autorus, papierowa podstawkę na na 2 napoje z macdonalds'a :diabelski_usmiech
Czy to wina potencjometra przy pedale gazu
Zwiń
X
-
Czy to wina potencjometra przy pedale gazu
Witam ponownie
Nastepny problem.
Podczas jazdy przy bardzo powolnym naciskaniu gazu prawie nic sie nie dzieje. Octavka przyspiesza jakby miała ze 2 tony na haku a kiedy rusze gazem gwałtownie to reakcja jest taka jak w benzynie odpalenie podtlenku (to tylko takie moje wrażenie). Potem pracuje już normalnie aż do świateł (bo odpuszczam gaz) lub do dłuższego hamowania silnikiem bo historia po tych czynnościach sie powtarza
Macie jakieś pomysły:?: :?: :?: Czy może być to wina zasyfionego potencjometru przy pedale gazu? :?: :?:NFPNorth-West
2.0TDI-ET=12.660s,>367KM/567Nm
WARSZTAT www.dsize.pl
->CENNIK warsztat 01.01.11 <-plik do pobrania tel. 790226060
spieszmy się kochać ludzi... 30.05.09 J.W. [i]
-
-
diesle tak maja nie sa czule na pedal gazu tak jak benzynki
ja jak pierwszy raz wsiadlem do swojej czeszki to tez mialem wrazenie ze gaz jest jak by opozniony :wink:
ale teraz sie juz przyzwyczailem :szeroki_usmiech
a jak wciskasz gaz to podlogi to turbo zaczyna pompowac duzo powietrza z tad taki strzal
a teraz pytanie z innej beczki
jak najoszczedniej przyspieszac (np do 100km/h)????
powoli praktycznie bez udzialu turbiny
czy noga w podloge 100 pojawia sie po ok 10sec :twisted:
i na V biegu kontynuowac jazde??
Komentarz
-
-
diesle tak maja nie sa czule na pedal gazu tak jak benzynki
ja jak pierwszy raz wsiadlem do swojej czeszki to tez mialem wrazenie ze gaz jest jak by opozniony
ale teraz sie juz przyzwyczailem
Tak jak pisałem wcześniej: jak powoli wciskam pedał to przyspiesza jak pf126 a wystarczy że przy ruszaniu depne na chwile gwałtowniej i już przy takim samym powolnym ruchu pedału gazu octvka przyśpiesza normalnie. A zapomniałem dodać że przy około 1400-1800 obr/min przy przyspieszaniu lekko zaczyna szarpać.
Wcześniej padł mi przepływomierz ale to było jakieś 10 tyś. temu. Po wymianie było OK, więc dlatego wykluczam awarie przepływki. Rozmawialem z jadnym gościem, który powiedział, że może to być wina potencjometru przy pedale gazuNFPNorth-West
2.0TDI-ET=12.660s,>367KM/567Nm
WARSZTAT www.dsize.pl
->CENNIK warsztat 01.01.11 <-plik do pobrania tel. 790226060
spieszmy się kochać ludzi... 30.05.09 J.W. [i]
Komentarz
-
Komentarz