Przerobienie anteny GPS

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Kris2003
    Classic
    • 2005
    • 17

Przerobienie anteny GPS

Zamieszczone przez Masmo
    znam tanie żródło....
    Napisz gdzie
    Kris
  • KLOCek
    Rider
    S_OCP Member
    • 2005
    • 411

Przerobienie anteny GPS

.
    Czy ktoś może bawił się przerobieniem oryginalnej anteny GPS tak, żeby pasowała do zwykłego PDA.

Po konsultacji z trzema ludkami z zakładów Car Audio zakupiłem oryginalną antenę GPS. Dokupiłem oryginalny kabelek i założyłem dokupioną wtyczkę MMCX. Z teoretycznego punktu powinno hulać. Niestety, tylko z teoretycznego. Posiadam PDA acer n35 (tak, wiem, ma wbudowaną antenę GPS, ale zewnętrzna jest dużo lepsza)

Czy ktoś wie, jak ugryść ten problem?

a... jakby ktoś miał "problem" :lol: z mapami do jakiegokolwiek GPS'u to służe pomocą

Komentarz

A jaką antenę kupiłeś?

Komentarz

• KLOCek
        Rider
        S_OCP Member
        • 2005
        • 411

coś takiego:

(w razie jakby ktoś był zainteresowany, posiadam jedną sztukę na sprzedaż. Dokładnie to samo mocowanie co oryginalna. I co najważniejsze, że oprócz GPSu ma GSM, cena DUŻO niższa niż na aukcji)

Po frekfencji widzę, że coś mało osób myślało nad takim rozwiązaniem. Może jednak ktoś się znajdzie

Komentarz

wiem ze teraz to juz po fakcie, ale nie lepiej bylo kupic zewnetrzna anenke do Acera po prostu? cena zamyka sie w niecalych 100zl. Ja tak mam i sobie chwale.

Komentarz

• KLOCek
            Rider
            S_OCP Member
            • 2005
            • 411

a jak zamontowałeś ją? na stałe ? gdzie? na klapie bagażnika?

możesz przesłać fotki?

też o tym myśłem, ale najbardziej mnie martwił kabelek, który wychodzi z anteny z boku, a nie z dołu. A może są takie anteny co wychodzi z dołu? Szukałem takiej (i to dość mocno) ale nic nie znalazłem.

a cena anteny rzeczywiście jest śmieszna. Zaczyna się od 40zł na allegro. A jak kupowałem dodatkową do Garmina (żeby zamontować na stałe) to krzykneli mi z marszu 250zł :cry:

Komentarz

Zamieszczone przez KLOCek
              a jak zamontowałeś ją? na stałe ? gdzie? na klapie bagażnika?

możesz przesłać fotki?

też o tym myśłem, ale najbardziej mnie martwił kabelek, który wychodzi z anteny z boku, a nie z dołu. A może są takie anteny co wychodzi z dołu? Szukałem takiej (i to dość mocno) ale nic nie znalazłem.

a cena anteny rzeczywiście jest śmieszna. Zaczyna się od 40zł na allegro. A jak kupowałem dodatkową do Garmina (żeby zamontować na stałe) to krzykneli mi z marszu 250zł :cry:
              niestety nie mam fotki wlasnej instalacji, a teraz nawet nie mam jak zarobic (auto w warsztacie). Mam antene umieszczona przed przednia szyba na srodku przy nawiewach, trzyma sie na tasmie dwustronnej i kabelka rozwinalem tylko tyle ile potrzebuje - ok 30cm bo samego palma mam umieszczonego na wysokosci nawiewow na srodkowej kolumnie.

Z tego co wiem to nie ma anten podlaczanych do gniazda na dole, gdyż ono zwyczajnie sluży do innych celow.

Komentarz

• KLOCek
                Rider
                S_OCP Member
                • 2005
                • 411

Ale ze mnie wielki niemyślący KLOC

A może by spóbować wbudować taką antenę za 40zł w oryginalną obudowę! Żem o tym wcześniej nie pomyślał. Jak to zrobie (czytaj: jak będzie ceipło) to odkopie temat i podziele się przeżyciami

Komentarz

Pracuję...