoda? Sztama??

Komentarz

• liroyek
                        Rider
                        • 2008
                        • 620

sztama

Komentarz

• rezon
                          RS
                          • 2006
                          • 1894
                          • Volvo
                          • AKL 1.6 MPI 101 KM
                          • BSE 1.6 MPI 102 KM

Dokładnie do jednego sprawdzonego na sobie
                          strasznie duża próba badawcza :lol:
                          Znajdź mi coś co się przyklei do gładkiej metalowej powierzchni, gdzie co 0,03s (trzy setne sekundy) czyli 33x na sekundę i ok.4000 razy na minutę przepływa paliwo pod ciśnieniem kilkuset barów??
                          nie ma idealnie gładkiej powierzchni metalowej - może poza rtęcią. Potankuj trochę słabe paliwo, zobaczymy czy te kilkaset barów będzie wystarczające aby odetkać wtrysk.
                          Wiem, że mie za bardzo jesteś w stanie sobie wyobrazić warunki pracy silnika, ale to już nie mój problem
                          jak kogoś nie znasz to dlaczego zarzucasz brak kompetencji - posiadasz patent na nieomylność? czepianie się innych bez powodu to twój problem nie mój.

Komentarz

• kazik4x4
                            RS
                            • 2008
                            • 2728

[quote="rezon"]
                            Dokładnie do jednego sprawdzonego na sobie
                            strasznie duża próba badawcza :lol: Specjalnie zaznaczyłem że jedna i dla mnie wystarczająca

[ Dodano: Sro 12 Maj, 10 12:51 ]
                            Zamieszczone przez rezon
                            Znajdź mi coś co się przyklei do gładkiej metalowej powierzchni, gdzie co 0,03s (trzy setne sekundy) czyli 33x na sekundę i ok.4000 razy na minutę przepływa paliwo pod ciśnieniem kilkuset barów??
                            nie ma idealnie gładkiej powierzchni metalowej - może poza rtęcią. Potankuj trochę słabe paliwo, zobaczymy czy te kilkaset barów będzie wystarczające aby odetkać wtrysk.
                            Żebyś Ty wiedział jakie paliwo tankuję, to by ci się włos zjeżył i napiszę "ZERO PROBLEMÓW"
                            Napisałem gładkiej a nie idealnie gładkiej))
                            Odetkać wtrysk? Zależy co rozumiesz przez zatkany wtrysk, bo jeśli zapieczony nagarem od strony komory spalania to tu żadne stp nie pomoże, tylko "obróba ręczna"

[ Dodano: Sro 12 Maj, 10 12:56 ]
                            Zamieszczone przez rezon
                            jak kogoś nie znasz to dlaczego zarzucasz brak kompetencji - posiadasz patent na nieomylność? czepianie się innych bez powodu to twój problem nie mój.
                            Nie, nie mam patentu na nieomylność, ale mam zwyczaj mówienia tego, czego jestem pewny. A skoro jestem pewny to znaczy że się nie mylę.

Czepianie się? Zacząłeś polemikę - od tego jest forum - więc nie miej za złe, że ktoś wyraża swoje zdanie. A że to uważasz za czepianie się, to trudno - jednak to Twój problem

Komentarz

• kornat
                              Rider
                              • 2007
                              • 578

Co do STP i wtrysków diesla http://leonclub.pl/forum/viewtopic.p...er=asc&start=0

Komentarz

• magart
                                Ambiente
                                • 2008
                                • 146

Widzę, że dyskusja zeszła na inny temat, ale odgrzeję:
                                Może ktoś próbował tego wynalazku. Ja znalazłem filmik:
                                W YouTube możesz cieszyć się filmami i muzyką, które lubisz, przesyłać oryginalne treści i udostępniać je swoim bliskim, znajomym i całemu światu.

I wygląda to całkiem przekonująco choć sam EGR mam zamiar wyczyścić sobie mechanicznie. Natomiast mogłaby to być fajna alternatywa do czyszczenia turbiny...
                                a jednak GOLF...

www.magaczewski.pl

Komentarz

• piramida
                                  RS
                                  • 2009
                                  • 12222
                                  • Superb III (3V3)

odnosnie egra mam inną propozycję, poprostu go wywalic i spokój, jednego gówna mniej do roboty :diabelski_usmiech
                                  superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
                                  http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

Pracuję...