od niedawna mam ten samochód dokładnie w którym miejscu znajdę ten impulsator
[O2] 2 pytania - 1 problem:klapa bagażnika
Zwiń
X
-
[O2] 2 pytania - 1 problem:klapa bagażnika
Witam wszystkich.
Po pokonaniu 550km chciałbym dowiedzieć sie 2 rzeczy które mnie nurtują:
1) Jak włączyć podpowiadanie zmiany biegów? Wiem, że jest taka możliwość a nie mogę znaleźć takiej opcji w maxidocie... :cry: (Wyświetlanie strzałki na maxidocie)
2) 1 problem(chyba): klapa bagażnika: Chyba coś mam nie tak z zamkiem, gdyż jak nacisnę otwieranie z pilota to klapa odskakuje ale nie da jej sie otworzyć - haczy o zamek i trzeba i tak na klapie nacisnąć otwieranie klapy. Czy da się to jakoś wyregulować?
pozdr.,
sliderOCP"czarna puma" ;p
-
-
nie wiem moze sie mylę -----ale skoda to nie toyota 1
to tak ma byc nie ma tam siłownika co otwiera i zamyka -----to nie audi 2
poprawcie mnie jak sie myle?narazie brak usterek ...21-12-2009 wymiana akumulatora i przekroczyłem 103000tyś przebiegu...(listopad 2010r)juz 5lat minęło)..po przeglądzie .....Może czas na zmiany...kurde 17-12-2010 mam 104500tyś przejechane coś mało jeżdze ostaTNIO.......11-2011 przejechane 116000tyś wymiana rozrządu kpl
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez DOBInie wiem moze sie mylę -----ale skoda to nie toyota 1
to tak ma byc nie ma tam siłownika co otwiera i zamyka -----to nie audi 2
poprawcie mnie jak sie myle?"czarna puma" ;p
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Maru 123Zamieszczone przez DOBIpoprawcie mnie jak sie myle?
[ Dodano: Czw 20 Maj, 10 22:24 ]
Zamieszczone przez golibrodaU mnie podpowiadacz był od nowości. Może poszukaj w opcjach maxi-dota. A jak się nie boisz przywróć wszystko do ustawień fabrycznych
Ustawienia fabryczne są gdyż jeszcze nic tam nie zmieniałem :diabelski_usmiech"czarna puma" ;p
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Marcos75Potwierdzam, u mnie z klapą tak samo. Trzeba się spieszyć aby otworzyć bo później przymyka się sama.
A jak z PODPOWIADACZEM? Szukałem w Maxidocie i tego nie ma? Wie ktoś jak to się ma nazywać i czy da się to ustawić przez maxidot???? :arrow: :arrow: :arrow:"czarna puma" ;p
Komentarz
-
-
Dziwnie w takim razie to zrobili w O2 po FL. U mnie naciskam i klapa lekko odskakuje, po czym ją podnoszę bez naciskania na guzik otwierający nad tablicą rejestracyjną. Po zatrzaśnięciu klapy samochód znowu się blokuje i uaktywnia z powrotem alarm (oczywiście, jeśli wcześniej był zamknięty). Podejrzewam, że w waszych furach działa to w ten sposób, żeby móc dostać się do samego bagażnika bez otwierania całego samochodu. Naciśnięcie na pilocie guzika z klapą po prostu odryglowuje sam bagażnik (drzwi nadal są zamknięte), po czym otworzenie klapy następuje już po naciśnięciu przycisku na klapie i podniesieniu jej do góry. IMHO niepotrzebnie to zmienili.OII Elegance 2.0 TDI
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez sliderA jak z PODPOWIADACZEM? Szukałem w Maxidocie i tego nie ma? Wie ktoś jak to się ma nazywać i czy da się to ustawić przez maxidot???? :arrow: :arrow: :arrow:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez XysiuZamieszczone przez sliderA jak z PODPOWIADACZEM? Szukałem w Maxidocie i tego nie ma? Wie ktoś jak to się ma nazywać i czy da się to ustawić przez maxidot???? :arrow: :arrow: :arrow:"czarna puma" ;p
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez sontarioDziwnie w takim razie to zrobili w O2 po FL. U mnie naciskam i klapa lekko odskakuje, po czym ją podnoszę bez naciskania na guzik otwierający nad tablicą rejestracyjną.
A co do podpowiadacza to tak jak napisał kolega, samochód musiał być wyprodukowany w listopadzie 2009 albo później. Możliwe że Twój był ze składu dlatego niby nowy, a jednak rocznyrestauracja Zajazd Ostoja --> www.zajazdostoja.pl
wesela, przyjęcia, bankiety, prezentacje... miejsce gdzie gotowanie staje się pasją....
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez golibrodaSprawdziłem:
1. krótkie naciśnięcie: tak jak pisaliśmy. Odbezpieczenie, aby otworzyć trzeba nacisnąć przycisk na klapie.
2. długie naciśnięcie: Odbezpieczenie, całkowite odryglowanie klapy. Wystarczy unieść klapę.
Automatyczne zaryglowanie po zamknięciu klapy.
Nie wiedziałem o tym
U mnie czasami mechanizm otwierania się blokuje jak się za lekko zamknie klape (po otwarciu samochodu nie idzie otworzyć klapy).
Komentarz
-
Komentarz