Ryglowanie drzwi kierowcy

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • marekzu
    L&K
    • 2007
    • 1412
    • Superb II combi (3V5)

Tak wymien czujnik temperatury koszt w ASO 80zł. Prosta sprawa z wymianą po wyjściu z ASO to zrobisz w ASO chcą za to 40zł

To samo przechodziłem tak ze to raczej to jak nie napewno to

Zauważ ze jak dłuzej postoisz to spadnie z tych 1100 na 900 u mnie było tak ze na jakies 3 - 4 sekundy wskakiwało na 1100 potem opadało i juz było okej
  • V_T_R
    Classic
    • 2006
    • 2

Witam,
    Od jakiegos tygodnia mam problem z drzwiami kierowcy, na poczatku bylo tak ze wariował przycisk sterujacy szyba kierowcy. Gdy podnosiło sie przycisk do gory przy zamknietej szybie ona sie jednak otwierała. Dziwnie sie zachowywała nie potrafiłem ustalić co jest powodem. Samo powrociło do normy. Teraz mam problem z centralnym ryglowaniem drzwi kierowcy. Zamykając auto z pilota wszystkie drzwi sie ryglują natomiast kierowcy raz nie raz tak, gdy zamkne auto kluczykiem wszystko jest OK. Kilkakrotnie probowałem zamknac drzwi z pilota - raz sie rygluja a raz nie, tak samo gdy zamknie sie auto od wewnatrz przyciskiem na drzwiach. Wsluchujac sie w prace siłowników drzwi mozna stwierdzić ze niekiedy jakby nie bylo slychac pracy siłownika w drzwiach kierowcy. Raz działa raz nie, zauwarzyłem tez nie nie mruga dioda w drzwiach kierowcy. Gdy byly morozy nawet do -30st bylo wszystko OK, nie wiem czy tego powodem jest odwilż czy tylko to zbieg okoliczności. Co moze byc tego problemem? Rozbierac drzwi i patrzec co tam jest, a moze przyczyna jest inna.

Komentarz

• chester121
      L&K
      • 2005
      • 1053

a wiec przyczyna moze byc sterownik komfortu
      sprobuj rozebrac tapicerke drzwi i sprawdzic czy kable nie sa poluzowane(zasniedziale itp)

ewentyalnie silniczek zamka ci sie konczy :|

co do diody to miga wtedy jak aktywuje sie funkcja SAFE
      jesli jest samo zamkniecie(np od srodka) to dioda nie bedzie sie palic

Komentarz

• Maicroft
        Moderator
        S_OCP MemberModeratorr
        • 2004
        • 25757
        • Audi

V_T_R, Mialem cos podobnego. Rozbierz drzwi jest opis na forum jak to zrobic a potem na srodku bedzie taka gruba kostka z duza wiazka kabli. Wyjmij i wloz ja ponownie u mnie pomoglo i juz nic sie nie dzieje. Dodatkowo zalecam psikniecie jakims 'kontaktem'
        Spritmonitor.de

Komentarz

• Radkow
          Rider
          • 2004
          • 299

U mni problem byl i jest podobny i nawet nie pomoglo wyjecie, psikniecie kontaktem i ponowne zlozenie tej kostki Na poczatku byly takie objawy, ze drzwi pasazera sie nie zamykaly, pozniej drzwi kierowcy, nastepnie i te i te drzwi sie zamykaly i zaraz otwieraly, a teraz to jeszcze przy zgaszonych swiatlach pali mi sie swiatlo w schowku (wlasciwie tylko leciutko żarzy sie i podswietlenie deski sie pali). Wszystko wraca do normy jak wyjme bezpiecznik nr 14 (opisany jako podwietlenie wnetrza i centralne ryglowanie), ale wtedy nie dzialaja mi tez elektryczne szyby Nie wiem juz sam co to moze byc a elektryk z ktorego uslug korzystalem sie nie odzywa (nie mam z nim kontaktu)
          Pozdrawiam
          Radek

Komentarz

• autorus
            Rider
            • 2004
            • 508

To u mnie lampka w dzwiach zgasła. TZn w tym nowym. Ale ja lekko stuknełem i juz działa. No ale jakby co to faktycznie trzeba rozebrać.
            http://forum.muratordom.pl/showthrea...5%82a-Autorusa
            Budowa mojego domku MURATORZE

----------------------------------------------------
            Octavia AZS TDI 130KM obecnie 407 kkm

Komentarz

• V_T_R
              Classic
              • 2006
              • 2

Dzieki Maicroft, bylo prawie w 100% jak napisałes, kilka stykow w wielkiej kostce bylo zasniedzialych, do tego duze zawilgocenie wewnatrz. Kupilem "kontakt" popsikalem, wyczyscilem, kilka razy zlozylem i rozlozylem, teraz jest OK.

Komentarz

• Radkow
                Rider
                • 2004
                • 299

Wczoraj pojechalem do elektryka, ktory sprawdzil mi wiazki w drzwiach. Co sie okazalo. Poprzedni wlasciciele jak zakladal alarm lub zakladali mu go w serwisie to tak go podlaczyli, ze sprawdzali ktory kabel jest do czego nacinajac je. To byly takie male naciecia, ze ja ich nie zauwazylem, a elektryk od razu.
                Kazdy kabelek byl naciety i pozniej wszystkie razem byly owiniete izolacja, ale kazdy z osobna nie
                Zwarcie na tych kablach bylo straszne.
                Wczoraj nie mielismy juz czasu, by dalej walczyc i szukac, gdyz zaizolowanie kabli w drzwiach kierowcy i pasazera nie pomoglo. Dzis jest o wiele lepiej bo nie mam zwarcie na desce rozdzielczej, ale drzwei i tak wariuja
                Pozdrawiam
                Radek

Komentarz

Pracuję...